מלנומה שלב 3

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מלנומה שלב 3
    דנה
    23/01/2010

שלום ד"ר נכבד,
    לפני כחודשים אובחן נגע שהוצע מהגב של אימי (53)כמלנומה. בבדיקות ציטולגית נקבע כי מדובר בנגע מטאסטי, אך פרופ' חיים גוטמן, רופאה של אימי סבר כי היות ובכלל הבדיקות לא נמצאה עדות לגרורות (PET CT) מדובר במלנומה IN SITU בשכבות הפנימיות יותר של העור.אציין כיהגע היה בעובי של 1 ס"מ . אמי עברה מסכת בדיקות ארוכה ולבסוף נמצאה קליטה זעירה בבלוטות לימפה (בית שחי ימין). בניתוח הרחבה של הנגע בגב שתוכנן להיות ניתוח הרחבה של 2 ס"מ לכל כיוון, הוצאה הבלוטה הזעירה (1.6 ס"מ) לבדיקה במהלך הניתוח וכשחזרו התוצאות החליט הפרופ' להמשיך בכריתה מלאה של בלוטות הלימפה.גם ההרחבה בגב היתה גדולה משמעותית מהמתוכנן - 10 ס"מ .
    להבנתי המצב אינו מעודד ומקריאה רבה בנושא הובהר לי שגם טיפול אנקולוגי משלים כימי/ ביולוגי לא מספק תוצאות טובות. היות ואנו לקראת קבלת החלטות בנושא הטיפול המשלים אדה לפירוט על אילו טיפולים מדובר , מה ההמלצות להמשך? כמו כן מה הפרוגנוזה לשלב זה של המחלה?
    אודה מאוד לתשובה מלאה, משום שאני חשה שסביבינו כולם זהירים ולא מציינים במפורש ובבהירות היכן או עומדים.
    בברכה מראש,
    דנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מלנומה שלב 3

הוספת תגובה

• מלנומה שלב 3 תיקון

דנה
    23/01/2010

טעיתי כשכתבתי שהבלוטה הנגועה בבית השחי היא בגודל של1.6 ס"מ - כוונתי הייתה- 1.6 מ"מ.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מלנומה שלב 3

ד``ר ניר נתנזון
    24/01/2010

במקרים מורכבים מעין אלו קשה באמת לתת תשובות חד משמעיות לכל שאלותיך (המוצדקות!)

אולם הגורום המרכז את כל התשובות אינו רופא עוהר אלא האונקולוג.
    אני ממליץ כי תתיעצי עם אונקולוג המתמחה בטיפול במלנומה, כגון ד"ר יעקב שכטר מתל השומר או ד"ר מיכל לוטם מהדסה עין כרם.

בריאות שלמה
    ד"ר ניר נתנזון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו