מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כתמי קפה בחלבשרון07/11/2010
שלום
ביתי בת כמעט שנתיים ,נולדה עם כתם בצד הבטן ,לאחרונה קראתי על כתמי קפה בחלב ועל מחלת עצבים שקשורה באופן כלשהו לזה
מאז אני נמצאת בחרדה ממשית בברור שעשיתי לה אצל רופא עור הוא מצא עוד כתם קטן בשוק של הרגל אבל לא התרגש
לפעמים אני רואה בעור כתמים דהויים נוספים (בעלי אומר שאני מדמיינת)
בבקשה עזרו לי להבין את העניין האם הכתמים צריכים להיות ממש ניראים (הכתמים שברגל ובצד הבטן הולכים ודוהיים)
האם עכשיו אני צריכה כל הזמן לחפש כתמים נוספים ?באיזה גודל?
בבקשה תשובה מהירה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמי קפה בחלב - תגובה
ד``ר לי-און גלעד07/11/2010שלום ליאת,
השאלה שלך היא לא בפורום הנכון אבל בכ"ז - אין לך סיבה לדאגה עד כמה שניתן להסיק מהאינפורמציה שנתת.
בעיקרון מדובר על מחלה שנקראת נאורופיברומטוזיס - זו מחלה תורשתית אך מרבית המקרים החדשים הם תוצאה של מוטציות חדשות. המחלה נקראת גם וון רקלינגהאוזן על שם מי שתיאר אותה לראשונה ויש לה מספר צורות שונות.
הסימנים המופיעים בתינוקות וילדים קטנים הם כתמי קפה בחלב (גוון של נס קפה עם חלב...) והדרישה לביסוס החשד הם לפחות 6 כתמים בקוטר של לפחות 1.5 ס"מ. בנוסף ממצא של נמשים בבית השחי הוא ממצא המוסיף לחיזוק החשד הקליני והאבחנה.
המחלה גורמת בגילאים מתקדמים יותר לגידולים שפירים של תאי מעטפות עצבים ולהופעה של גידולים עוריים - נאורופירומות במספרים גדלים והולכים ובחלק מהחולים מופיעים גם גידולים במוח - בעיקר על עצב השמע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב אני
שרון07/11/2010תודה על התשובה וההתיחסות המהירה
רק הבהרה לגבי הכתמים האם הם צריכים להיות ממש ניראים עם קווים ברורים
כי לפעמים נידמה לי שאני רואה כתמים על העור או רק קווי מתאר(כמו בפיטריה)האם הכתמים האלה דוהים?
איך אפשר להבדיל בינם לבין נמשים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב אני - תגובה
ד``ר לי-און גלעד13/11/2010הכתמים צריכים להיות גדולים כך שברור שאינם נממשים וכן - הם צריכים להיות מוגבלים בחדות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
גילוי כתמים בציפורניים וציפורן עבה
חשד לMM- כתם באצבע שלא היה קודם
נקודת חן שהתקלפה בן 56
הסרת נגע bcc מהקרקפת השתלת עור
בדיקת אולטרסאונד- סטיית מעי ואיברים
נקודת חן בקרקפת האם מסוכנת?
נגע חשוד בקרקפת ששינה את צבעו
פס שחור בציפורן ברגל- בדיקת רופא
בדיקת פט סיטי - גידולי עור מלנומה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?