הסרת נגע

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הסרת נגע
    שירלי
    06/11/2009

שלום
    באיזור הוגינה יש לי נגע עור כהה בגודל כחצי ס"מ+-
    הייתי אצל פלסטיקאית והיא אמרה שזהו כתם שצריך להסיר
    האם רק פלסטיקאים/רופאי עור רשאים להסיר נגעים? האם גיניקולוג מנתח יכול לבצע את ההסרה בגלל שמדובר באיזור וגינלי? והיכן מתבצעת הפרוצדרה, בבי"ח? במרפאתו של הרופא?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הסרת נגע

הוספת תגובה

• נגע פיגמנטרי באזור הנרתיק

ד``ר לי-און גלעד
    07/11/2009

שלום,
    אזור הנרתיק הוא אזור מורכב מבחינות רבות. מחד, יש למטופלות רגישות רבה בנוגע למי נוגע/מתעסק/מטפל באזור ומאידך - לרופאים שונים עם התמחויות שונות יש נגיעה לאזור - בראש ובראשנה רופאי נשים, ובנוסף אורולוגים, רופאי עור וכירורגים פלסטיים.
    אין ספק שמי שיאבחן בצורה הטובה ביותר את מהותו/טיבו/שפירותו/ממאירותו של נגע בעור סביב הנרתיק ועל השפתיים הוא רופא העור. לכל שאר המטפלים באזור אין את ההכשרה או הידע בנושא. לאחר שנקבעה האבחנה, יכול כ"א מהמטפלים הללו לסלק את הנגע - גם רופא נשים, גם כיר' אורולוגי וקרוב לוודאי שמי שיעשה זאת בצורה הנכונה והטובה ביותר הם דווקא הכיר' הפלסטיים או רופאי העור.
    מבחינת החוק ומה שמקובל - כ"א מהנ"ל יכול לבצע ובהתאם לגודל הנגע והציוד הנחוץ זה יכול להתבצע במרפאה בקהילה, או בבית חולים.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו