גידול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גידול
    אורית
    17/08/2010

אבי עבר הסרת גידול vמהעור במרכז הגב והתשובה שקיבל מפתלוגי::
    fragments of skin with dermatofibrosarcoma protuberans. the tumor cells stained for CD34 and didnot stain for S-100, actin, desmin, bcl-2 or caldesmon. irvolved surgical margins
    אנו מבינים שזהו גידול סרטני, אך איזה סוג זה? מה הסיכוי להחלים? או ח"ו להתפשטות?
    מה הטיפול המתאים? האם קשור לכאן ניתוח מוז?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גידול

הוספת תגובה

• דרמטופיברוסרקומה

ד``ר לי-און גלעד
    17/08/2010

זהו גידול מיוחד שלרוב אינו שולח גרורות אך מתפשט בתוך העור ללא כל סימנים חיצוניים ולכן לרוב בכריתות כירורגיות רגילות לא מצליחים להסיר את כולו, הגידול חוזר שוב ושוב, מתפשט וגדל עד שהופם לבלתי נתיח ואז גם עלול להיות קטלני.
    חשוב מאוד להסיר הגידול בשלמותו כבר בניסיון הבא והסיכוי הטוב ביותר לכך הוא ניתוח כריתה בשיטת MOHS. ממליץ שתפנו לד"ר יוסי אלקלעי שהוא בעל הניסיון הרב ביותר בהסרת גידולים מסוג זה בניתוח בשיטת MOHS בארץ.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דרמטוביברו

לימור
    27/03/2011

ראשית תודה לתשובתך.
    האם בדיקת רופא עור מספיקה?אני נמצאת במעקב אצל אונקולגית ולבקשתה אני מבצעת אחת לכמה חודשים בדיקת סיץטי.
    אני מאד חוששת מתדירות הבדיקה בעקבות קרינה מרובה.
    האם לדעתך ביקור אצל רופא עור יכול להספיק ?
    תודה
    לימור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דרמטופיברו

לימור
    25/03/2011

שלום רב,
    עברתי לפני שנה ניתוח נרחב מאד על מנת להסיר גידול של דרמטופיברוסרקומה בגב.
    הניתוח עבר בהצלחה והשוליים היו נקיים.

קראתי את שכתבת ורציתי לשאול מהי הדרך הטובה ביותר לעקוב ולוודא שהגידול לא חזר?
    אני מאד בחרדה שהגידול לא יחזור.
    תודה
    לימור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דרמטופיברו - תגובה

ד``ר לי-און גלעד
    26/03/2011

למעשה הדרך היחידה היא מעקב סדיר כל מספר חודשים ע"י רופא עור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו