נקודת חן ופצע

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נקודת חן ופצע
    אמא מודאגת
    02/07/2010

שלום רב.
    אני בת 35 ומאז היותי ילדה קטנה יש לי נקודת חן גדולה, בקוטר של כחצי ס"מ ואולי אפילו מ"מ יותר בלחי שמאל. זה ממש סימן ההיכר שלי. במהלך חיי היו 3 אפיזודות של חצ'קון מתחת לנקודה או לידה. חשוב לצאני עוברת בדיקה תקופתית של כל נקודות החן והאחרונה לפני 3 חודשים.
    לפני 4 ימים חשתי בכאב אופייני לחצ'קון וכשהבטתי במראה אכן החל להתפתח שם פצע, חלקו מתחת לנקודה וחלקו מחוצה לה. כל האזור היה נפוח (גם שיחקתי שם קצת לראות אם יש מוגלה וכו'..לא היתה, זה היה בשלב שיש רק נוזל מימי..שמתי בקטרובן ואולי זה מה שמנע את המוגלה..בכל מקרה, הנקודה עצמה נראתה כנפוחה כי חלק מהחצ'קון היה מתחתיה. היה גם אודם אופייני לחצ'קון סביב האזור של הפצע וסביב חלק מהנקודה.
    היום, שזה היום הרביעי, יש קילוף אופייני של האזור הפצוע, ניסיתי לקלף את השכבה הזאת כי היא גרמה לי להראות מוזר נורא (זה במרכז הלחי...וגם ככה הנקודה לכשעצמה די גדולה ועכשיו זה בכלל נראה מצחיק) ועכשיו חצי מהנקודה די דומה לעצמה והחצי השני מקולף ואם אלחץ שם זה ידמם בקלות. כמו תהליך של כל חצ'קון.
    האודם סביב הנקודה חלף לחלוטין.

שאלתי (ברור שאלך בכל מקרה להיבדק) היא: האם נקודות חן שיש מתחתן חצ'קון ועוברות את התהליך הנ"ל נוטות לעבור התמרה סרטנית ביתר קלות? האם הנקודה תשוב למצבה הקודם למרות הפגיעה בשכבה הבזאלית באזור? מה קורה בד"כ?

אשמח לתשובתך.
    תודה תודה.
    ענבר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נקודת חן ופצע

הוספת תגובה

• שכחתי

אמא מודאגת
    02/07/2010

שכחתי לשאול האם כדאי לקבוע תור עכשיו כשאזור עדיין לא החלים או בסיום התהליך (זה נראה לקראת סיום)..אני יודעת שיש משמעות לריבוי כלי דם בנקודת חן וכו' וברור שכרגע האזור הדרמלי חשוף אז אכן יש שם כלי דם...האם זה לא עלול להטעות?

תודה שוב.
    ענבר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מועד קביעת התור

ד``ר ניר נתנזון
    03/07/2010

רצוי להמתין להחלמה (שובע- שבועיים, לא יותר). אם אין החלמה תוך שבועיים יש לפנות מחשש להופעת סרטן.

בריאות שלמה
    ד"ר ניר נתנזון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שומה ופצע...

ד``ר ניר נתנזון
    03/07/2010

אין כל עדות מדעית לכך שדלקת מסביב לשומה גורמת להתמרה סרטנית.
    עם זאת לעיתים הדלקת היא סימן לסרטן שכבר הופיע ולמלחמתו של הגוף בו.
    לכן כמובן יש להיבדק בהקדם.

בריאות שלמה
    ד"ר ניר נתנזון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו