מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות זקפהאנונימי12/04/2011
היי.
יש לי חברה כבר כמעט שנתיים. אנחנו עכשיו עומדים להתחתן.
אני מאוד אוהב אותה. יש לנו קשר מצוין בסקס. יש לציין שאנחנו עושים הכל רק בלי חדירה.
בפעם האחרונה שהיינו יחד באמצע המזמוזים הרגשתי שמפסיק לעמוד. כל הזמן הפעלתי את השריר שהוא יעמוד אך ללא הצלחה. כשהיא ירדה לי היא פתאום שמה לב שהוא לא עומד וממש נעלבה וחשבה שאולי אני כבר לא נמשיך אליה. כמובן שישר אני הורדתי אותה מהעניין כי זה ממש לא נכון ושזה כתוצאה מחוסר שינה. אחרי בערך 5 דק הוא חזר לעמוד והמשכנו הכל כרגיל רק שהייתי כל הזמן בלחץ אבל בסוף גמרתי והיה בסדר. יש לציין שאני בנאדם מאוד חם. עומד לי המון באמצע היום גם בלי כל קשר. כשמדברים איתי על סקס או שאני רק מתנשק איתה כבר מתחיל לעמוד לי. מאז אותו מקרה אני כל הזמן מנסה להעמיד אותו לבדוק שהכל בסדר. העניין הוא שפתאום מאוד קשה לי להעמיד אותו. לוקח לי המון זמן. אני בלחץ נוראי!! אני ממש לא יודע מה לעשות!! אשמח לתשובתך המהירה.
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות זקפה - חרדת ביצוע
לימור בנדל12/04/2011אנונימי יקר .
לחץ לא רק שלא עוזר אלא גם גורע !!
תגובה פסיכולוגית שאינה תומכת באקט פיזי פוגעת בתפקוד ולא מועילה לו .
ראשית אתייחס אליך , כאשר אתה חרד ומתוח וחושב אם כן או לא יעמוד לך אתה מכניס את עצמך לכשל מבחינת תפקוד פיזי ואז בטוח לא יעמוד לך.
זיקפה גברית באה ממקום תשוקתי , מקום מיני מהרצון להתחבר לבת הזוג ולחדור אליה . אם אתה מחבר לחץ, מתח וחרדה לא תוכל להתחבר בוא זמנית לתשוקה , ערגה ועונג הם לא הולכים ביחד . המח חווה ניתוק מהמרכיבים הבסיסיים שגורמים לזיקפה אם אתה במתחים ועייפות לדוג' גם אם אתה בן אדם מאוד חם שעומד לו רק מנשיקה , הזיקפה תושפע מכך ישירות .
הפתרון , לחבר שוב תחושות טובות לזיקפה - לשנות תמונה בראש. להפוך מיד חשיבה חרדתית ושלילי לחשיבה חיובית ומעצימה . תכלס להפוך בראש את ה"וואי .. מה אם לא יעמוד לי עכשיו .. איזה לחץ ! היא תפגע .." ל " תמיד עומד לי ! יש לי יכולת לענג את בת הזוג שלי תמיד ! " " הכל בסדר גמור עם הזיקפה " . כמו שאתה לימדת את הגוף שלך והראש שלך להכנס לתמונה של חרדת ביצוע , כך אתה יכול לבד להחליף תמונה זו בתמונה מנצחת של זיקפה טובה ותמידית . אהבה עושים כשיש זמן . עייפות משפיעה רבות על יכולת לקיים יחסי מין ולהכנס אליהם בהנאה . אם אתה עייף העדף לקיים יחסי מין אחרי שישנת ולא לפני כשהגוף יכול לתפקד 50% מהיכולות שלו .
בנוגע לבת הזוג . אני ממליצה לעשות שיחה בכללי . להסביר כי זיקפה גברית תלויה רק בך בתחושות שלך , ברגשות שלך , בעייפות שלך ובלחץ בו אתה נמצא. ספר לה על חרדת הביצוע - זה יוריד ממך את הלחץ . שתף אותה בתהליך החדש שאתה עובר עם עצמך והסבר לה שאתה מאוד נמשך אליה ולכן חוסר זיקפה איננו קשור למשיכה שלך אליה בכלל אלה לתחושות ולרגשות שאתה מרגיש . החמא לה על מי שהיא , ספר לה כמה היא מטריפה אותך במראה שלה והמלץ לה לתמוך בך בתהליך .
בהצלחה , לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)