שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    יפעת
    31/12/2007

לאימי בת ה 62 היה נגע בעפעף תחתון בעין ימין. תאור מאקרוסקופי - קטע עור בצורת פאנ'ץ בגודל 0.3 ס"מ כמעט כולו תפוס ע"י בליטה לבנה אפורה שטחית מגורגרת בגובה 0.15 ס"מ.
    הרופא איבחן זאת קרצינומה תאי הבסיס והנגע נשלח לבדיקה פתולוגית שממצאיה :
    early well differentiated squamous call carcinoma , margins are free
    נאמר לנו שהנגע הוצא בשלמותו ולבוא לבדיקה בעוד 3 חודשים.
    כמה שאלות בבקשה:
    האם הטיפול מספיק או שיש צורך לעשות משהו נוסף קראתי שאפשר להוציא נגעים בכמה שיטות אני לא יודעת באיזו שיטה עשו לאימי היא הגיעה אליו וישר הוא פשוט גילח את הנגע בעזרת הרדמה מקומית ואח"כ עשה לה תפרים האם זה בסדר?
    אימי לא נמצאת כרגע בארץ נסעה כחודש לאחר הבדיקה וסיפרה לי שהיא ראתה שיצא לה ברגל משהו דומה האם היא צריכה לחזור דחוף לארץ או שאפשר לחכות עד הבדיקה של הרופא ?
    אודה לך על תשובתך
    מאוד מאוד לחוצה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• נגע בעפעף

ד``ר ניר נתנזון
    31/12/2007

1. אם הנגע הוצא בשלמות אזי מספיק מעקב כל 3 חודשים. שיטת הכריתה מקובלת בהחלט.
    2. לגבי הרגל- אין לי כל דרך לענות בוודאות ללא בדיקת הנגע.
    אם אכן מדובר באותה מחלה כמו בעפעף אזי השהיה של מס' ימים בבדיקה (לא שלושה חודשים) כנראה לא תשנה את התוצאה, אולם אם יש ספק תמיד ניתן לפנות לרופא מקומי (בחו"ל) לבדיקה.

בריאות שלמה,

ד"ר ניר נתנזון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו