מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
בהמשך לתשובתך
סימה21/03/2011אני מודה לך על התשובה.
העניין הוא זה, כשפניתי לרופא עם זה הוא דחה אותי בביטול כי יש תוצאות המראות מקור זיהומי ולא סרטני. כאשר שאלתי אותו לגבי הציפורן שצמחה עם הפס לא היתה לו תשובה והוא חזר על זה שזה ממקור זיהומי.
מה עליי לעשות?
לדרוש ממנו ניתוח חוזר שייקח דגימה מהשורש? הוא ככירוג לא יודע שהשומה נמצאת בראשית הציפורן? עברתי עינוי עם הסרת הציפורן, אני לא יודעת איך אצלח זאת פעם נוספת..
אני די חוששת לחזור אליו עם בקשות לאור זה שהוא ביטל אותי כבר בעבר וטען שאין לי מה לחשוש.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך - תגובה
ד``ר לי-און גלעד24/03/2011לצערי בלי לבדוק את הציפורן בעיין כל המלצה תהא בגדר המלצה באוויר. אם את מתרשמת שהרופא אינו מתייחס ברצינות לשאלותייך - שווה לנסות להתייעץ עם רופא אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פס חום מתחת לציפורןסימה13/02/2011
שלום רב,
לפני תשעה ימים הוצאתי בהליך כירוגי את הציפורן שלי בבוהן. הציפורן היתה מלווה בפס חום ישר לכל אורך הציפורן, פס ישר ומדוייק. אחרי הוצאת הציפורן והחלמת האיזור נראה כי הפס נשאר כך שזה לא רק חלק מהציפורן אלא גם בבשר שמתחת לציפורן. בדיקת המעבדה לבדיקת פטריה חזרה שלילית. האם זה אומר שזה מלנומה? האם זה יכול להיות סתם פיגמנטציה או משהו אחר?
אני אציין כי זה היה קיים אצלי בציפורן מספר שנים (להערכתי 5) ורק עתה החלטתי לבדוק זאת.
אשמח לתשובה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פס חום מתחת לציפורן - תגובה
ד``ר לי-און גלעד13/02/2011במצב זה הגורם הוא לרוב שומה תחת קפל בסיס הציפורן. יש לנתח שם ולהוציא את הנגע לבדיקה. פס כזה הוא לרוב שפיר ונובע מנגע שפיר במיטת הציפורן אך יש לוודא שזה המצב בייחוד לאחר עקירת הציפורן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקה
סימה19/03/2011שלום רב,
אני מודה לך על התשובה. יש לי שאלה נוספת:
הורידו לי את הציפורן וביצעו כמה וכמה בדיקות, התוצאות העלו כי זה ממקור זיהומי (הרופא טוען כנראה ממכה) ולא ממקור סרטני. יחד עם זאת, הציפורן גדלה ואיתה גם הפס. השאלה היא, מדוע לאחר הסרת הציפורן היא עדיין גדלה עם פס חום? האם זה סימן למשהו?
אני חייבת לציין כי הפס הינו עדיין ישר וכפי שהיה בטרם ההסרה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקה - תגובה
ד``ר ניר נתנזון19/03/2011כפיה נראה המקור לפס הינו שומה (כפי שכתב ד"ר גלעד), והתאים שיצרו אותה עדיין קיימים בבסיס הצפורן- איזור שלא נפגע בניתוח.
רק ביופסיה מאיזור ה"שורש" (המקור) של הפס החום (בבסיס הציפורן) ומהעור הצבוע ישירות (מתחת לציפורן העקורה) תיתן תשובה אמיתית.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
גילוי כתמים בציפורניים וציפורן עבה
חשד לMM- כתם באצבע שלא היה קודם
נקודת חן שהתקלפה בן 56
הסרת נגע bcc מהקרקפת השתלת עור
בדיקת אולטרסאונד- סטיית מעי ואיברים
נקודת חן בקרקפת האם מסוכנת?
נגע חשוד בקרקפת ששינה את צבעו
פס שחור בציפורן ברגל- בדיקת רופא
בדיקת פט סיטי - גידולי עור מלנומה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?