נקודת חן חשודה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נקודת חן חשודה
    נורית
    30/05/2011

הי,
    הייתי בבדיקה שגרתית של נקודות חן אצל רופאת עור שהשתמשה בדרמוסקופ, ולגבי הנקודה האחרונה שנבדקה (ממוקמת באיזור לא חשוף לשמש ונסתר) אמרה שהיא "לא אוהבת אותה" ושזו נקודה שצריך להוריד. שאלתי אותה אם יש סיבה לדאוג, והיא ענתה שהיא לא חושבת, אבל שצריך להוריד אותה.
    אציין כי אינני בעלת עור בהיר, וכי בהפניה נרשם : atypical nevus - שומה הקיימת מזה חמש שנים בבדיקה דרמוסקופית נצפתה רשת לא אחידה, dots אטיפיים וגרגור אפור.
    אני חייבת להודות שזה "נשמע רע" ואני ממש בלחץ!!!
    מה שכן, היא אמרה שאם הפלסטיקאי יסרב להסיר, כי הנקודה בעין נראית תקינה, אז להגיד מה היו הממצאים בדרמוסקופ. בעבר רופאת עור אמרה שמדובר בנק' תקינה.
    האם יש סיבה לדאגה??
    בכלל, בגלל שמדובר בשומה באיזור נסתר, אין לי הערכה מדויקת אם היא גדלה או לא בשנים שחלפו...
    אודה לתשובתכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נקודת חן חשודה

הוספת תגובה

• נקודת חן חשודה - תגובה

ד``ר לי-און גלעד
    02/06/2011

כמובן שבלי לראות בעצמי את הנקודה כל התשובות שלי הן בערבון מוגבל מאוד.
    עקרונית מדובר בשומה המעוררת חשד ולכן יש להסירה. מאחר שהמאפיינים שהרופאה ראתה לא היו חד משמעיים ולא מאוד מחשידים היא ממליצה להוציא את השומה אבל בלי לחץ. ז"א שלהערכתה מדובר בשומה שפירה וההסרה מתבקשת לצורך הסרת ספק לאור ממצאים חריגים שמעוררים ספק קל.
    בבדיקה דרמטוסקופית מתגלים לא פעם ממצאים מחשידים אך קיומם אינו הופך בהכרח את השומה למלנומה אלא מעורר ספק המצריך כריתה ובדיקה פתולוגית. רק כאשר הממצאים המחשידים מצטברים לכדי מאסה משמעותית - הקביעה של האבחנה היא חד משמעית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו