מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם עדשות מגדילות את מספר הראיה?דור11/10/2010
היי, יש לי צילינדר. וכשהכלתי לאופטמטריסט וביקשתי לעשות עדשות מגע הוא אמר לי שהוא רוצה שאני אמשיך ללכת עם המשקפיים ורק עוד בערך שנה הוא ייתן לי עדשות. הוא אמר לי את זה בטענה שעדשות מגע יגדילו לי את מספר הראיה והוא רוצה שאני אייצב את המספר עם המשקפיים.רציתי לשאול האם זה נכון? כי לא שמעתי את זה באף מקום אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם עדשות מגדילות את מספר הראיה? - תגובה
איציק שבח14/10/2010לא שמעתי על כך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראייה מקרובשירה11/10/2010
שלום, אני בת 21 ועם משקפי ראיה לרחוק כבר למעלה מ10 שנים.
המידה שלי כיום היא -3.25 בעין ימין ו-1.25 בעין שמאל, יש לי גם צילינדר. (לא זכור לי המספר המדוייק).
במספר החודשים האחרונים שמתי לב שכאשר אני קוראת ספר למעלה מ5-10 דקות, אני מתחילה לחוש סחרחורת וכמו מן עייפות.
יכול להיות שבנוסף עליי להשתמש במשקפי קריאה? (ניסיתי לקרוא עם משקפי ראיה, אך אז עליי להחזיק את הספר מאוד רחוק בכדי לראות).
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראייה מקרוב - תגובה
נתנאל סילם11/10/2010לא נראה לי לפי גילך שאת צריכה משקפיים מיוחדים לקריאה . למרות זאת אולי אם את קוראת ללא משקפיים חוסר האיזון (ההבדלים שיש לך בין העיניים ) והצילינדר הלא מתוקן
גורמים לחוסר נוחות ועייפות.
הייתי ממליץ לך לבצע בדיקה נוספת של המספר ובנוסף את יכולת ההתכנסות ואת טווח הראיה שלך לקרוב (האופטומטריסט שלך ידע על מה מדובר) , לפי זה תוכלי לברר יותר בספציפיות את הצרכים שלך לקריאה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח להסרת משקפיים בלייזר.נעמה09/10/2010
אני בת 15 וחצי ואני שמה עדשות המספר שלי או 4 -5 [העיינים שונות אחת מהבשניה]עם צילנדר. רציתי לדעתאם המספר הזה ממש גבווהה בשביל לעשות ניתוח ? בעז"ה תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח להסרת משקפיים בלייזר.
איציק שבח10/10/2010המרשם שציינת הוא לא גבוה בשביל לעשות ניתוח,
מה עוד שיש קריטוריונים נוספים להתאמה של ניתוח. (מספר יציב וכו')
רק בדיקת התאמה מקיפה תוכל לתת לך תשובה חד משמעית.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדל בין עדשות צייס GT2 3D - וGT2אלכס09/10/2010
הזמנתי משקפיים צייס GT2 3D מאופטומטריסט שעובד עם לוקסויזן (מצייס גרמניה)
כשקיבלתי את המשקפיים אין כל ציון לכך שהדגם הוא 3D ורק כתוב GT2
האם אפשר לקבל הסבר כיצד מבדילים בין 2 הדגמים ואיך סימני הזיהוי על העדשות?
תודה
אלכס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדל בין עדשות צייס GT2 3D - וGT2
איציק שבח10/10/2010העניין קצת מורכב...
בעיקרון כל עדשה מלוקסויז'ן שבארץ, מיוצרת בגרמניה,
הסוג הספיציפי עליו אתה מדבר - עדשת ה-GT2- הוא 3D בתנאי שהוא מיוצר בגרמניה.
לכן, כל GT2 הנמצא בארץ הוא מסוג 3D .
תוכל לראות את ארץ הייצור של העדשות ע"ג מעטפות העדשות.
אם ארץ הייצור שונה מגרמניה, אז העדשות הן לא מסוג 3D (עדשות קיימות ביבוא מקביל בחנויות שלא מזמינות דרך לוקסויז'ן)
לגבי הסימון הנסתר, הסימון זהה. אם מופיע הספרה 2 על העדשה הכוונה לGT2. (בין אם זו עדשה 3D ובין אם זו לא 3D).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדשות סייז תוצרת גרמניה
זהר26/01/2011שלום
אני רוצה לקנות משקפיים מולטפוקל של סייז גרמניה-אבל יש פער גדול
במחירים בין רשת הלפרין לשאר הרשתות. הלפרין מפרמים בעיתונות שהם מוכרים מקורי מגרמניה_(עדשה 1.67) במחיר 2800 שח בעוד שבדיקה בשני מקומות אחרים הראו פער לא מבוטל: באופטיקה 7 עיניים דרשו 4500 שח(וזאת לאחר
הנחה של 30 אחוז) ובמרקוביץ (באר שבע) דרשו 6500 שח לפני הנחה.
טענו נגד הלפרין שהוא לא מוכר אורגינאל מגרמניה. אני מבקש לדעת האם הלפרין
אכן כטענתו הוא כן קונה מסייז גרמניה אורגינאל. ואני גם מבקש לדעת איך כצרכן
אני יכול לאבחן שאכן קיבלתי את העדשה הרצויה לא רק מקורי מגרמניה אלא
גם שקיבלתי את הידשה היקרה ביותר(ולטענתם האיכותית ביותר) שהיא
1.67 3D
בברכה זהר באר שבע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדשות סייז תוצרת גרמניה
איציק שבח26/01/2011לכל עדשת ייצור יש תעודת זהות,
התעודה של העדשה מראה את ארץ הייצור,
תו תקן,
אינדקס שבירה (1.67),
וסוג העיצוב (GT2 3D),
תוכל לדרוש זאת מהמוכר, בנוסף שים לב שעל מעטפות העדשות מודפסים המרשם שלך בהתאמה ימין/ שמאל.
אם המוכר לא יוכל לספק לך את כל הנ"ל- העדשה היא לא כמו שהובטח לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיתוך עדשות NXTאריק09/10/2010
שלום רב
אני מחפש מפעל אשר יכול לחתוך עדשות למשקפי שמש בכמות מסחרית מחומר NXT.
ע"פ דוגמא.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיתוך עדשות NXT - תגובה
איציק שבח10/10/2010תחפש במנוע חיפוש "ייצור עדשות אופטלמיות"
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסתגלות לעדשות קשותטלי07/10/2010
שלום רב,
אני בת 36 והאופטומטריסט המליץ לי לעבור לעדשות קשות. לאחר התאמה מורכבת באמצעות תוכנת תלת מימד בנוכחות מומחה מטעם חברת העדשות, הותאמו לי העדשות הקשות. המספר שלי הוא בערך 3- וצילינדר 0.25.
לאחר חודש וחצי של שימוש יומיומי בעדשות, עדיין לא התרגלתי אליהן ואינני יכולה להרכיב אותן מעבר ל-4 שעות (בהן אני מכריחה את עצמי למען המטרה).
הן מציקות לי, לא נעימות וגורמות לעיני להיות מגורות ואדומות לאחר מספר שעות קצר.
האם כולם מתרגלים לעדשות קשות בסופו של דבר?
מה יכולה להיות הבעיה?
אני מעוניינת מאוד לעבור לעדשות קשות בשל הערך הבריאותי שלהן והמחיר הנמוך (ביחס לעדשות רכות הכוללות צילינדר).
תודה רבה, טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתגלות לעדשות קשות - תגובה
איציק שבח10/10/2010תערכי בדיקה חוזרת עם התלונות לוודא שהכל אכן תקין,
התרגלות לעדשות מגע קשות לעיתים אורכת יותר זמן,
אך עין מגורה ואדומה הוא ממצא חריג אחרי הרבה זמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות מגעשירה06/10/2010
שלום, אני נוסעת בקרוב לפולין ומאוד מאוד קר שם. הולך להיות בערך 0 מעלות.
רציתי לשאול האם אני יכולה להרכיב עדשות מגע בטמפרטורה כל כך נמוכה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מגע - תגובה
נתנאל סילם07/10/2010כן - אין שום מניעה בכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה/ אי סבילות לעדשות מגע יומיותקטי02/10/2010
שלום רב. הנני מרכיבה עדשות מגע יומיות לעיניים יבשות של ג'ונסון במשך שלוש שנים. עד עכשיו הכל היה נהדר. בחודש האחרון התחלתי להרגיש אי נוחות בעיין שמאל ובהמשך גם בעין ימין. רופאת עיניים איבחנה אלרגיה בעפעפיים ונתנה לי טיפות אופטילסט למשך חודש. לא השתמשתי בעדשות במשך שבועיים. כשחזרתי להרכיב המצב לא השתפר ואף החמיר. בעת ההרכבה אני מרגישה אי נוחות, צריבה וכאבים שלא עוברים גם לאחר שאני מורידה אותן. האם נגזר עליי לחזור למשקפיים לתמיד? אני מוטרדת מאוד מכך.מה עליי לעשות?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה/ אי סבילות לעדשות מגע יומיות
איציק שבח03/10/2010ישנם אפשרויות נוספות,
לשם כך עלייך לעבור בדיקה מקיפה לצורך התאמה טובה.
כמו כן, על פניו נשמע שהפיתרון לא פשוט,
יצכן שעלייך להתאים עדשות מגע קשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אניאני01/10/2010
עד לפני כשנה הרכבתי עדשות מגע רכות רגילות, כלומר, לא חודשיות ולא יומיות, הסתדרתי איתן נהדר.
לפני כשנה ביקרתי אצל האופטיקאי והא שכנע אותי לרכוש עדשות מגע חודשיות בטענה שיותר בריאות וטובות לעיניים.
כיום עלי לבצע שוב רכישה וחשוב לי לדעת אם אכן עדיף לקנות עדשות חודשיות על פני קבועות שהרי פער המחירים הוא מהותי וכיוון שלאופטיקאי יש אינטרס כלכלי מובהק קשה לי לדעת האם באמת יש הבדל מהותי שמצדיק את העלות הגבוהה של העדשות החודשיות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות חודשיות/ קבועות
איציק שבח03/10/2010אין ספק שיש יתרונות לשימוש בעדשות מגע עם תחלופה מוגברת,
המון מחקרים הוכיחו את יעילותם של החלפה תדירה,
עם זאת לעיניים מסויימות מתאימות דווקא עדשות קבועות.
אם לאופטומטריסט שלך הייתה המלצה לגביך לעבור לעדשות חודשיות והכל הלך כשורה ,
כדאי להמשיך עם אופי השמוש הנוכחי.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת נוזל עדשות לא כל יוםענת30/09/2010
יש לי עדשות רכות חודשיות. אני משתמשת בהם בערך פעם-פעמיים בחודש. בין לבין איני מחליפה תמיסה. האם אני מסכנת בכך את עיניי? או שהעצה להחליף נוזל עדשות כל יום מיועדת למצב בו משתמשים בעדשות באופן יום-יומי? תודה מראש על התשובה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת תמיסה
איציק שבח03/10/2010החלפת תמיסה בעדשות ש"נחות" במחסנית, חשובה לא פחות מהחלפה בעדשות שבשימוש יום יומי.
צריך לדעת ולהבין שתמיסה במחסנית הופכת ללא פעילה לאחר יום יומיים, ובכך מאפשרים למיקרובים להתפתח בתוך המחסנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלפת נוזל עדשות לא כל יום - תגובה
נתנאל סילם06/10/2010המלצתי העיקרית אלייך היא לעבור להשתמש בעדשות יומיות זה יהיה הרבה יותר בטוח ובריא לעיניים שלך - את גם ככה משתמשת רק פעם פעמיים בחודש בעדשות אז אין טעם לקנות עדשות חודשיות למצב זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקפיים מותאמות למחשבשם(אייל)29/09/2010
שלום ,
לפני כמה שבועות רשמתי בפורום הודעה על הקושי שלי לעבוד מול מסך מחשב עם משקפיים (אני יכול לקרוא , אך מרגיש חוסר נוחות ועייפות מוגברת).
מכיוון שאני עובד שעות רבות מול מחשב (במסגרת העבודה) , חשוב לי למצוא פתרון לעבודה מרובה.
הגעתי לכמה המלצות:
1. מול מחשב רצוי לעבוד עם זוג נוסף , במספר נמוך יותר.
2. לנסות משקפי gunnar.
3. ישנן עדשות מיוחדות לעבודה מול מחשב.
אשמח לקבל דעה בנושא ,
תודה , חג שמח
אייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבודה מול מחשב
איציק שבח03/10/2010כל ההמלצות הנ"ל יעילות רק לאחר בדיקה והתאמת הפיתרון האידיאלי,
להמליץ דרך הרשת , פירושו לעסוק בניחושים לגבי האפשרות האידיאלית עבורך,
אם תרצה ישנם אפשרויות נוספות שיומלצו עם עריכת בדיקה מקיפה,
האפשרויות הנוספות רבות ומגוונות.
לכן, עדיף לעבור בדיקה אצל אופטומטריסט מומחה שיבדוק גם את תפקוד העיניים מקרוב, בדגש על ראייה דו עינית.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעם ראשונה עם עדשות מגע , סחרחורתשם(אייל)29/09/2010
שלום ,
אני בשעות הראשונות שלי עם עדשות מגע ,
אני מרגיש קצת הפרעה בראייה וסחרחורת קלה.
(אני רואה בסדר , אני למשל יכול לגלוש באינטרנט כמו עכשיו)
השאלה שלי היא האם יש צורך בהסתגלות לעדשות מגע (בכל זאת פעם ראשונה) או שיש בעייה אחרת המחייבת אותי להסיר אותן במיידית.
תודה
אייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתגלות למספר בעדשות מגע
איציק שבח03/10/2010בהחלט תתכן תקופת הסתגלות במעבר לעדשות מגע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבולבל פער מחירים בין חנויות האופטיdavid29/09/2010
שלום
אני בן 46 רוצה לרכוש משקפיים
עד עכשיו השתמשתי במשקפים קריאה של קיוסק ב-20 ש"ח
היות ואני מורה רציתי משקפים שלא מורידים אותם בשעת הלימוד
שיהיו טובים לקריאה לכתיבה על הלוח לצפייה בכיתה .
פניתי למספר חנויות והציעו לי מולטיפוקל (לאחר בדיקה)
הבעיה היא פער המחירים למשל , אופטיקה יוצאת במבצע של 1000 ₪ 1+1(כולל מסגרת ועדשה)
בחנות אחרת פרטית נתנו לי מחיר יותר יקר- 2900 ₪ למשקף 1 בלבד, ולא עדשות ציאד דור יותר ישן של עדשות אבל עדין טוב לדברי האופטיקאי המוכר
רק העדשות עלו 2000 והוספתי 900 ש"ח על מסגרת עלה לי 2900 למשקף 1.
אני מבולבל מפערי המחיר ורוצה לדעת האם המחיר הזול אומר- פחות איכותו
והיקר יותר איכות
האם ההבדל במחיר נובע מסוג העדשה?
אודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדלי מחירים
איציק שבח03/10/2010סוג העדשה," דור" העדשה, האחריות והשירות שעומדת מאחורי העדשה, גורמות לפער המשמעותי.
כדאי ללכת על פי המלצות החברים לאופטומטריסט מוכר עם ניסיון בתחום.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי-הרכבת משקפייםאילן29/09/2010
שלום
אני בן 22. מגיל 17 התפתח אצלי צילינדר שגדל עם הזמן. בהתחלה השתמשתי מידי פעם במשקפיים אבל כעת אני לא משתמש בכלל- למרות שהמספר שלי לא נמוך(באמת שאני לא יודע כמה, אבל הוא לא נמוך- אם הוא לא עלה מפעם קודמת בצורה משמעותית(ואני לא חושב)- אז בסביבות 1.5 צילינידר.
השאלה שלי היא- אם אני לא משתמש במשקפיים, האם יכולה להיווצר אצלי עין עצלה כתוצאה מכך? אני כעת רואה יותר טוב בעין ימין(אני שם לב אם אני מכסה עין אחת). בין שמאל אני רואה פחות טוב בוודאות. אבל זה לא חדש. השאלה היא האם זה לא גורם לעין שמאל שלי להפוך לעצלה? כי הבנתי שעין עצלה עקב אי- הרכבת משקפיים יכולה להתפתח בגיל צעיר יותר, אך מה לגבי המצב שלי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עין עצילה
איציק שבח03/10/2010עין עצילה היא בעייה שנוצרת מלידה,
אם אי פעם ראיתי בעין שמאל בצורה תקינה, הרי שאתה לא סובל או תסבול מעין עצילה.
אם הבעיה היא אופטית כגון קוצר ראייה מתמשך או צילינדר מתפתח, עין שמאל דורשת תיקון אופטי והיא איננה עין עצילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר במשקפיים***26/09/2010
שלום ותודה מראש!
במשך השלוש שנים האחרונות אני מרכיבה במשקפיים את אותו המספר ללא שינוי, 3.5 בשתי העיניים+ רבע צילינדר.
לאחרונה אני מרגישה שהמספר עלה במעט. כרגע זה לא מפריע לי. השאלה אם זה ייגרום איזשהו נזק אם לא אחליף את המספר.
->דבר נוסף, האם ישיבה רבה מול מחשב היא גורם משפיע על הגדלת המספר?
קראתי במקומות אחרים שזה יותר עניין תורשתי ופחות קשור לטלוויזיה או מחשב.
שוב תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר במשקפיים
איציק שבח28/09/2010- לא יגרם נזק לעיניים, פשוט תראי פחות טוב עד שתעדכני את המרשם, בהנחה שהבעייה היא אכן המרשם.
- ישיבה מול מחשב, כמו כל עבודה מקרוב, גורמת להגדלת המספר בשימוש מאסיבי.
צפייה בטלויזיה לא גורמת לעלייה במספר שכן זו משימה מרחוק.
חג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיזוק..
***01/10/2010תודה רבה.
רק שאלה נוספת- האם האמור מתייחס גם למחשב נייד? זאת אומרת הנזק מקרינת מחשב נייד הוא כמו הנזק ממחשב נייח.?
מאיזה מרחק מומלץ לשבת על מנת לצמצם את הקרינה?
שוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחשב נייד/ נייח
איציק שבח03/10/2010לא דיברתי על נזק מקרינה אלא על תהליך של עליית המספר בגלל שימוש מאסיבי במחשב , כמו כל עבודה מקרוב.
כאמור, כל עבודה מקרוב גוררת את התהליך כולל עבודה מול מחשב נייד או נייח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)