שטחים קטנים על הפנים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שטחים קטנים על הפנים
    דוני
    27/01/2010

הי,אני בן 35, בחודש האחרון קרתה לי תופעה מוזרה.
    בפינת הסנטר נוצרו לי שטחים בשני מוקדים סמוכים בגודל של בערך ס"מ קוטר, שבהם לא צומח לי שיער הזקן.
    השטחים מאוד ברורים. לא כואבים, לא מגרדים, הצבע של העור הוא טבעי לחלוטין. פשוט לא גדלים שם זיפים......

יש לי מה להיות מוטרד?

תודה מראש,
    דוני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שטחים קטנים על הפנים

הוספת תגובה

• זקן לא צומח

ד``ר ניר נתנזון
    27/01/2010

התופעה שאתה מתאר מתאימה למחלה שכיחה הנקראת alopecia areata בה הגוף תוקף משום מה חלק מהשערות.
    הבעיה היא ברובה אסתטית, אולם לעיתים (במצבים קיצוניים) המחלה תוקפת את כל שיער הגוף ואז כולו נושר.
    ברוב המקרים הקלים (כמו שתיארת אצלך) התופעה חולפת מעצמה, אולם טיפול מרופא עור יכול להאיץ את התהליך.

לכן פנה לרופא עור לאבחנה מדויקת ולטיפול.

בריאות שלמה
    ד"ר ניר נתנזון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

דוני
    28/01/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלופציה אראטה

דוני
    19/09/2010

הי שוב,
    אז הלכתי לרופא עור בסביבות פברואר והוא אכן אישר את השערתכם שיש לי אלופציה אראטה, יש לי קרחות בארבעה מוקדים על הפנים לא משהו שמפריע לי אם כי זה בעיקר כי הבנתי שהשערות יחזרו, הרופא נתן לי בזמנו משחה לחודש בשם יומובט 0.05%, לא נראה לי שהיא עזרה. בכל מקרה שמתי לב שלפני כחודש חלק מהעור החלק החל להצמיח שערות 1) לא בצפיפות הרגילה לפנים שלי 2) קצרות (צמיחה איטית) 3) והכי מוזר (לי בכל אופן)- לבנות! צבע השערות לבן!!!! (צבע השיער הרגיל שלי שחור....)

א) מה דעתכם?
    ב) האם יש משהו שעליי לעשות בנושא? או פשוט להמשיך ולהמתין (דרך אגב מה הזמן הממוצע בו העסק חוזר לקדמותו?)

תודה מראש,

דוני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלופציה אריאטה

ד``ר ניר נתנזון
    27/09/2010

זהו התהליך הרגיל בו חוזר השיער.
    אין כל צורך לעשות דבר- השיער כנראה יחזורלקדמותו.

בריאות שלמה
    ד"ר ניר נתנזון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו