הצורך והדחיפות לכריתת בלוטה מהגילוי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הצורך והדחיפות לכריתת בלוטה מהגילוי
    מזל
    18/09/2010

גמר חתימה טובה.
    בסוף יולי הוצאה לי נקודת חן. ב-1.910 קיבלתי תשובה:
    melanoma,breslow 0.8 mm,clarc 3,margins are free, lateral margib is 1 mm. no epidermal ulceration seen.
    בבדיקה נוספת בפתולוגיה להלן התשובה:
    small component in vertical growth phase present.
    no mitoses identifides.
    ישנן חילוקי דעות בין רופאים אם לבצע הרחבה בלבד או הרחבה וכריתת הזקיף.
    אני מבולבלת. כמו כן האם לא כדאי במקרה כזה לבצע פט? בנוסף לכך הוחלט שאם יתבצע נתוח הוא יבוצע רק באמצע אוקטובר. האם אין זה מאוחר מדי?
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מלנומה ברסלאו 0.8, קלארק 3

ד``ר לי-און גלעד
    18/09/2010

בעקרון התשובה שקיבלת היא מצויינת - מדובר על מלנומה שטחית למדי (הגבול שמתחת לו לא מבצעים ביופסיה של בלוטת הזקיף בשום מקרה הוא ברסלאו 0.75) עם פרוגנוזה מצויינת בכל מה שנוגע למלנומות. השאלה אם לבצע ביופסיה של בלוטת הזקיף היא יותר תיאורטית - כי ביופסיה כזו תפקידה אך ורק לתת אינפורמציה לגבי דרגת החומרה של המחלה ואין לה עד כמה שידוע היום כל משמעות טיפולית. אין ספק שיש מקום לבצע הרחבת שוליים - אוקטובר זה בגבולות הסבירות אם כי אצלנו נהוג לבצע קצת יותר מהר, אך ביופסיית בלוטת הזקיף בנתונים שאת מציגה קרוב לוודאי שלא תתרום דבר מעבר לגורם תחלואה אפשרי בשנים הבאות בגלל פדיעה בניקוז הלימפתי.
    לסיכום לדעתי - הרחבה כן, ביופסיית בלוטת זקיף - לא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו