מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מלנומה או פטריה מתחת לציפורןרידג'02/11/2010
שלום רב,
אני בן 60. לפני כשלשה חדשים הבחנתי בכתם כהה מתחת לציפורן בבוהן.
לאחר שבמשך חדשיים היא נשארה ללא שום שינוי, פניתי לרופא עור, מאחר ואני ג'ינג'י ופוחד ממלנומה. לאחר מבט חטוף, הוא טען שזו כנראה פטריה ואני לא צריך לדאג יותר מדי. טיפול מומלץ - אגיספור X 3 פעמים ביום, בדיקה נוספת נקבעה לאחר חודש וחצי.הוא טען שבמידה ואין פטרת - אין מנוס מעקית הציפורן ולקיחת חומר לביופסיה.
נלקחה דגימה מהציפורן לבדיקת פטרת. התוצאה שבינתיים קיבלתי היא שבבדיקה מיקרוסקופית אין פטרת:
תהליך הבדיקה התוצאה
REMARKS (MICRO) Order Comments
REMARKS (MICRO) מקום לקיחה: צפורניים
Fungal culture בעבודה.
Microscopy result אין ממצא
REMARKS MICRO בעבודה.
השאלות הן:
1. האם יש דרך נוספת ללקיחת ביופסיה מתחת לציפורן?
2. האם עלי לבקש חוות דעת שניה - אולי בבית חולים?
3. האם אני צריך להשתמש בחומר נסף "להמסת" בציפורן, מאחר ולא נראה לי שהאגיספור חודר.
4 חוות דעת כללית - מצורפת תמונה. במשך שלשת השבועות האחרונים לא היה שום שינוי בגודל או בצבע.
בתודה מראש,
RIDGH* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת התמונה
רידג'02/11/2010משום מה התמונה לא מופיעה בגוף ההודעה - ואני מוסיף אותה כעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת התמונה - תגובה
ד``ר ניר נתנזון03/11/2010עדיין אין תמונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנסיון נןסף לתמונה - ואלטרנטיבה...
רידג'03/11/2010שלום רב,
אני מודה לך מאד על התשובה.
אנסה להעלות את התמונה מחדש -
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנסיון נןסף לתמונה - ואלטרנטיבה... - תגובה
ד``ר ניר נתנזון03/11/2010לא נראה ל שמדובר בפטריה. יתכן ומדובר על המטומה (דימום מתחת לציפורן ) או על נגע פיגמנטרי.
אם אין כל שינוי בגודל , במיקום הכתם ביחס לציפורן או בתסמינים- אין מנוס מביופסיה.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמלנומה או פטריה מתחת לציפורן - תגובה
ד``ר ניר נתנזון03/11/20101. לא. בחשד למלנומה ש לבצע ביופסיה של הרקמה הכהה.
2. זו בהחלט אפשרות כדאית.
3. אכן החדירוטת של אגיספור נמוכה. קיימת תרופה בשם Keratosporאו Agispor Onychoset (שתי אלו זהות) הממיסה את הציפורן.
4. אין תמונה....
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
גילוי כתמים בציפורניים וציפורן עבה
חשד לMM- כתם באצבע שלא היה קודם
נקודת חן שהתקלפה בן 56
הסרת נגע bcc מהקרקפת השתלת עור
בדיקת אולטרסאונד- סטיית מעי ואיברים
נקודת חן בקרקפת האם מסוכנת?
נגע חשוד בקרקפת ששינה את צבעו
פס שחור בציפורן ברגל- בדיקת רופא
בדיקת פט סיטי - גידולי עור מלנומה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?