הסרת שומה ללא ביופסיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הסרת שומה ללא ביופסיה
    דורית
    10/07/2010

שלןם רב,

הייתי אצל רופא עור לפני יומיים והסיר לי איזושהי שומה חומה-שחורה ואמר שזה לא נקודת חן אלא משהו אחר (אמר לי שם ארוך בלועזית ) טען שזה כתוצאה מהשמש. הרופא הסיר לי אותה במחט חשמלית ללא שום הרדמה ולא לקח ביופסיה לבדוק ליתר ביטחון שזה לא סרטני .
    מה אני עושה עכשיו ? הבנתי שהשומה יכולה להיות סרטנית גם אם היא נראית תקינה חזותית . הבנתי שאם חס וחלילה היא סרטנת וצרבתי אותה במחט זה עלול להתפשט לגוף.

איך אני מתקנת את זה ושוללת במאה אחוז שזה לא היה סרטני ? למי אני פונה? אני חוששת מאוד.

בתודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הסרת שומה ללא ביופסיה

הוספת תגובה

• שומה? קרוב לוודאי שלא

ד``ר לי-און גלעד
    11/07/2010

לא כל מה שחום או שחור הוא שומה. ישנן תופעות מאוד מפחידות למי שאינו מנוסה או רופא עור שנראות כמו נק' חן גדולות, שחורות, בולטות ונראות דבוקות על העור הקרויות Seborrheic Keratosis. מדובר בתופעות שפירות המופיעות לרוב לאחר גיל ההתבגרות ומתרבות עם השנים. אין להן כל חשיבות רפואית ואין להן פוטנציאל סרטני כלשהו. מהתיאור שלך אני מניח שזה מה שחשב הרופא שטיפל בך ולכן טיפולו היה נכון ומתאים.
    שווה לחזור אליו ולקבל הבהרות אם אינך משוכנעת שזה היה הנגע עליו דיברתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו