מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עדשות מגעאלדד13/08/2009
במהלך בדיקה להתאמת עדשות אמר לי האופטומטריסט כי יש לי גודש די גדול בעין בחלק העליון והתחתון כתוצאה מאלרגיה ולכן אני לא יוכל להרכיב עדשות מגע מגיוון שזה יכול להוביל לגרימת נזק וליצירת אלרגיה לעדשות או לתמיסה.
האם זה המצב לתמיד? או שיש טעם ללכת לבדיקה נוספת בעוד מספר חודשים? האם קיימת עדשה מיוחדת למצבים כאלה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשןת מגע
אורטל לביא17/08/2009זה לא בהכרח יהיה מצב תמידי,הייתי ממליצה להסיר עדשות לחלוטין! למשך כחצי שנה,ולאחר מכן לעבור בדיקת התאמה נוספת ולראות האם ישנו שיפור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראששרי09/08/2009
שלום,
אני מרכיבה עדשות מגע חדשות ,אלו עדשות קבועות(לאחר 15 שנה עם הישנות)
מאז הרכבת החדשות אני סובלת מכאבי ראש בלתי פוסקים כבר 3 שבועות (הרבה זמן) , שנרגעו קצת לאחרונה, אך לא פוסקים לחלוטין.
האופטומטריסט טוען שזו ההסתגלות לחומר החדש ממנו עשויות העדשות החדשות. הייתכן??
רופא העניים לא מכיר טיעון כזה וחושב שאולי מדובר בלחץ על הקרנית שלא ניתן למדידה על ידו אלא על ידי האופטומטריסט.(אגב, בדיקת העניים אצל הרופא לא העלתה בעיה כלשהי)
אני חוששת שאני גורמת איזשהו נזק מצטבר כלשהו.
אשמח להתיחסותכם.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש
נתנאל סילם12/08/2009יכולות להיות הרבה סיבות לכאבי ראש . לא ציינת האם הרכבת משקפיים קודם,האם השתנה המספר ומה גילך? לחץ על הקרנית בהחלט יכול לגרום לכאבי ראש אך בשביל זה כדאי לבצע טופוגרפיה(מיפוי)של הקרנית .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות יומיותאייל07/08/2009
האם אפשר לישון שינת צהריים עם עדשות יומיות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות יומיות
נתנאל סילם12/08/2009לא מומלץ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה ודחופה בקשר לעדשות מגעדוד07/08/2009
לד''ר נתנאל סילם שלום רב
ברצוני לשאול אותך שאלה רכשתי היום עדשות מגע באחת הרשתות
עדשות יומיות של פוקוס דייליס עם קוטר וקימור 13.8 ו-8.6
לעומת זאת ברוב העדשות יש 14.2 לא עשיתי שם בדיקת האתמת עדשות כל שהיא
אלא רק בדיקת ראיה לקביעת מספר האם יש חשיבות לבדיקת עדשות ואם כן מה היא
הבדיקה הזאת מה עליי להגיד לאופטמטריסטיתוהאם זה נכון לרכוש עדשות יומיות מבלי לבצע שום
בדיקה כל שהיא לגבי התאמתם וכדו'
ועו שאלה קטקטנה יש לי ניסגמוס בעה שהעיניים זזות אמרו לי שרוב הסיכוים
שאראה יותר טוב עם עדשות מאשר עם משקפיים האם יש הקשר בנושא ??
והאם יש סיכוי שעדשות יומיות יכולות להקרע בעין??
ושוב איזה בדיקה לבקש מהאופטמטריסט כדי לדעת איזה עדשות
הכי יתאימו לי
תודה רבה מראש דוראל!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מגע
נתנאל סילם12/08/2009דוראל שלום
בהחלט יש חשיבות לבדיקת התאמה,כדאי לבדוק קימור איך העדשה יושבת בעין וכו'..כשתבקשי מהאופטומטריסט לבצע בדיקה הוא אמור לדעת בדיוק על מה מדובר ..
עדשות יומיות בדרך כלל יותר דקות מעדשות קבועות ולכן יש סיכוי יותר גדול שזה יקרע בעין.
בקשר לניסטגמוס אין תשובה חד משמעית אם תראי יותר טוב, בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה עדשות מולטיפוקל כדאי לרכוש?ענת05/08/2009
אבקש את דעתכם המקצועית.בשוק יש מגוון רחב של חברות והמחירים כלל לא זולים.האם תוכלו לחוות דעתכם על עדשות כגון סייקו או לחילופין אקטימיז ץהאם העדשןת היפניות נופלות באיכותן מן הגרמניות ואצל איזו חברה שדה הראיה הוא הרחב ביותר.??...אשמח באם תוכלו להשיב בהקדם.נכון לרגע זה אני מרכיבה עדשות של רודנשטוק,אך לצערי איני מרוצה מהם מסיבות שונות.(ציפוי שנבקע,עכירות של העדשה וכו)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מולטיפוקל
נתנאל סילם06/08/2009רוב החברות שציינת הן חברות טובות איני יכול להמליץ לך על עדשה מסוימת כי ישנם המון פרמטרים שנכנסים בשיקול של איזו עדשה לבחור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות מגע לזמן ממושךגיל05/08/2009
שלום,
עניין אותי אם יש עדשות מגע להרכבה ממושכת יותר, כלומר שאפשר להרכיב אותן מהרגע שמתעוררים עד שהולכים לישון, משהו כמו 16 שעות ביום.
שמעתי גם על עדשות של עד 20 שעות של סיבה ויז'ן בגלל אחוזי לחות גבוהים- יש אמת בדבר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מגע לזמן ממושך
נתנאל סילם06/08/2009בכל מקרה מומלץ לא להרכיב עדשות לזמן כל כך ארוך אבל העדשות מהסוג החדש (סיליקון הידרוג'ל ) מעבירות יותר חמצן וזה יותר טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות מגע ועיניים יבשותיבגניה04/08/2009
האם יש דרך כלשהי להרכיב עדשות מגע למרות שיש יובש בעיניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מגע ועיניים יבשות
נתנאל סילם06/08/2009כדאי לבצע בדיקת התאמה ולנסות מספר סוגים.חברות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אופטומטריסט או רופא עיניים?אסף04/08/2009
מי לדעתך אמור להבין יותר מבין יותר בסוגי כדשות המגע השונות, בריאותן לעין וכו' - אופטומטריסט או רופא עיניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אופטומטריסט או רופא עיניים?
נתנאל סילם04/08/2009בגדול אופטומטריסט "חשוף" יותר לכל העדשות החדשות , ליתרונות ולחסרונות שלהם כך שעדיף לגשת אליו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות מגעאייל03/08/2009
האם ישנה איזוחשיבות למידת הקימור בעדשה ,אם כן כיצד היא מסומנת ע"ג האריזה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מגע
נתנאל סילם04/08/2009כמובן שיש חשיבות לקימור, הוא מצוין על הקופסה באותיות b.c .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עכשות של חברת Cooper Visionדניאל02/08/2009
שלום, פעם ניסיתי עכדשות והפסקתי עם זה, לא בגלל נוחות או משהו בסגנון.. לא היתה לי בעייה להתרגל לזה ולזה לא הפריע לי יותר מדי.
כרגע אני רוצה לחזור ולנסות שוב.
אני זקוק לעדשות עם צילינדר של בערך -1.5 -1.75 במספר של -5 עד -6... אני אברר את המספר והצילינדר המדוייק כמובן לפני שאזמין.
עכשיו חישפתי עדשות וראיתי עדשות של חברת Cooper Vision דגם Biomedics Toric שהיו זולות יותר מהשאר. וגם עדשות של Baush & Lomb דו-שבועיות חודשיות. מה זאת אומרת דו שבועיות חודשיות ? או שהעדשות לשבועיים או לחודש.
מה דעתכם על העדשות של Cooper Vision ? זה לא סוג נחות או משהו בסגנון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות של חברת קופר ויז'ן
אורטל לביא04/08/2009ראשית עדשות דו שבועיות השימוש בהן הוא לשבועיים וחודשיות שימושן הוא חודש,אין חודשיות -דו שבועיות!
שנית לגבי סוג העדשות עליך לעבור בדיקת התאמה מסודרת אצל אופטו' והוא יתאים עבורך את הטוב ביותר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות לעבודה עם מחשביקיר31/07/2009
השאלה הקודמת שלי לא נשאלה נכון.
אני אוטוטו מתגייס לצבא והולך לעבוד מול מחשב לפחות 8 שעות ביום. אני אמנם בשום פנים ואופן לא ישן עם עדשות בלילה, אולם הייתי רוצה עדשות שיעניקו לי אפשרות לישון איתן במהלך נסיעה קצרה ללא חשש לבריאות עיניי.
אילו עדשות עליי להעדיף:
עדשות מסיליקון הידרו-ג'ל. קראתי שעדשות אלה טובות במיוחד לעבודה עם מחשב (זה נכון?).
וגם מתאימות לשינה בלילה (וקל וחומר שינה קצרה שעליה מדובר).
או
עדשות יומיות של ג'ונסון וג'ונסון.
ועוד שאלה בעניין: אם עדשות הסיליקון הידרו-ג'ל עדיפות, אפשר המלצה לטובות ביותר מסוג זה?
יש את nighy&day של Ciba Vision ו-Air Optix גם כן של Ciba Vision.
יש גם לג'ונסון וג'ונסון עדשות דו-שבועיות מסיליקון הידרו-ג'ל.
ויש גם את פיור ויז'ן שניסיתי והן לא נוחות לי.
קראתי של-night&day יש את העברת החמצן הגבוהה ביותר יחסית לאחרות.
איזה הכי טובות בסך הכל לצרכים שציינתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות לעבודה עם מחשב
נתנאל סילם02/08/2009כמו כל דבר בחיים גם בעדשות איני יכול להגיד לך שיש עדשה "הכי טובה" כל העדשות שציינת כאן מעולות עכשיו צריך לעשות בדיקה ולבצע התאמה נכונה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקפי שמש אופטיותקובי30/07/2009
שלום
יש לי מספרים גבוהים: -9.5 וצילינדר כ 3
האם ניתן לעשות משקפי שמש אופטיות ? האם ניתן לשים עדשות זכוכית דקות ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקפי שמש אופטיים
אורטל לביא30/07/2009כל מקרה לגופו,טכנית זה אפשרי,רצוי להתייעץ עם אופטו' בחנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ראיהאתי30/07/2009
לביתי בת ה14 ביצאנו בדיקת ראיה אצל רופת עינים שיחד עם בדיקת הרחבת אישונים נתנה לנו מספר למשקפים כאשר הגענו לחנות אופטיקה נאמר לנו שלא מומלץ לעשות משקפים לפי הנתונים של הרופא אלא לפי בדיקת העינים בחנות היה הבדל של כמעט מספר שלם פחות לחנות מה נכון אנחנו מאד מבולבלים עשינו משקפים לפי הבדיקה בחנות מקווים לטוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת ראיה
אורטל לביא30/07/2009מומלץ לבצע בדיקת ראייה אצל אופטומטריסט,גם לאחר בדיקת רופא,בטח שמדובר בילדה בת 14.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילינדר ועדשות מגע רכותמנחם טל30/07/2009
שלום רב,
אני סובל מצילינדר של 3.5 בעין שמאל,
וצילינדר של 3 בעין ימין, וללא מספר אופטי בכלל.
לאחר מספר התייעצות עקב הצילינדר הגבוה,
הובהר לי שאני חייב לשים אך ורק עדשות מגע קשות.
ניסיתי למשך מספר חודשים, אך איני מסתדר עם עדשות מגע קשות.
שאלתי היא, האם יש פתרון של עדשות מגע רכות
שיהיו טובות לצילינדר של 3.5, ואם כן ,היכן יהיה ניתן למצואן ?
בתודה מראש,
מנחם טל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילנדר ועדשות מגע רכות
אורטל לביא30/07/2009ישנן עדשות מגע רכות טוריות(עם צילנדר) אך ורק קבועות,שמשך הרכבתן שנה עד שנה וחצי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות בקשר לעדשות מגעעדי29/07/2009
יש לי משקפיים כ10 שנים והחלטתי שאני עובר לשימוש בעדשות מגע
עכשיו איך מתבצע השימוש בהן?
הבנתי שיש עדשות דו שבועיות, מה הכוונה? שאני מחליף אותן רק פעם בשבועיים ובמשך שבועיים העדשות לא יורדות לי מהעיניים גם בלילה או שצריך טיפול יום יומי בעדשות?
כי זה נראה לי מסובך להוציא ולהכניס את העדשה לעין
וכמה זמן יקח לי להתרגל לעדשות? זה מגרד בעיניים או משהו?
תודה רבה , עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות בקשר לעדשות מגע.
אורטל לביא30/07/2009כיוון שזוהי הפעם הראשונה עליך לעבור בדיקת התאמה אצל אופטומטריסט,ולקבל ממנו הדרכה מסודרת על אופן ההרכבה וכל המשתמע.
העדשות הדו שבועיות מחליפים אותן כל שבועיים וכ ל יום מסירים מנקים ומשרים אותן בתמיסה למשך הלילה.
משך ההסתגלות הינו אינדיבדואלי ותלוי ברמת המוטיבציה והרצון שלך להרכיב עדשות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)