הסרת נקודת חן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הסרת נקודת חן
    שלום
    15/12/2009

שלום! יש לי נקודת חן ברגל למטה מגיל כמה חודשים ועם השנים היא גדלה איתי.
    כל כמה זמן הלכתי לרופאי עור והם אמרו לי שאם אני רוצה להסיר אני יכולה אך לא דחוף.
    העניין הוא שנראה לי שהיא טיפה גדלה בזמן האחרון ובנוסף בערך בשנתיים האחרונות(ככה נראה לי...) נוצר עליה נקודה או שתיים בצבע אחר.
    הנקודה תמיד הלחיצה אותי אך עם זאת גם הניתוח מלחיץ אותי ויש לי כמה שאלות:

* האם יש איזושהי סכנה ולו הקטנה, פיצית ביותר בהוצאה של נקודת חן - בין אם זה מטעמי יופי ובין אם זה מטעמי בריאות?

* מה גודל וצבע צלקת שיישארו לי אח"כ?

* אם באמת אין דחיפות ב"ה להוציא אותה, כמו שהרופא אמר, אז האם בכל מקרה כדאי להוריד?
    במקרה שאין טעם להוריד את הנקודה אז ההוצאה יכולה לגרום שחלילה יתחילו להיות כל מיני דברים שבלי ההוצאה לא היו מתחילים??

* קבעתי תור לניתוח אצל רופא מסוים אך כבר 2 רופאים המליצו לי על רופא אחר שאליו יש תור לניתוח רק בעוד 5 חודשים בע"ה. האם כדאי לעכב את הניתוח ב5 חודשים כדי שהרופא האחר ינתח אותי?

* מה הגורמים שלוקחים בחשבון כשבוחרים רופא?
    * יכול להיות שעם רופא מסוים תהיה לי צלקת יותר בולטת מאשר אצל הרופא האחר??

תודה רבה רבה מראש!!
    חשובות לי מאוד התשובות לכל השאלות!!!
    בשורות טובות :-)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הסרת נקודת חן

הוספת תגובה

• הסרת שומה

ד``ר ניר נתנזון
    16/12/2009

1. מובן שלא אוכל להתיחס למידת הדחיפות של הסרת השומה או הצורך האמיתי בהסרה ללא בדיקה פיזית שלך,
    אולם אני מציע כי לפני קבלת ההחלטה תיבדק ע"י רופא עור המיומן בשמוש בדרמוסקופ- זהו מכשיר שמעלה משמעותית את יכולת האבחנה.

2. עוד לא המציאו ניתוח ללא סיבוכים, אולם כעיקרון אין כל סכנה ניכרת בהסרה "מיותרת" של שומה פרט להצטלקות או זיהום הפצע הניתוחי.

3. גודל וצבע הצלקת אינם ניתנים לחזוי אמיתי- הם תלויים גם בטכניקת הניתוח (גודל הצלקת) ובתכונות העור שלך (גודל סופי וצבע).

4. לדעתי אם אין סיבה רפואית להוריד ואין בעיה אסתטית חמורה אזי ברור שאין סיבה ללכת לניתוח...
    עם זאת ההסרה אינה "מעוררת" מחלות אחרות או סרטן.

5. לגבי בחירת הרופא - אין לי כל מידע שיכול לעזור לך, אך שים לב שלרוב מדובר על יחסי ציבור ולא יותר. 5 חודשי המתנה נשמעים לי מוגזמים ביותר.
    סה"כ לא מדובר על ניתוח מסובך - ולרוב התוצאות דומות בין הרופאים המנתחים.

בריאות שלמה
    ד"ר ניר נתנזון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו