מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול מונע לסרטן עורמרים ימפולסקי21/10/2010
שלום רב. אני בעלת עור בהיר - ג'ינג'ינת, וכתוצאה מכך, התפתחו אצלי עם השנים נגעים שונים שאובחנו בין היתר כ- bcc' והוסרו. לפני יותר משנתיים עברתי הסרת נגע בשפתיים (שפה תחתונה) בשיטת - מואוס (יתכן שאינני מאיית נכון). על ניתוח זה חזרתי פעמיים, וזאת במסגרת קופת חולים מכבי. התוצאה - עד היום יש לי קילופי עור במקום, ובכלל, אי נחות כללית וגם מראה השפה - אינו מלבב. מה ניתן לעשות? (רצוי במסגרת הקופה. יש לי מכבי זהב). ממתינה לתגובת מומחה, מרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול מונע לסרטן עור - תגובה
ד``ר ניר נתנזון22/10/2010אין קשר בין הכותרת לגוף השאלה...
מה לעשות עם מה?
להקטנת שכיחות סרטני עור- לצערי אין דרך ממש יעילה פרט למניעת חשיפה לשמש.
לגבי השפה- יש להתיעץ עם כירורג פלסטי.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול מונע לסרטן עור - תגובה
ד``ר לי-און גלעד23/10/2010שלום מרים,
ייתכן מאוד שמה שקורה בשפה התחתונה שלך זה מצב של נזקי שמש כרוניים פעילים עם פוטנציאל מוגבר לסרטני עור חוזרים. זה קרוי בלטינית Actinic cheilitis.
במצב כזה רצוי לטפל טרם התפתחות של סרטן ממש כי השפה הוא איבר מאוד מורכב לשחזור וכל נזק בו משפיע ישירות על מראה הפנים בכלל.
האפשרויות לטיפול מונע כוללות הקרנה או טיפול משחתי באחת משתי המשחות - אלדרה או אפודיקס. להחלטה מה מתאים למקרה שלך והסבר על אופן ומהלך הטיפול כדאי לפנות לרופא עור או לכירורג פלסטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
גילוי כתמים בציפורניים וציפורן עבה
חשד לMM- כתם באצבע שלא היה קודם
נקודת חן שהתקלפה בן 56
הסרת נגע bcc מהקרקפת השתלת עור
בדיקת אולטרסאונד- סטיית מעי ואיברים
נקודת חן בקרקפת האם מסוכנת?
נגע חשוד בקרקפת ששינה את צבעו
פס שחור בציפורן ברגל- בדיקת רופא
בדיקת פט סיטי - גידולי עור מלנומה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?