מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נקודת חן לילד בן 3 וחצירעות27/05/2010
שלום!
לבני נקודת חן בכף הרגל שנאמר לי שיש להסירה בהרדמה מקומית ויכאב לו בהרדמה מלאה.
ישנה אפשרות לחכות עוד שנה שיגדל עוד ואולי יוכל יותר להבין...
מה מומלץ בגיל כזה לעשות?
אני חוששת שבהרדמה מקומית יכאב לו מדי (אני לא עברתי מעולם הסרת נקודת חן ולכן אין לי הערכה לסוג הכאב הזה) והרדמה מלאה... מפחידה!
אשמח לקרוא את הממלצה שלכם.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת שומה לילד
ד``ר לי-און גלעד27/05/2010מה שמקובל זה להסיר שומות גדולות שעלולות להיות בעלות פוטנציאל לשינוי ממאיר אך נראות שפירות - לאחר שהילד הגיע לגיל בו הוא מסוגל לשתף פעולה בהרדמה מקומית - הווה אומר 10-12 שנה. ילד בגיל 3.5 אינו מועמד לשום ניתוח בהרדמה מקומית בלבד. אם מתוכננת פרוצדורה קצרה אפשר לעשות את התהליך בסדציה שהיא מן הרדמה קלה - שינה מושרית בלי אינטובציה (החדרת צינור לקנה הנשימה) - פרוצדורות כאלה נעשות כדבר שבשגרה באשפוז יום של כירורגית ילדים בביה"ח הדסה עין כרם (יש שם יחידה לסדציה בילדים).
השאלה היא אם יש חשש שהנגע לא שפיר. אם אין כזה - לרוב די במעקב דרמטוסקופי עד לגיל שבו ניתן לבצע הטיפול בהרדמה מקומית. אם יש חשש - סדציה או הרדמה מלאה ולהעיף את הנגע החוצה כמה שיותר מהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
רעות28/05/2010שלום!
זה העניין- הרופא הבודק ציין שזו נקודה לא ברורה שיש אפשרות שהיא "רעה" ולכן צריך להוריד אותה. הוא אמר שאפשר לחכות שהילד יגדל בעוד שנה שיוכל כבר לשתף יותר פעולה. מדברייך אני מבינה שבכל מקרה הרדמה מקומית לא באה בחשבון. בהנחה שחייבים להוריד את הנקודה, נשארת ברירת הרדמה המלאה. אני מבינה נכון?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיעהנוספת
ד``ר ניר נתנזון28/05/2010אני ככלל נגד הסרת שומות ברגליים בכל גיל שהוא אלא אם יש חשש אמיתי שהן סרטניות (כלומר יש להתיחס אליהן כלכל שומה אחרת בגוף).
לא ידוע לי כל כל סטטיטיקה האורת ששומה בכף הרגל הינה בעלת פוטנציאל מסוכן יןתר להפוך למלנומה מכל שומה אחרת.
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
גילוי כתמים בציפורניים וציפורן עבה
חשד לMM- כתם באצבע שלא היה קודם
נקודת חן שהתקלפה בן 56
הסרת נגע bcc מהקרקפת השתלת עור
בדיקת אולטרסאונד- סטיית מעי ואיברים
נקודת חן בקרקפת האם מסוכנת?
נגע חשוד בקרקפת ששינה את צבעו
פס שחור בציפורן ברגל- בדיקת רופא
בדיקת פט סיטי - גידולי עור מלנומה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?