Solar Keratosis

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• Solar Keratosis
    א.
    01/06/2010

שלום,
    אתמול הייתי אצל רופא עור מאד נחשב לאבחנה וטיפול נוסף בנגע שאובחן כ SK ע"י רופא אחר לפני מספר חודשים וטופל על ידו בחנקן נוזלי.
    הרופא איבחן גם הוא את הנגע כ SK אבל אמר שהוא לא משוכנע שזה אכן זה ואולי זה רק נזק של נימי דם מהשמש. (אגב, בתמונות שהעליתי כאן בעבר, נאמר לי אף בסבירות גבוהה שהנגע הינו SK).
    שאלתי את הרופא מה הטיפול הכדאי, האם להקפיא שוב בחנקן (כפי שהומלץ לי כאן) והוא אמר שלא כדאי כי כבר הקפיאו בחנקן פעם (בוצע לפני 4 חודשים). כששאלתי אותו אז מה כדאי לעשות, הוא אמר שאולי נעקוב אחרי זה עוד חצי שנה וכשהערתי את תשומת ליבו שזה לא אמור לעבור לבד הוא שאל אותי האם זה מפריע לי, אמר לי לא להתרגש מזה שנוהגים להגדיר את זה כנגע טרום סרטני והציע לשלוח אותי לכירורגיה כדי להסיר את זה ושאל אם אני מעוניין.
    אני מאד הופתעתי מגישתו שנראתה כאילו הדבר שולי ומינורי ואם אני מתעקש אז אפשר להסיר את זה.
    שאלתי היא:
    האם כדאי בכל זאת לבקש להקפיא שוב את הנגע? האם כדאי לבקש טיפול תרופתי (Efudex,Aldara)? או טיפול פוטודינמי (שהרופא לא המליץ עליו)? או שמא לפנות ישר להסרה כירורגית?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    Solar Keratosis

הוספת תגובה

• Solar Keratosis

ד``ר ניר נתנזון
    02/06/2010

ללא בדיקה פיזית לא אוכל לחוות דיעה.
    אם אתה לא סומך על הרופא שבדק אותך פשוט פנה לחוו"ד נוספת.

כל הטיפולים שהזכרת מקובלים- כולל האפשרות לעקוב ללא טיפול למשך מס' חודשים.

בריאות שלמה
    ד"ר ניר נתנזון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו