מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התפתחות נק' חןמשה11/12/2010
שלום רב,
יש לי עור בהיר מאוד, ושיערות גופי כהות.
אני נמנע מחשיפה לשמש כבר מספר שנים (4-5), שומר על עצמי עם מקדמי הגנה בפנים, ונוהג לכסות את גופי מאחר ויש לי נטייה לפיתוח נק' חן, ואני שונא את ההיווצרות של נק' חן בגופי.
בזמן האחרון אני שם לב שיוצאות לי נק' חן חדשות מדי חודש באיזור הידיים, הבטן והגב (ואלו איזורים שלא נחשפים לשמש - בכלל).
בנוסף, מתווצרות לי נק' חן חומות בהירות (פיגמנטציה) באיזור הפנים, ואני ממש ולא נחשף לשמש.
אני מבין שכנראה יש לי נטייה גנטית לפיתוח נק' חן, רציתי לדעת האם יש גורמים חיצוניים (פרט לחשיפה לשמש) \ תזונתיים \ הורמונליים \ נפשיים שיכולים לגרום להווצרות של נק' חן חדשות? והאם יש דרך בריאה לעכב יצירה של מלנין בגוף? (או בכללי הווצרות של נק' חן?)
שמתי לב שלגוף שלי יש נטייה לאזן את נק' החן בגוף, כלומר, מזה מס' שנים היו לי נק' חן ביד ימין, ובשנה האחרונה התחילו להתפתח ביד שמאל נק' חן באיזורים ביד כפי ששקיימות ביד ימין (הדבר נכון גם לרגליים וכו').
הבעיה שלי עם נק' החן מקשה על אופן החיים, אני נמנה מלשהות בשמש, במהלך כל היום, לא נהנה מהשמש (כי זה כן בריא מדי פעם) ואשמח לאיזה טיפ או 2.. ברור לי שמדובר בבעיה אסתטית שמפריעה לי, אך היא יכולה להפתח לבעיה רפואית.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות נק' חן - תגובה
ד``ר לי-און גלעד18/12/2010לצערי אין כל דרך לשלוט בהיווצרות נק' חן שהרקע לה הוא גנטי. זה נכון שחשיפה לשמש מאיצה את היווצרות נק' החן אך למעט זהירות מחשיפה מיותרת לשמש אין מה לעשות.
לגבי החרדות שלך, שאתה עצמך מודה שאינן פרופורציוניות - אין לי דרך להפיג אותם, אולי כדאי לך לשקול ייעוץ מקצועי להפגת החרדה.
בדיקת רופא עור לעיתים מזומנות - פעמיים בשנה בד"כ, יכולה לעזור לזהות מוקדם שינויים או נק' חשודות וכמובן צילום שומות ומעקב מסודר יכולים לעזור אף יותר במעקב אחר שומות מרובות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
גילוי כתמים בציפורניים וציפורן עבה
חשד לMM- כתם באצבע שלא היה קודם
נקודת חן שהתקלפה בן 56
הסרת נגע bcc מהקרקפת השתלת עור
בדיקת אולטרסאונד- סטיית מעי ואיברים
נקודת חן בקרקפת האם מסוכנת?
נגע חשוד בקרקפת ששינה את צבעו
פס שחור בציפורן ברגל- בדיקת רופא
בדיקת פט סיטי - גידולי עור מלנומה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?