חרדות ממלנומה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדות ממלנומה
    יעלי
    16/04/2011

שלום
    אני בעלת נקודות חן רבות -רובן בגודל של כ -2 מ"מ ובצע חום בהיר
    יש לי כשלוש שהן כהות - בגודל של מ"מ 1-2 אחת מעט בולטת והאחרות שטוחות. האם יש סיבה לדאוג מכך שהם שונות מהשאר בצבע?
    יש לציין שאני מקפידה ללכת פעמיים בשנה לרופאה שבודקת עם דרמטוסקופ(אני בת 27). אבל שמתי לב שהיא לא בודקת עם דרמטוסקופ את כל הנקודות אלא כאלה שכנראה נראות לה חשודות, וכאלה שאני מבקשת ממנה שתבדוק.
    עד עכשיו הוסרו 2 נקודות שהיו תקינות לחלוטין.
    יש לי חרדות רציניות מהמחלה הזו(אין הסטוריה משפחתית או אישית). מה ניתן לעשות בעניין ? איך אפשר להרגע ? זה הגיע למצב שבו מלבד לבחון את עצמי באופן קבוע, אני כבר מסתכלת על נקודות חן של אנשים שיושבים לידי...

תודה

עמית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדות ממלנומה

הוספת תגובה

• חרדות ממלנומה - תגובה

ד``ר לי-און גלעד
    16/04/2011

אין דרך להפחית חרדה ע"י תשובה בפורום. הרופאה שבודקת אותך פועלת עקרונית באופן סביר כי לרוב שומות ממאירות שונות משאר השומות על גוף החולה (תופעת ה"ברווזון המכוער). יחד עם זאת ולמרות שאת מקפידה על מעקב סדירו וסביר אינך שקטה, את יכולה לפנות לביצוע מיפוי שומות כולל בו בודקים את כל הנקודות בדרמטוסקופיה ומצלמים את הגוף צילומים קליניים ודרמטוסקופיים. יש כיום מספר רופאים ומכונים שמבצעים בדיקות כאלה. אחד מהם הוא ד"ר נתנזון השותף לניהול הפורום - את יכולה לראות באתר שלו את הפרטים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו