מה קרה לי ?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה קרה לי ?
    Kיאת
    22/12/2008

אני בת 30 נשואה 7 שנים ואם לילד בן שנתיים בעברי הייתי מאד מינית ופתוחה בכל מה שנוגע לסקס, רציתי עוד ועוד ולא הרתיע אותי שום דבר. בעלי יש לציין מאד לא מיני כך הוא גם היה לפני הנשואים בכל זאת היתרונות האחרים שבו גברו על החיסרון הגדול הזה ולכן גם התחתנו. רב המריבות שלנו הם סביב העניין הזה - הסקס ! גם כשיש סקס הוא דיי שטחי אין משחקים (חוץ ממין אוראלי) זה גם לא נראה לי כ"כ מעניין אותו הבעיה היא - שפתאום אני קולטת שגם לא בא לי על כל המסביב לא מתחשק לי ולא בא לי להשקיע (נהייתי כמוהו) עכשיו כשהוא קולט את זה - הוא אומר שזה מלחיץ אותו ושאני אחזור למי שהייתי. מה עושים? מה קורה לי? אפשר לטפל בדבר כזה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה קרה לי ?

הוספת תגובה

• שינויים בליבידו

לימור בנדל
    22/12/2008

מור יקירה ,

אתחיל ואומר - אישה שלא מקיימת יחסי מין זמן רב יכולה להפוך להיות א-מינית ( יש גם גברים כאלה אבל אולי 1% ). זה אומר שאם את לא עושה סקס כמעט, תמשיכי לא לעשות סקס גם בעתיד ותכנסי למצב בו אינך זקוקה בכלל לסקס כצורך רגיל של הזוגיות. מיניות וקיום יחסי מין חשובים מאוד במע' זוגית בריאה , אינטימיות זוגית ומינית מהווים המון אחוזים ממע' יחסים זוגית תקינה ואוהבת.

הבנתי שבן זוגך לא היה מיני כמוך מלכתחילה ( " בעלי יש לציין מאד לא מיני כך הוא גם היה לפני הנשואים.." ) ובכל זאת בחרת לחיות איתו ולהנשא לו לנצח . אם ידעת שזה לא הולך להשתנות וזה היה בסדר מבחינתך כשהכרתם כי היית אהבה גדולה , אז מה קרה עכשיו ? למה עכשיו - זה כן מפריע ? מה השתנה אצלך..? כי הוא נשאר כשהיה .
    אלו שאלות שאת צריכה לענות לעצמך.

בנוגע ללידה, בשנה הראשונה לאחר הלידה החשק המיני נמוך מאוד . זוהי שנת מעבר והסתגלות - אישה חווה את האמהות שלה ופחות מחוברת לגופה ולמיניות שלה . ההורמונים המיניים בגופה לא גבוהים והיא פחות מינית ובעלת חשק מיני יותר נמוך . זו תופעה ידוע . יש להמתין בסבלנות וליצור אינטימיות - מגע לא ממקום של ייצר מיני . ממקום של ליטופים , חיבוקים - בעצם לתת לעצמך מקום של חום ומגע עם בן הזוג . בזמן זה יש להתחבר לעצמך מחדש.

עכשיו משעברו שנתיים ואת מתארת שבכלל אין בינכם בצורה שוטפת בזוגיות מרחב אינטימיות - קשה לך בכלל לייצר מקום למיניות משותפת בינכם " יש מאין ". וכאן השאלה - האם התחברת שוב לעצמך , לגופך ולמיניות שלך ? האם את אוהבת את עצמך ? האם את מאוננת ? - יש נשים שלאחר הריון ולידה חובות ריחוק רב מגופן שהשתנה במהלך ההריון ומתחילות פחות לאהוב את עצמן ..
    כל תחום האהבה העצמית נמצא בסימני שאלה בעצם .
    אישה שאינה אוהבת את עצמה ואינה מחוברת למיניות שלה לא תרצה להיות במקום הזה עם בן זוגה. זו אישה שלא יודעת לפרגן לעצמה , לקבל את הגוף שלה כמו שהוא עם שינויי החיים ( עליה במשקל , הריון ), מתמסרת רק לגידול הילד ושוכחת בכלל מעולמה שלה. גם גבר לא מפרגן ומעיר הערות גועליות על המראה של בת הזוג שלו במקום לפרגן לה - יכול מאוד להשפיע על מקום האהבה העצמית שלה. אישה שאוהבת את עצמה תאהב את בן הזוג שלה יותר כי תבוא ממקום מעצים ולא ממקום קטן . אישה מאושרת תשפיע על זוגיות מאושרת. אישה שאוהבת את עצמה רוצה סקס.

בפאן הזוגי לטעמי צריכה להיות פתיחות בתקשורת המינית מול בן הזוג - לעשות שיחה כנה ופתוחה למולו . לבקש ממנו ללכת לבדיקות אנדוקרינולוגיות שיבדקו את רמת ההורמונים הגבריים בגופו באם הם תקינים . ובשיחה יש לשאול בצורה כנה מה לא בסדר שאתה לא מעוניין לעשות איתי אהבה ? האם משהו לא בסדר באיך שאני נוגעת בך ? האם אתה מסופק ? האם אני נוגעת בך כמו שאתה אוהב ? יש משהו שלא חווית איתי שהיתה רוצה שנעשה יחד ? אישה חסרת אופי - עם אגו בשמיים תפחד מהשיחה הזו כי זה יפגע בה , אישה שאוהבת את הגבר שאיתו התחתנה תבוא לשיחה ממקום של למידה מה עושה טוב לבן הזוג שלה ותיקח את השיחה הזו כמקום מצמיח ומלמד.

אם כל מה שציינתי כבר נמצא מאחוריך אני ממליצה על מפגש טנטרי זוגי או ללכת לייעוץ משותף במידה ואת מעוניינת לעבוד ביחד עם בן הזוג כך שהוא יהיה שותף לכאב שלך בנושא ותראי נכונות מצידו לשפר את נושא המיניות ביינכם .

הצלחה ,
    לימור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז ככה

Kיאת
    22/12/2008

על השאלה - למה התחתנתי איתו מלחתחילה כבר עניתי,שהיתרונות שלו כ"כ רבים שהם עלו על החיסרון הזה. גם איפשהו האמנתי שעם הזמן היחסים ייתחזקו ויעמיקו, כנראה שטעיתי ולא הייתי מספיק מודעת לכך שבני אדם שהם לא מיניים הם פשוט לא מיניים נקודה ולא יעזור כלום (או שכן ותתקני אותי אם אני טועה) בכל אופן, את המצב שאת מתארת, ה"דיכאון" הזה אחרי לידה והשלמה עם הגוף והשינויים שחלו עליו אז אין לי את זה, כלומר אני מרגישה שלמה עם הגוף שלי אני לא מתביישת ואני כן נוהגת לאונן. זה מגיע בתקופות יש תקופות שאני יכולה לאונן 3 פעמים ביום במשך כמה ימים רצופים או רוצה וחושבת על אונננות אבל לא יוצא (מה לעשות.. החיים דיי דחוסים) ויש גם תקופות שאני לא נוגעת בעצמי. (לא תקופות ארוכות, כי אני דווקא מאד נהנית) לדבר איתו על זה- כמובן שדיברנו והעלנו מיליון פעם את הנושא הוא מבחינתו גם מוכן ללכת לטיפול זוגי רק שלי אישית נראה שהוא לא יעזור יש לי מן הרגשה שמה שלא יקרה הוא מאד יתאמץ לרצות אותי אבל זה לא באמת יבוא ממנו שזאת הבעיה העיקרית תמיד נראה שהוא רוצה לשכבר איתי כדי לרצות אותי ולא את הצרכים האישיים שלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם כך ..

לימור בנדל
    25/12/2008

אנחנו מתחתנים עם אדם שאנחנו לא מעוניינים שישתנה או מקווים שמה שפחות טוב בו הוא ירצה לשנות אותו . רצוי להנשא לאדם שנקבל אותו כמות שהוא ללא הרצון שישתנה עם הזמן.. אבל לא בעבר אנחנו עוסקות ולכן חפירה בעבר מיותרת = אנרגיה מבוזבזת. טנטרה זה כאן ועכשיו.

לכן השאלה לא היתה למה התחתנת איתו - פספסת. השאלה היתה מה השתנה בך עכשיו שאת רוצה לשנות אותו . מה בתוכך כבר לא שלם אם אותו מקום שהיה שלם שנישאת לו עם כל ה"שהיתרונות שלו כ"כ רבים שהם עלו על החיסרון הזה". למה עכשיו יתרונותיו הרבים אינם נמצאים לטובתו מול החיסרון הזה...? מה השתנה בהתנהלותך מול זה כיום.

יש לבדוק תקינות הורמונלית כמו שהצעתי בתשובתי , אכן ניתן לשנות מאזנים הורמונלים בגוף ובכך לשנות את היצר המיני. בפניה לרופא אנדוקרינולוג.

אני שמחה לקרוא את שכתבת אודותיך. כה נפלא לשמוע על החיבור שלך והקבלה שלך את עצמך. מבורך ! איזה כייף היה לקרוא שאת מאוננת .

יקירה , את לא עושה החלטות בשבילו בהמון תחומי עניין בחייו אז למה כאן את חורגת ממנהגך ?
    " הוא מבחינתו גם מוכן ללכת לטיפול זוגי רק שלי אישית נראה שהוא לא יעזור יש לי מן הרגשה שמה שלא יקרה הוא מאד יתאמץ לרצות אותי אבל זה לא באמת יבוא ממנו שזאת הבעיה העיקרית תמיד נראה שהוא רוצה לשכב איתי כדי לרצות אותי ולא את הצרכים האישיים שלו. ". מדוע החלטת בשבילו שהוא מגיע ממקום הקורבן המרצה ? למה החלטת בשבילו שאותו יעוץ זוגי לא יעזור במאום ?
    מפליאה אותי הגישה החוסמת שלך את הנושא כשאת רוצה שהנושא יפתר.

תאמיני בו יותר. תני לו מתנה ממך - אמון. תשתדלי לא לקחת אחריות עליו . אל תחליטי בשבילו שהוא הטיפוס המרצה. " נראה ש... " - אחת הטעויות שלנו בזוגיות . להסיק מסקנות מעולמנו הפרטי על בן הזוג שלנו. במקום לקחת אחריות על מה הוא עושה / איזה טיפוס הוא ( קורבן / מרצה .. ועוד ) / מה "נראה לך" שהוא יעשה או לא יעשה , תני בו אמון , קחי אחריות על עצמך ( כמו שתארת בצורה כה מרהיבה בנושא החזרת האהבה העצמית ) וצאו לדרך של ייעוץ זוגי.

אם תעבדו על זה עם אדם שיכול לתת לכם כלים נפלאים לגישור הפער תצליחו בגדול !

אשמח אם תרצי לעדכן,
    לימור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה אחרונה - אם אפשר

Kיאת
    28/12/2008

הפניה לאנדוקרינולוג צריכה להעשות לפני ייעוץ זוגי בכדי לראות אם פה הבעיה או במקביל לייעוץ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• במקביל

לימור בנדל
    28/12/2008

ממליצה להתחיל ייעוץ זוגי ולקבוע תור לאנדוקרינולוג כבר היום או להעזר ברופא המשפחה שיתן לבעלך בדיקות הורמונליות ולבצע אותם בהקדם. תשובות של בדיקות הדם ההורמונליות רק יתנו כתף לתהליך אותו תתחילו יחד אצל המטפלת הזוגית.

הצלחה יקירה ,
    לימור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

Kיאת
    29/12/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכייף תמיד ! הצלחה במסע המשותף..

לימור בנדל
    30/12/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר שאלה אחרונה ?!?!

Kיאת
    01/01/2009

יש טיפול זוגי מיני (כלומר שהמטפל מתמחה במין)? כי אנחנו לא צריכים טיפול לשום דבר אחר מלבד הבעיה הזאת? סקסולוג וטיפול זוגי זה אותו דבר?? סליחה על הבורות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סקסולוגית

לימור בנדל
    05/01/2009

יש לפנות למטפל/ת מיני - סקסולוג או סקסולוגית.
    הם יודעים לטפל בזוגיות בתחום המיני .

הצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו