עזרה בפיענוח האיבחון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה בפיענוח האיבחון
    שירלי
    03/01/2010

הוצאתי נגע/שומה
    ובתשובה לביופסיה כתוב:
    Dysplastic melanocytic nevus.
    Mild chronic inflammation including melanin-containing macrophages.
    מה שתי האבחנות האלו אומרות?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בפיענוח האיבחון

הוספת תגובה

• אבחון

ד``ר ניר נתנזון
    04/01/2010

שומה שפירה ומסביבה דלקת (למשל- עקב גרוד / שיפשוף או פציעה לאחרונה).

עם זאת לאור הגדרת השומה כדיספלסטית (הגדרה לא כ"כ ברורה בעולם הפתולוגיה ) אני בהחלט הייתי מבקש כאן חוו"ד נוספת מפתולוג המתמחה ביחוד בעור (דרמטופתולוג).

בריאות שלמה
    ד"ר ניר נתנזון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה ועוד שאלות

שירלי
    06/01/2010

melanocytic - האם יש קשר למילה מנלומה? האם הנגע מסוג שהיה יכול להתפתח למנלומה?
    ואם כן? נגע כזה (צבע חום כהה בקוטר של כמעט 1ס"מ) יכול להתפתח שוב באותו אזור ממנו הוסר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות

ד``ר לי-און גלעד
    07/01/2010

התאים המכילים פיגמנט בעור קרויים מלנוציטים ובחלק מהנגעים הפיגמטריים הם המרכיבים את הנגע. תאים דומים קרויים נבוציטים והם תאי נבוס. המילה מלנומה - קרי גידול ממאיר של תאים המכילים פיגמנט - מקורה במלנוציטים. לפי התשובה הנגע הוסר בשלמותו כך שהסכנה שהנגע יחזור אינה ריאלית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו