פס חום מתחת לציפורן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בהמשך לתשובתך

סימה
    21/03/2011

אני מודה לך על התשובה.
    העניין הוא זה, כשפניתי לרופא עם זה הוא דחה אותי בביטול כי יש תוצאות המראות מקור זיהומי ולא סרטני. כאשר שאלתי אותו לגבי הציפורן שצמחה עם הפס לא היתה לו תשובה והוא חזר על זה שזה ממקור זיהומי.
    מה עליי לעשות?
    לדרוש ממנו ניתוח חוזר שייקח דגימה מהשורש? הוא ככירוג לא יודע שהשומה נמצאת בראשית הציפורן? עברתי עינוי עם הסרת הציפורן, אני לא יודעת איך אצלח זאת פעם נוספת..
    אני די חוששת לחזור אליו עם בקשות לאור זה שהוא ביטל אותי כבר בעבר וטען שאין לי מה לחשוש.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך - תגובה

ד``ר לי-און גלעד
    24/03/2011

לצערי בלי לבדוק את הציפורן בעיין כל המלצה תהא בגדר המלצה באוויר. אם את מתרשמת שהרופא אינו מתייחס ברצינות לשאלותייך - שווה לנסות להתייעץ עם רופא אחר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פס חום מתחת לציפורן
    סימה
    13/02/2011

שלום רב,
    לפני תשעה ימים הוצאתי בהליך כירוגי את הציפורן שלי בבוהן. הציפורן היתה מלווה בפס חום ישר לכל אורך הציפורן, פס ישר ומדוייק. אחרי הוצאת הציפורן והחלמת האיזור נראה כי הפס נשאר כך שזה לא רק חלק מהציפורן אלא גם בבשר שמתחת לציפורן. בדיקת המעבדה לבדיקת פטריה חזרה שלילית. האם זה אומר שזה מלנומה? האם זה יכול להיות סתם פיגמנטציה או משהו אחר?
    אני אציין כי זה היה קיים אצלי בציפורן מספר שנים (להערכתי 5) ורק עתה החלטתי לבדוק זאת.
    אשמח לתשובה מהירה.

לקביעת תור
    סגירה
    פס חום מתחת לציפורן

הוספת תגובה

• פס חום מתחת לציפורן - תגובה

ד``ר לי-און גלעד
    13/02/2011

במצב זה הגורם הוא לרוב שומה תחת קפל בסיס הציפורן. יש לנתח שם ולהוציא את הנגע לבדיקה. פס כזה הוא לרוב שפיר ונובע מנגע שפיר במיטת הציפורן אך יש לוודא שזה המצב בייחוד לאחר עקירת הציפורן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקה

סימה
    19/03/2011

שלום רב,
    אני מודה לך על התשובה. יש לי שאלה נוספת:
    הורידו לי את הציפורן וביצעו כמה וכמה בדיקות, התוצאות העלו כי זה ממקור זיהומי (הרופא טוען כנראה ממכה) ולא ממקור סרטני. יחד עם זאת, הציפורן גדלה ואיתה גם הפס. השאלה היא, מדוע לאחר הסרת הציפורן היא עדיין גדלה עם פס חום? האם זה סימן למשהו?
    אני חייבת לציין כי הפס הינו עדיין ישר וכפי שהיה בטרם ההסרה.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקה - תגובה

ד``ר ניר נתנזון
    19/03/2011

כפיה נראה המקור לפס הינו שומה (כפי שכתב ד"ר גלעד), והתאים שיצרו אותה עדיין קיימים בבסיס הצפורן- איזור שלא נפגע בניתוח.
    רק ביופסיה מאיזור ה"שורש" (המקור) של הפס החום (בבסיס הציפורן) ומהעור הצבוע ישירות (מתחת לציפורן העקורה) תיתן תשובה אמיתית.

בריאות שלמה
    ד"ר ניר נתנזון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו