טיפול מונע לסרטן עור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול מונע לסרטן עור
    מרים ימפולסקי
    21/10/2010

שלום רב. אני בעלת עור בהיר - ג'ינג'ינת, וכתוצאה מכך, התפתחו אצלי עם השנים נגעים שונים שאובחנו בין היתר כ- bcc' והוסרו. לפני יותר משנתיים עברתי הסרת נגע בשפתיים (שפה תחתונה) בשיטת - מואוס (יתכן שאינני מאיית נכון). על ניתוח זה חזרתי פעמיים, וזאת במסגרת קופת חולים מכבי. התוצאה - עד היום יש לי קילופי עור במקום, ובכלל, אי נחות כללית וגם מראה השפה - אינו מלבב. מה ניתן לעשות? (רצוי במסגרת הקופה. יש לי מכבי זהב). ממתינה לתגובת מומחה, מרים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול מונע לסרטן עור

הוספת תגובה

• טיפול מונע לסרטן עור - תגובה

ד``ר ניר נתנזון
    22/10/2010

אין קשר בין הכותרת לגוף השאלה...

מה לעשות עם מה?
    להקטנת שכיחות סרטני עור- לצערי אין דרך ממש יעילה פרט למניעת חשיפה לשמש.
    לגבי השפה- יש להתיעץ עם כירורג פלסטי.

בריאות שלמה
    ד"ר ניר נתנזון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול מונע לסרטן עור - תגובה

ד``ר לי-און גלעד
    23/10/2010

שלום מרים,
    ייתכן מאוד שמה שקורה בשפה התחתונה שלך זה מצב של נזקי שמש כרוניים פעילים עם פוטנציאל מוגבר לסרטני עור חוזרים. זה קרוי בלטינית Actinic cheilitis.
    במצב כזה רצוי לטפל טרם התפתחות של סרטן ממש כי השפה הוא איבר מאוד מורכב לשחזור וכל נזק בו משפיע ישירות על מראה הפנים בכלל.
    האפשרויות לטיפול מונע כוללות הקרנה או טיפול משחתי באחת משתי המשחות - אלדרה או אפודיקס. להחלטה מה מתאים למקרה שלך והסבר על אופן ומהלך הטיפול כדאי לפנות לרופא עור או לכירורג פלסטי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו