גידול נוסף שצץ לאחר מוס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גידול נוסף שצץ לאחר מוס
    רותי
    20/01/2011

שלום רב,
    לפני כחודש עברתי ניתוח של הוצאת גידול בשיטת מוס בלחי ימין הכל תקין ועבר בשלום.

לפני כשבועיים לערך התחיל לצאת לי פצע הדומה לגידול הקודם בקרבת המקום של הניתוח להוצאת הגידול הקודם. אך לא באותו מקום ממש סנטים אחד מתחת לניתוח שעשו לי.

האם זה ייתכן ? איך פתאום התחילו לצוץ עוד אחד האם זה מסמן על משהו ? אולי המצב יותר גרוע ?

הרופא שלי קבע לי תור בבית החולים לניתוח רגיל להוצאת הנגע בעוד חודש לערך הפעם ללא שיטת מוס .

אשמח לשמוע את תשובתך ד"ר ניר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גידול נוסף שצץ לאחר מוס

הוספת תגובה

• גידול נוסף שצץ לאחר מוס - תגובה

ד``ר לי-און גלעד
    22/01/2011

אמנם לא ד"ר ניר אבל בכ"ז,
    קרוב לוודאי שהפצעון שיצא סמוך לצלקת אינו גידול אלא תגובה לניתוח שעברת. האם נבדקת ע"י הרופא שלך מאז שהפצעון הופיע? במרבית המקרים מדובר במה שאנחנו קוראים Stitch abscess שהוא תגובה דלקתית של העור לתפר שאמור היה להספג בעור. התגובה הזו לרוב חולפת ללא שאריות.
    אם אכן מדובר בגידול אין הגיון להוציע אותו בניתוח רגיל - וראוי לחזור ולבצע ניתוח כריתה בשיטת MOHS (במרבית המקרים בדיקה באמצעות דרמטוסקופ יכולה לאשש או להפריך את החשד).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו