סימן מתחת לציפורן בבוהן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סימן מתחת לציפורן בבוהן
    עומר
    12/12/2010

שלום,
    אבי גילה אתמול סימן שחור קטן מתחת ליצפורן בבוהן ברגל (בין העור לציפורן). הוא ביקר היום אצל רופאת עור והיא אמרה לו שבינתיים יש להמתין ולראות אם הסימן גדל או לא, ולאיזה כיוון הוא גדל.
    שאלתי היא קצת שונה: בהנחה שהסימן הוא חדש יחסית (כי אבי גילה אותו רק אתמול וסביר שהיה רואה אותו קודם אם היה שם חודשים רבים או שנים) - אם חס וחלילה מדובר במשהו סרטני, האם הסרטן צפוי להיות לא מפושט, כלומר כזה שניתן להוריד את הקטע הסרטני (שצפוי להיות קטן יחסית בגלל פרק הזמן הקטן שעבר מרגע הופעת הנגע, בהנחה שאכן עבר פרק זמן של לא יותר ממספר חודשים) וקצת מסביבו ולהחלים לחלוטין מהסרטן?
    זאת מתוך מחשבה שמלנומה אמורה להתחיל בשכבה החיצונית של העור ורק לאחר מכן עלולה לחדור לעומק, אם אני מבין נכון.

בנוסף - האם באמת ניתן להמתין מספר חודשים או יותר ולראות לאן הוא מתפתח, או שיש לערוך ביופסיה כעת?

תודה מראש!
    עומר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סימן מתחת לציפורן בבוהן

הוספת תגובה

• סימן מתחת לציפורן בבוהן - תגובה

ד``ר לי-און גלעד
    18/12/2010

הסיטואציה בהחלט מלחיצה אך אם רופאת עור ראתה את הנגע וסברה שאפשר להמתין אני מניח שאין לו מאפיינים חשודים. ניתן לבצע דרמטוסקופיה כדי לנסות ולאבחן את טיבו של הנגע. במיקום הזה נק' שחורות על רקע שטפי דם קטנים יכולות להראות לא פעם כנק' פיגמנטריות חשודות ולכן מעקב יכול לחשוף את טיבן.
    לא מוצדק לרוץ ולנתח כל נק' כזו מייד כשהיא מופיעה אלא אם יש לה מאפיינים חשודים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

עומר
    19/12/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו