נקודת חן קטנה באצבעות הרגליים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נקודת חן קטנה באצבעות הרגליים
    ד``ר ניר נתנזון
    28/05/2011

שלום!
    בעלי בן 36, ג'ינג'י עם נמשים,בנוסף לסבתא שלו היתה מלנומה שטופלה בהצלחה. לפני כארבע שנים הופיעה לבעלי נקודת חן קטנה בכף הרגל ליד האצבעות. במהלך שנים האלו נקודה גדלה בקצב לא מהיר ואחיד,לפי טענתו. לאור היסטוריה המשפחתית בעלי החליט להסירה וכבר היינו אצל כירורג לפני כמה ימים שהעיף מבט מרחוק וטען שכל נגע חדש על העור במיוחד שגדל כדאי להסיר ופרוצדורת ההסרה נקבעה לסוף יולי. אני לא הייתי מסופקת מהבדיקה וקבעתי תור בעוד שלושה שבועות לרופא עור . אני אנסה לצרף את התמונה של נקודת חן , במידה ולא אצליח או שאיכות תהיה לא מספיק טובה, להלן תיאור הנקודה: קוטר כ 3 מ"מ בצבע חום כהה,חלקה לא בולטת וללא קשקשים, צורה מעוגלת אליפטית,סימטרית עם גבולות ברורים ואחידים,לא מגרדת ולא מדממת.
    שאלות:
    1.האם לפי דעתך כדאי לזרז את ההסרה ולבצע אותה דחוף או שאפשר להמתין לסוף יולי?
    2.האם ידוע לך על מרפאה בחיפה או איזור הצפון שבה ניתן לבצע בדיקה עם דרמוסקופ?

סליחה על האורך ותודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תמונה נוספת

אישה מודאגת
    28/05/2011

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמונה נוספת - תגובה

ד``ר לי-און גלעד
    02/06/2011

התמונות הן באיכות סבירה ועל סמך מה שנראה בהן נראה לי שמדובר קרוב לוודאי בשומה שפירה ולא מסוכנת. יחד עם זאת - צריך לקחת בחשבון שלא מדובר בבדיקה יסודית כך שבהחלט ייתכן גם שאני טועה. מכל מקום לא נראה לי שיש שחיפות להסיר את השומה. מרבית רופאי העור אמורים להיות מסוגלים לבדוק נק' חן בדרמטוסקופ. מי שעוסק בכך במיוחד באזור הצפון הוא מנהל מחלקת עור של ביה"ח רמב"ם פרופ' ברגמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו