שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    דרור
    07/12/2008

שלום רב, יש לי בת זוג כבר שנתיים. מאז ומעולם היא לא אהבה סקס, אבל לאחרונה אנו שוכבים רק אחת לשבועיים. היא טוענת שאין לה מה לעשות ואין לה חשק מיני והיא לא רוצה או מרגישה שהיא צריכה טיפול. לי זה מאוד קשה, מאחר שאני מאוד אוהב סקס. מה עלי לעשות? לגמור? לבגוד? למות? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• חשק מיני

לימור בנדל
    07/12/2008

דרור יקר ,
    יש תחושה מקריאת השאלה שלך שאין שיחה ממש גלויה בנושא למרות שכתבת שכן .

אתחיל ואומר - אישה שלא מקיימת יחסי מין זמן רב יכולה להפוך להיות א-מינית ( יש גם גברים כאלה אבל אולי 1% ). זה אומר שאם היא לא עושה סקס היא לא תעשה סקס גם בעתיד ותכנס למצב בו היא אינה זקוקה בכלל לסקס כצורך רגיל של הזוגיות. מיניות וקיום יחסי מין חשובים מאוד במע' זוגית בריאה , אינטימיות זוגית ומינית מהווים המון אחוזים ממע' יחסים זוגית תקינה ואוהבת.

הבנתי שבת זוגתך לא היתה מינית כמוך מלכתחילה ( " מאז ומעולם היא לא אהבה סקס.." ) ובכל זאת בחרת לחיות איתה שנתיים . אם ידעת שזה לא הולך להשתנות וזה היה בסדר מבחינתך כשהכרתם כי היית אהבה גדולה , אז מה קרה עכשיו ? למה עכשיו שאתה שכשמתאר מע' זוגית ארוכת תווח - זה כן מפריע ? מה השתנה אצלך..? כי היא נשארה כשהיית .
    אלו שאלות שאתה צריך לענות לעצמך.

אספר לך מהפן הנשי , אישה שעושה משהו לידי חובה - לא מסופקת. לפתוח רגלים זה הכי קל - אבל ,זו אינה אינטימיות בין בני זוג. כשאני נמצאת בקשר עם בן זוג שאכפת לו ממני אני ארצה לעשות איתו אהבה כל היום .. אבל כשיגיע גבר שלא יודע בכלל מה הוא עושה / לא אכפת לו מהאורגזמות שלי - אין מצב שאשאר איתו אפילו 5 דק'. יש נשים ( אולי בת זוגתך ביינהן ) שחינכו אותן לא לדבר על נושא המיניות ולכן לא יגידו בכלל אם הן נהנות או לא .

כאן צריכה להיות פתיחות בתקשורת המינית מול בת הזוג - לעשות שיחה כנה ופתוחה למולה . מה לא בסדר באיך שאני נוגע בך ? האם את מסופקת ? האם אני נוגע בך כמו שאת אוהבת? יש משהו שלא חווית איתי שהיית רוצה שנעשה יחד ? גבר חסר אופי - עם אגו בשמיים יפחד מהשיחה הזו כי זה יפגע בו , גבר שאוהב את האישה שאיתו יבוא לשיחה ממקום של למידה מה עושה טוב לבת הזוג שלו ויקח את השיחה הזו כמקום מצמיח ומלמד.

ועוד פן נוסף - אהבה עצמית
    אישה שאינה אוהבת את עצמה ואינה מחוברת למיניות שלה לא תרצה להיות במקום הזה עם בן זוגה. זו אישה שלא יודעת לפרגן לעצמה , לאונן , לקבל את הגוף שלה כמו שהוא עם שינויי החיים ( עליה במשקל , הריון ), לא מאפשרת שיענגו אותה אוראלית / לענג אוראלית את הגבר שלה , מתמסרת רק לגידול הילדים ( במידה ויש ) ושוכחת בכלל מעולמה שלה. גם גבר לא מפרגן ומעיר הערות גועליות על המראה של בת הזוג שלו במקום לפרגן לה - יכול מאוד להשפיע על מקום האהבה העצמית שלה.
    כאן לאישה שאיתך יש עבודה עצמית - אתה רק יכול לעזור לה במסביב . לעזור לה לעשות זמן לעצמה , לעודד לבלות עם חברות ,להחמיא לה בבוקר לפני שהיא יוצאת לעבודה או להגיד לה מילים טובות על איך שהיא נראת סתם כך במהלך היום , אישה שאוהבת את עצמה תאהב את בן הזוג שלה יותר כי תבוא ממקום מעצים ולא ממקום קטן . אישה מאושרת תשפיע על זוגיות מאושרת. אישה שאוהבת את עצמה רוצה סקס.

אם כל מה שציינתי כבר נמצא מאחוריך ואין היא מסכימה ללכת לייעוץ משותף , אציין רק שיש אנשים שאכן זעזוע כמו סיום קשר מצד מסויים - מזיז אותם ממקומם. אני לא ממליצה על סיום הקשר אלה על פרידה לשבוע מיוזמתך ולהסביר לה כי הנושא הזה הוא הגורם היחיד לפרידה הזמנית וכי אתה נותן לה זמן לחשוב באם היא מעוניינת לחיות לצידך ולבצע שיפור בקיום יחסי המין בינכם.

יתכן גם שתגלה כי פרידה זו טובה לה והיא ואתה תחליטו שאתם רוצים להמשיך כל אחד לדרכו בנפרד, למציאת בן / בת זוג אחרים.

לא ממליצה על בגידה - ממליצה על ייעוץ זוגי משותף או פרטני לך שם תקבל כלים איך להתנהל מולה בנושא . פנה אלי במידת הצורך .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה המקיפה!

דרור
    08/12/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחזק מאד את התשובה המקיפה של לימור.

רמי בוכניק
    08/12/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו