מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- MFמני17/04/2010
מהי המחלה הזו?ואיך מאבחנים אותה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Mycosis Fungoides
ד``ר לי-און גלעד17/04/2010מדובר בלימפומה של העור. זהו סרטן של תאים ממערכת הלימפה מסוג תאי T שביטוייו בעור לפחות בשלבים המוקדמים וברובם המכריע של המקרים הם ברבדים יבשים ואקזמטוטיים של העור. במרבית המקרים >90% מדובר ב"סרטן" סטאטי שאינו מתקדם או מתקדם לאט מאוד, מציק מעט או יותר, אבל מתים מזקנה יחד איתו ולא ממנו.
האבחון הוא באמצעות ביופסיית עור.
כאמור - איטי ביותר, לא מסוכן ברוב מכריע של הלוקים בו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביופסיה
תולי18/04/2010הבעיה שכול ביופסיה יוצאת אחרת.איך יודעים מה אמת?האם יש בדיקות דם שניתן לערוך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשואל שוב
תולי22/04/2010וגם שאלה נוספת-היתכן שפוטותרפיה שניתנה לי לטיפול במחלה אחרת גרמה לי את הסרטן ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהMF
ד``ר לי-און גלעד23/04/2010MF יש לך אם הממצאים באחת הביופסיות ובבדיקה נוספת שבה מוצאים אם התאים המתרבים מוצא כולם מתא אחד (מה שנקרא CLONE) מאשרים את האבחנה. זה שיש לך אזורי עור שלא מעורבים לא מעלים את המחלה שקיימת במקום אחר. המחלה לרוב לא נמצאת בדם - אלא במקרים הנדירים שהיא מתקדמת והופכת יותר אלימה.
לגבי פוטותרפיה - ככל הידוע לפוטותרפיה אין קשר של גרימה או אחר למחלה זו ולהיפך, פוטותרפיה היא טיפול יעיל לגרימת הפוגות של המחלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי
אלישי והבה27/04/2010יש MF אם יש ממצא באחד מהביופסיות וגם עוד בדיקה.מהי הבדיקה שרשמת?האם זו בדיקת דם?כי עשו לי רק ביופסיות ובדיקות דם שגרתיות(לא משהו מיוחד-כך אמר לי רופא המשפחה).האם כדאי לבקש לערוך בדיקה מסוימת חוץ מהביופסיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהMF
ד``ר לי-און גלעד28/04/2010הבדיקה בנוספת מתבצעת גם היא על ביופסיית עור בטכניקות של הנדסה גנטית ומגלה אם התאים המתרבים בעור שלך הם משבט אחד - ואם כן זה מאשר ומחזק את האבחנה הפתולוגית. בדיקת דם לא תורמת דבר.
הבדיקה נקראת T cell gene rearrangement.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
גילוי כתמים בציפורניים וציפורן עבה
חשד לMM- כתם באצבע שלא היה קודם
נקודת חן שהתקלפה בן 56
הסרת נגע bcc מהקרקפת השתלת עור
בדיקת אולטרסאונד- סטיית מעי ואיברים
נקודת חן בקרקפת האם מסוכנת?
נגע חשוד בקרקפת ששינה את צבעו
פס שחור בציפורן ברגל- בדיקת רופא
בדיקת פט סיטי - גידולי עור מלנומה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?