מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ואחת אחרונהרועי12/04/2010
אותה היא לא אמרה לי להוריד-פשוט יש כל כך הרבה בסגנון הזה והיא ניראת לי ממש לא יפה,יש לה צורה מוזרה של תלתן.מה דעתך?
אני אשמח אם תענה לי בכנות למרות שאני ממש מפחד אני לא יכול לישון בלילות
שוב תודה ד"ר נתנזון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק אוסיף שכולן קטנות מ5 ממ
רועי12/04/2010כל אלה שבתמונות וכל שומה על גופי קטנה מ5-6 ממ.
בדקתי את זה ע"י מחק של עיפרון(שגם אותו מדדתי) והוא מכסה כל אחת מהשומות בגופי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסרת שומות
אורנה12/04/2010אינני יודעת למה אתה נמצא במעקב של צילומים דרמוסקופיים, האם בגלל ריבוי שומות, או בגלל היסטוריה של סרטן העור.
בכל מקרה מנסיוני, לצערי אחרי מלנומה, אני יודעת כי כל שינוי פנימי ולו הקטן ביותר בנימי הדם, גורר מיד בקשה להסרת השומה ועדיף שכך.
במהלך ה-3 שנים האחרונות מאז גילוי המלנומה,שאני חייבת לציין שהייתה בשלב מאוד התחלתי בגלל מעקב מתמיד וגילוי מוקדם, הסרתי כבר 3 שומות נוספות אחרי שנצפו שינויים בצילומים דרמוסקופיים וברוך השם הכל בסדר.
רועי, אני מבינה את החרדה שלך אבל אל תחכה גש להוציא את השומות, ואני מאחלת לך בשורות טובות.
שום רופא שמכבד את עצמו לא יתן לך אבחנה על סמך הצילומים ששלחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך אורנה
רועי12/04/2010אני ממש חלש ולא יודע מה לעשות,אני לגמרי לא מתפקד כרגע ואני לא יודע למה לצפות
השומות קטנות,פחות מ5 ממ אבל עדיין אני מפחד שאם אחת תתברר כמנלומה אני אחיה בפחד כל חיי
לא יודע מה לעשות
תודה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז למה אתה מחכה ?
אורנה13/04/2010לך להוציא את השומות.
אתה רק מכניס את עצמך למעגל חרדה וכמו שאתה מתאר אתה לא מתפקד.
חוו"ד על סמך תמונה ששלחת בפורום זה מה שירגיע אותך ?
אם אתה נמצא במעקב, אני רוצה להאמין שזה אצל רופא שאתה סומך עליו
ואם הוא מצא לנכון להוציא כמה שומות, סמוך עליו ולך להוציא אותם.
ותיקח את המקרה הגרוע , שאחת מהן לא תקינה אז גם במקרה כזה ככל שתיפתר ממנה מוקדם יותר יותר טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסרת כל השומות?
ד``ר ניר נתנזון13/04/2010שלום רועי וארנה,
1. ראשית - כל הצילומים שלך (ראיתי אוותם רק עכשיו) נראים תקינים מבחינה דרמוסקופית. לפיכך שומות אלו אינן חשודות כלל מבחינתי (ואני די מבין בדרמוסקופיה...).
2. אני אישית סבור שאין הגיון להוציא אל כל השומות כפי שכתבה אורנה. ידוע כי רוב המלנומות (לפחות 2/3) מפויעות בכלל כנגע חדש! אז מה - תחליף את כל העור???
לפיכך הפיתרון הוא :
1. לא להיות הרופא של עצמך!
2. הפורום הוא בהחלט נחמד אבל אתה צריך להיות במעקב מיפוי שומות ממוחשב אצל רופא שאתה סומך עליו- ולהיצמד להמלצות של אותו רופא.
אם תתחיל לבקש דיעה נוספת על כל שומה בסוף תמצא את הרופא ש"ישביע את רצונך" המוסווה וימליץ על כריתה של השומה- ואז תישאר מצולק להפליא ועדיין עם סיכון גבוה לפתח מלנומה...
במופלא ממך אל תדרוש ובמכוסה ממך אל תחקור,
במה שהורשית התבונן,
אין לך עסק בנסתרות (חגיגה י"ג, א).
בריאות שלמה,
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום מצויין אך עדיין
ד``ר לי-און גלעד13/04/2010לא מאפשר הסקת מסקנות שלמה. כללית השומה נראית שקטה וסדירה למרות צורת התלתן. יש אזור שנראה קצת מטושטש אבל זו יכולה להיות בעיה טכנית. ממליץ לעקוב ולחזור ולצלם לצורך השוואה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
גילוי כתמים בציפורניים וציפורן עבה
חשד לMM- כתם באצבע שלא היה קודם
נקודת חן שהתקלפה בן 56
הסרת נגע bcc מהקרקפת השתלת עור
בדיקת אולטרסאונד- סטיית מעי ואיברים
נקודת חן בקרקפת האם מסוכנת?
נגע חשוד בקרקפת ששינה את צבעו
פס שחור בציפורן ברגל- בדיקת רופא
בדיקת פט סיטי - גידולי עור מלנומה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?