פורום איידס, HIV - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוקות
    שרית
    18/01/2008

שלום,
    ילדי בן החצי שנה מתחיל להצמיח שיניים ומכניס לפה את ידו ,האם וכאשר הוא מכניס אצבע של מטפלת או כל אדם אחר ויש לאדם חתך באצבע אולי טיפה מדמם ויש מגע בריריות שלו תיתכן הדבקה??
    האם ההדבקה יכולה להתרחש כאשר יש בלשון או בפה או ברירית חתכים קטנים ?
    האם במגע ישיר כזה צריך כמות גדולה של דם שתתרחש הדבקה?
    מכווה שהשאלה מובנת אני מאד חוששת במיוחד שאומרים שאיידס עובר דרך מגע של דם ברירית הפה או הלשון?
    אשמח לתשובה ולהרגעה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוקות

הוספת תגובה

• העברה של איידס סריריות הפה

ד''ר דניאל אלבירט
    20/01/2008

גלית שלום
    ראשית אני מתנצל על פרק הזמן עד התשובה - הדבר קרה בשל בעיות בחיבור למחשב מקופ"ח.
    לשאלתך, למרות שבאופן תאורתי יכולה להיות הדבקה של אדם ב AIDS מדם דרך ריריות הפה הרי שבתאור שלך הדבקות היא לא סבירה עד מגוכחת !
    התינוק אמור "ללקק" אצבע נוטפת דם....... של אדם חולה איידס ! במשך זמן ממושך וחוזר !
    לא סביר.
    בקיצור תיהיה רגוע, גדלי ילדך בנחת ואל תתני לזרים להכניס לו ידיים לפה ! זה פשוט לא הגייני !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות
    עינבר
    16/01/2008

שלום

אני בקשר עם בחור במשך שלושה חודשים, כשבוע לפני הכרותי איתו הוא שכב עם מישהי ונקרע לו הקונדום, הוא בזמנו עשה בדיקה רגילה+קומבו והכל יצא בסדר אבל שכבנו עם קונדום כל הזמן.
    ביום שני שעבר הוא עשה בדיקה נוספת (עברו 3 חודשים) ועדיין לא קיבלנו תשובה אך היום שכבנו ללא קונדום ויש לו חשש.
    שאלתי היא: האם כאשר עושים בדיקה וישנה בעיה מודיעים לפני תום הזמן או שזה לא קשור?
    האם יש לי מה לדאוג?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות

הוספת תגובה

• המתנה לתשובת בדיקת HIV

ד''ר דניאל אלבירט
    16/01/2008

שלום,
    לפי תיאורך הרי שהחבר ביצע בדיקת COMBO לאחר אותה חשיפה פוטנציאלית לחברה הקודמת (אגב, האם אותה חברה /"משהי" עשתה בדיקת HIV, אם כן והיא שלילית - אז זה סוף הסיפור...), בכל מקרה, במידה וה COMBO נעשה לפחות עשרה ימים לאחר החשיפה ההיא הרי שתשובה שלילית של בדיקה זו מספקת בהחלט ולמעשה שוה כמעט לחלוטין לבדיקה לאחר שלשה חודשים. הבדיקה כעת, לאחר שלושה חודשים היא בדיקה של "בטחון על בטחון" לגבי החשיפה ההיא וכן תבדוק אפשרות של חשיפות אחרות בין לבין.
    בכל מקרה, אין תוצאת ביניים, לרוב במקומות בהם מבצעים הבדיקה ביום מסויים בשבוע (וזה קובע את משך ההמתנה לתוצאה) ובמידה והתשובה חיובית, דהינו מצדיקה בדיקה נוספת לאבחון HIV יוצרים קשר עם הנבדק.
    המלצתי היא בכל מקרה:
    א. על פי התאור שלך, אתם אכן רוב הזמן נזהרים, וטוב שכך, ובמידה ובן זוגך לא היו מגעים אחרים מאז אותו מגע עם החברה הקודמת ואכן הקומבו היה שלילי אחרי 10 ימים לפחות, אז אין כל חשש.
    ב.בכל מקרה, מטבע היחסים בין בני אדם ומטבע האדם מוטב להמשיך להשתמש בקונדום כל עוד לא נמתאים במערכת יחסים קבוע ויציבה !
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה....:)

עינבר
    16/01/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ארז
    15/01/2008

שכבתי עם מישהו שאני לא מכיר. קיימנו מין אוראלי ואנאלי, שניהם מוגנים.
    הוא הביא את הקונדומים ואת הג'ל, לא בדקתי תאריך וכו'.
    הקונדום לא נקרע, הכל היה בסדר.
    אני לא יודע אם הוא נשא- הוא אמר שלא. עברו יומיים והופיעו אצלי תסמינים של שפעת.
    שמעתי שזה יכול להיות סממן להידבקות.
    מה הסיכוי שנדבקתי? האם לבצע בדיקה בעוד שלושה חודשים בכ"ז?
    (באופן עקרוני המין האוראלי היה מוגן, אבל אני לא יכול לדעת בוודאות אם היה לו זרע על שאר הגוף או אם היה פצע בפה).

אני דיי לחוץ, בבקשה תענה מהר...
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• ACUTE HIV SYNDROME

ד''ר דניאל אלבירט
    15/01/2008

ארז שלום,
    במקרה כפי שתארת לא נראה סביר כי יש סיכוי להדבקות ב HIV ! (בזאת בהנחה כמובן שבן זוגך הוא HIV+).
    כעקרון אין הדבקה ב HIV במין אוראלי או במגע של אוראלי עם נוזל מזוהם (זרע על פני הגוף), הסיכון להדבקה במין האוראלי (וגם אז מדובר בסיכון נמוך ביותר וכמעט אפסי) במידה ובפה קיים דימום פעיל נראה לעין ולא נגע / פצע בפה לא מדמם.
    כך שלגבי הסיכון לכך שנידבקתהבארוע זה - אתה יכול להיות רגוע.
    בכל מקרה אם אתה רוצה להבדק עוד שלושה חודשים - זה תמיד נכון ופשוט.
    לגבי תסמונת איידס חריפה (ACUTE HIV SYNDROME) - אכן יכולים להופיע סמנים דמויי שפעת ולעתים דמויי "מחלת הנשיקה" כולל חום, חולשה, עייפות, הגדלת בלוטות למפה, פצעים בחלל הפה, פריחה, חוסר תאבון וירידה במשקל ובחלק מהמקרים פטרת בחלל הפה. תסמונת זו מופיעה לרוב תוך 2-3 שבועות מחשיפה (ולא ימים ספורים כפי שתארת).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת הנשיקה ואיידס

נתי
    14/01/2009

שלום רב ראיתי שכתבתם שלגבי תסמונת איידס חריפה (ACUTE HIV SYNDROME) - אכן יכולים להופיע סמנים דמויי מחלת הנשיקה, שאלתי היא האם אלה רק התסמינים או גם בבדיקות הדם רואים שיש מחלת הנשיקה? כי היה לי מקרה לא מוגן ולאחר חודש הופיע לי חום וכו' ובבדיקות דם שעשיתי הרופא אמר בוודאות שיש לי מחלת הנשיקה, האם דבר זה מדאיג? ומראה באופן ודאי על הידבקות באידס אני בן 26 בריא . תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש כפול בקונדום
    שירי
    13/01/2008

מין בשלישיה כאשר גבר עם קונדום נכנס לשתי נשים בהפרש של כ 10 דקות מבלי להחליף את הקונדום .
    האם יש צורך לערוך בדיקה ?

האישה השניה

לקביעת תור
    סגירה
    שימוש כפול בקונדום

הוספת תגובה

• לאישה השניה

ד''ר דניאל אלבירט
    14/01/2008

לצערי התשובה הינה חד משמעית כן !
    כמובן מבמקרה המתואר הסיכון הוא נמוך ביותר אולם בהחלט קיים.
    (ואם לא מובן, מדובר בסכנת הדבקות במחלות מין כולל HIV מהאישה הראשונה ! ולא מהגבר).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה..
    אודל
    12/01/2008

היי..אני בת 19 ויש לי חבר בן 28 שבעבר שלו היה משתמש בסמים{מזריק}עכשיו ברוך ה' הוא עבר גמילה והוא כבר שנתיים נקי...
    אנחנו כבר חצי שנה ביחד,ואני בתולה ואני רוצה לשכב איתו אבל מפחדת מאיידס למרות שהוא אמר שהוא נבדק אחי שעבר "נקיון" ואין לו כלום...
    אבל בכל זאת אני מפחדת,מה לעשות?..איך אני יכולה לדעת?..
    אשמח לתשובה...

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה..

הוספת תגובה

• בדיקת איידס לפני יחסים

ד''ר דניאל אלבירט
    13/01/2008

המלצתי היא פשוטה,
    תלכו יחד ! (וכך לא תיהיה מחשבה של חוסר אמון) לאחד ממרכזי האיידס ותבדקתו יחד !
    רשימת מרכזי האיידס ושעות הקבלה - ללא צורך בהפניה ! מופיעה באתר משרד הבריאות המחלקה לאיידס.
    כך כעבור מספר ימים שניכם תקבלו את התשובה.
    בכל מקרה - כל עוד לא מדובר במערכת יחסים קבוע ! מומלץ על שימוש בקונדום (גם באחריותך !) המונע הדבקה באיידס ובמחלות מין אחרות !
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות איידס
    דניאל
    10/01/2008

שלום, ברצוני לערוך בדיקות איידס, האם יש הבדל בין המכונים השונים? מדוע יש מקומות הגובים תשלום והיכן הכי כדאי להיבדק?

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות איידס

הוספת תגובה

• בדיקות לגילוי איידס

ד''ר דניאל אלבירט
    10/01/2008

שלום לך,
    בדיקת הסקר לגילוי איידס היא סטנדרטית (בדיקת ELISA) והיא נעשית דרך קופ"ח או דרך אחד המרכזים לבדיקת איידס כפי שמפורטים באתר משרד הבריאות, האגף לאיידס בקישור הבא:
    [a href='http://www.health.gov.il/pages/default.asp?maincat=29&catId=64&PageId=349' id='link'][/a]
    הבדיקה היא חינם !!!!
    הפניה למרכזים לבדיקת איידס נעשית ללא צורך בהפניה או טופס 17.
    קימים מקמות פרטיים הגובים כסף עבור הבדיקה והסיבה העקרית לפניה למרפאה פרטית היא בעיקר מסיבות של נוחות ודיסקרטיות.
    כעקרון בחלק מהמקומות הפרטיים וגם הרשמיים ניתן לעשות בדיקה לא סטנדרטית - בדיקת COMBO שהיא בתשלום. היתרון היחידי של בדיקה זו על הסטנדרטית הוא בכך שבדיקה זו ניתן לגלות אנשים שנדבקו באיידס עד שבועיים מהבדיקה לעומת הבדיקה הרגילה שבודקת הדבקות באיידס עד חודשיים מיום הבדיקה. לרוב המכריע של האנשים אין כל משמעות להבדל זה והשימוש בבדיקת ה COMBO בתשלום חשוב רק במידה והיתה חשיפה חשודה בתקופה של החודש האחרון !
    כעקרון אני ממליץ להבדק באחד המרכזים לאיידס על הרשימה בקישור בהתא לנוחות שלך ולמקום מגוריך.
    בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קישור למרכזים לבדיקת איידס

ד''ר דניאל אלבירט
    16/01/2008

[a href='http://www.health.gov.il/pages/default.asp?maincat=29&catId=64&PageId=349' id='link']קישור למרמכזים לבדיקת HIV[/a]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשש
    רותם
    08/01/2008

ד"ר שלום
    הייתי שבוע שעבר אצל הספר כאשר זה השתמש בתער חד פעמי אך שכבר עבר שימוש.
    שאלתי האם יש סיכוי להדבק באיידס במידה ואני לא מרגיש שנחתכתי אלא רק עור מגורה.-אולי יש חתכים קטנים שאני לא מרגיש

האם איידס יכול לעבור בדרך זו בהנחה שהסכין עמד ללא שימוש כ20 דקות?

יש צורך להבדק למקרה זה?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    חשש

הוספת תגובה

• הדבקה מדם יבש

ד''ר דניאל אלבירט
    08/01/2008

רותם שלום,
    ראשית להדגיש - במקרה שפי שתארתה - אין ממה לחשוש לחשיפה ל HIV !
    נגיף ה HIV איננו עמיד בתנאים מחוץ לנוזלים ביולוגים ולאחר דקות ספורות (2-3 דקות) בדם יבש הוא מוכחד לחלוטין !
    המעבר של HIV בדם מתרחש רק כאשר דם פורץ, נוזלי נגוע בנגיף חודר לאדם עם חתך נראה, מדמם בפועל (ולא בגירוי או פצעים מקרוסקופיים).
    לגבי הצורך להבדק? ההמלצה הכוללת היא שכדאי להיבדק לנשאות HIV במקרה של חשיפה פוטנציאלית - קיום יחסים לא מוגנים בעבר, קבלת עירוי דם בעבר לפני 1986, שימוש בסמים בעבר ועוד. אם סיבת הבדיקה שלך היא רק המקרה שתארת - אין כל צורך בבדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ד"ר !!!

רותם
    08/01/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עניין אחרון

רותם
    08/01/2008

אם כך אז מדוע יש איסור לחלוק סכיני גילוח בין אנשים אם אין סכנה להידבקות ב-HIV?

תודה וסליחה על עודף השאלות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכיני גילוח ומוצרים אחרים...

ד''ר דניאל אלבירט
    08/01/2008

רותם,
    להזכירך, איידס איננה המחלה היחידה המועברת בדם, קיימות גם דלקות כבד (B ו C) חיידקים שונים וכמובן גורמים אחרים שטרם נתגלו ?
    השימוש בסכין הבא במגע כה קרוב עם העור והיכול לפצוע מחייבת מבחינה הגיינית שימוש בלהבים חד פעמיות.
    עדיין - הסיכון להדבקה במקרה הבודד בנגיף או חיידק או קטן ביותר - בהתחשב שצריכים לקרות הרבה דברים ברצף - לדוגמה, שבדיוק באותו יום הסתפר אדם חולה / נשא של נגיף (לדוגמא הפטיטיס), אותו אדם גם נחתך באופן משמעותי, מיד הגיע אדם נוסף (כך שלא עבר מספיק זמן) וגם הוא נחתך.... לא סביר !
    אבל אם כל הזמן יהיה שימוש באותו סכין, בכל מקום, מדובר באלפי מקרים ואז קיים סיכון שבאחד המקרים הבלתי אפשרי יקרה !
    לכן, במקם לקחת סיכון על מה שאנחנו יודעים ויותר מזה - על מה שאנחנו לא יודעים - פשוט יותר להקפיד על תער חד פעמי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשא לעומת חולה
    מיורי
    06/01/2008

שלום ד"ר, האם נשא אידס וחולה איידס יכולים להדביק במחלה בקיום יחסי מין באותה מידה?

לקביעת תור
    סגירה
    נשא לעומת חולה

הוספת תגובה

• "נשא" או "חולה" איידס ?

ד''ר דניאל אלבירט
    06/01/2008

יורי שלום, בהמשך לשאלתך שתי נקודות חשובות:
    הנושא של החלוקה של חולי האיידס ל"חולים" אל מול "נשאים" הוא סוג של חלוקה שבעולם המערבי כמעט ועבר זמנה. הכוונה היתה בתחילת מגפת האיידס, בטרם היה טיפול אפקטיבי כפי שקיים כיום - לקרוא לחולים שבדמם נמצא הנגיף אך שהמערכת החיסונית שלהם טרם התדרדרה כ "נשאים" וכאלה שהמערכת החיסונית שלהם כבר נחלשה מאוד והחלו לסבול מזיהומים "לא טיפוסיים" כמו PCP, דלקת מוח קריפטוקוקלית, זיהום עיני ב CMV ועוד כ "חולים".
    כיום, חולים אשר בדמם נגיף ה HIV מקבלים טיפול ב"קוקטטייל" בשלב מוקדם יחסית במחלה וכך לרוב נמנעת ההתדרדרות החיסונית שלהם וההגעה למצב של זיהומים "לא טיפוסיים" המגדירים אדם עם HIV כ"חולה" אולם, מצד שני - עצם נטילת טיפול ב"קוקטייל" יכול להגדיר אדם כ"חולה" ולא "נשא" . המצב אכן מבלבל ולכן כיום - כמו שאמרתי לא נהוג בעולם המערבי בו קיים הטיפול לעשות חלוקה זו ואנו לרוב כותבים : HIV / AIDS ברצף.
    במדינות אפריקה שם קיים קושי באספקת טיפול לכולם קיימת חלוקה זו כמו גם בפרסומים מדעיים העוסקים בסטטיסטיקה.
    לגבי נושא סיכון להדבקה ב"חולה" ל"נשא" - השאלה הנכונה יותר מתייחסת לסיכון להדבקה של אדם ב HIV מחולה מטופל שרמת הנגיף בדמו מדוכאת לחלוטין לבין הדבקות מחולה לא מטופל (או לא מקפיד על הטיפול) שרמת הנגיף בדמו גבוהה. במקרים אלו קיים הבדל ואכן הסיכוי להדבק מחולה עם רמת נגיף גבוהה גדול יותר. אולם לעובדה זו אין כל משמעות בחיים האמיתיים - ובאופן פרקטי הסיכון להדבק ביחסי מין לא מוגנים קיים בכל מקרה וכאשר ישנה הדבקה אז זה 100% הדבקה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איידס בנשיקה
    דודי
    03/01/2008

האם אפשר להידבק באיידס מנשיקה צרפתית עם מעבר של הרבה רוק ?

לקביעת תור
    סגירה
    איידס בנשיקה

הוספת תגובה

• איידס לא עובר ברוק!

ד''ר דניאל אלבירט
    03/01/2008

הדבקה בנגיף ה HIV איננה יכולה חהעשות בנשיקה כיון שהנגיף לא מצוי ברוק ! גם לא במעבר של הרבה רוק. המצב הלא הגיוני היחיד של מעבר HIV בנשיקה הוא בתנאי של דימום מסיבי פעיל של שני השותפים בו זמנית לנשיקה ?!?!?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה