squamous cell carcinoma

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• squamous cell carcinoma
    m
    27/11/2010

עברתי ביופסיה ליד העין והתוצאה הייתה squamous cell carcinoma והמנתח הבהיר לי שלדעתו יש לי עוד נגעים כאלו, כולל נגע נוסף שהוריד לי מהקרקפת. כאשר באתי לרופא העור הוא זלזל בדברי המנתח, ובכלל גישתו היתה לא מקצועית כלל לטעמי. רציתי לדעת איפה אוכל למצוא רופא עור שמתמחה בסוג כזה של סרטן עור באזור ת"א, ומה אני יכולה לעשות על מנת למצוא כל נגע כזה לפני שהוא שולח גרורות. האם מיפוי שומות של כל הגוף מתאים לי?
    אני מאד מנומשת ויש לי די הרבה שומות, ועבודתי היא בשמש כל היום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    squamous cell carcinoma

הוספת תגובה

• squamous cell carcinoma - תגובה

ד``ר ניר נתנזון
    27/11/2010

מיפוי שומות יעיל במיוחד לנגעים פיגמנטרים (בעלי צבע). אולם במסגרת מיפוי השוות מתבצעת בדיקה מדוקדקת של כל הגוף ע"י דרמוסקופ- ובדיקה זו אכן יכולה להגדיל את הסיכוי של מציאת SCC בשלב המוקדם.

זאת ועוד- מאחר ואת מנומשת, מרובת שומות והיה לך כבר SCC סיכוייך (מבחינה סטטיסטית) ללקות במלנומה גבוהים משמעותית בהשוואה לשאר האוכלוסיה (ריבוי שומות כשלעצמו מעלה את הסיכון פי 10).
    מסיבות אלו אכן יש הצדקה מלאה לערוך לך מיפוי שומות ממוחשב.

בריאות שלמה
    ד"ר ניר נתנזון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על עבודת הקודש שאתם עושים

m
    28/11/2010

תודה רבה, רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו