מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הבדל בין תמיסותעידן25/02/2010
שלום,
רציתי לדעת, האם באופן כללי יש הבדל באפקטיביות בין תמיסות נפרדות כמו פרופלקס, בהם ישנו בקבוק לחיטוי ובקבוק להשרייה, לבין תמיסות רב תכלתיות כמו אופטי פרי וכו'?
האופטמטריסט שלי שאל אותי באיזו תמיסה אני משתמש ואמרתי שלו שבפרופלקס והוא אומר שזה בסדר, אבל רציתי לדעת באופן כללי מה יותר איכותי, תמיסות נפרדות או תמיסה רב תכליתית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדל בין תמיסות
אורטל לביא01/03/2010תמיסות על בסיס מי חמצן ומנטרל הם האפקטיביות ביותר,
זה אי נוח אם זה בשתי תמיסות שונות או בתמיסה רב תכליתית אחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבפרופלקס יש מי חמצן?
עידן03/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבפרופלקס יש מי חמצן
אורטל לביא04/03/2010אכן תמיסת פרופלקס היא על בסיס מי חמצן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי, תודה רבה לך.
עידן04/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איפה נמצא ניר ארדינסט ????אופטומטריסטים24/02/2010
אורטל ונתנאל שלום רב,
אנו מספר אופטומטריסטים ואנו פונים בבקשה חריגה: נשמח לקבל פרטים של ניר ארדינסט ליצירת קשר. בהדסה עין כרם ובמכללת הדסה סירבו למסור פרטים כמו כן גם במועצה.
בהיותכם קשורים לבר אילן נשמח אם תצליחו לאתר כל פרט אודות ניר ארדינסט ליצירת קשר
הנושא דחוף וחשוב ונשמח מאוד באם תסייעו
חג פורים שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניר ארדינסט
נתנאל סילם03/03/2010איני יודע איפה הוא נמצא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבחירת משקפי ראייהליאור22/02/2010
בס"ד
שלום רב
1)רציתי לדעת מה פירוש המושג אינדקס בהקשר למשקפי ראייה,ומה החשיבות שלו בבחירת עדשות?
2)הייתי מאוד שמח לקבל עזרה בבחירת סוג עדשה שתתאים לי -ימין:4.25- צילנדר:0.75 -
שמאל:4.00 - צילנדר:0.75 -.
אני רוצה את העדשה הכי טובה מבחינת -סוג חומר, ציפויים וכו' אם אפשר לתת לי שמות של חברות כגון טוקאי וכו' אם ישנה בעייה מצד זה שאתם לא מעוניינים לפרסם חברה כזאת או אחרת אשמח לקבל תשובה לאימייל .
המון תודות: ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נ.ב
ליאור25/02/2010בס"ד
1)יש הרבה חברות עדשות אם כולם אמורים לעמוד באותם תקנים מה ההבדל בניהם?
2)ישנם עדשות שעברו ליטוש זה סתם גימיק או שיש דברים בגו וכדאי לקנות דווקא אותם?
בכבוד:ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה בבחירת משקפי ראייה
אורטל לביא01/03/2010אינדקס פירושו חומר הגלם שממנו מיותרת העדשה ככל השאינדקס גדול יותר כך העדשה דקה יותר.
לפי נתוני המרשם שלך הייתי מציעה עדשות בעלות אינדקס 1.6/1.66 יש לזכור שההחלטה הסופית תלויה גם בסוג המסגרת,מלאה,ניילון,ברגים, ובמרחק בין האישונים שלך.
עליך להקפיד שבעדשות אלו יהיו ציפויים u.v אנטירפלקס עדשה עם ציפויים הינה עדשה צלולה יותר ומעבירה יותר כמות אור לעין.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיהחיה21/02/2010
שלום,
השתמשתי בעדשות מגע חודשיות במשך חודש, והעדשות היו נוחות לי וטובות.
אחרי חודש החלפתי את החומר לעדשות ומאז העדשות מציקות לי- אדמומיות בעיניים, העדשות גורמות לגירודים..
הלכתי לרופא עיניים והוא אמר לי שיש לי אלרגיה, ושהעדשות גורמות לאלרגנים להידבק לעין וכך הן מחמירות את המצב. הוא הביא לי טיפות ומשחה שלא עזרו לי.
אני רוצה מאוד להמשיך להשתמש בעדשות מגע באופן קבוע, מה אני יכולה לעשות כדי שזה יקרה והעדשות לא יציקו לי יותר? יש לכך פיתרון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה
נתנאל סילם22/02/2010קודם כל לא ציינת באלו עדשות השתמשת (מאיזו חברה) האם עברת התאמה ?באיזה חומר השתמשת? ולאיזה חומר עברת?כדאי מאוד לגשת למקום ממנו קנית ולעשות בדיקה נוספת אצל האופטומטריסט.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה נוספת
אלירן28/02/2010זה נשמע לי כמו מה שקרה אצלי
עקב ניקוי לא נכון של העדשות , נהיה לך אלרגיה . וכל פעם שתשימי עדשות רכות , זה יחזור לך שוב.
האופציות שנשארו לך במקרה כזה ,זה עדשות מסוג "קשות" או יומיות בלבד.
תבדקי את זה! בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקפייםריקי20/02/2010
אני בת 14 ולטעמי אינני רואה בצורה חדה
בבדיקה אצל רופאת עיניים, נאמר לי שאינני זקוקה למשקפיים.
ניסתי משקפיים שמספרם 0.25 והרגשתי שראייתי השתפרה.
האם כדאי לי להרכיב משקפיים?
האם עלול להגרם לי נזק מהרכבת משקפיים בתנאים אלו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקפיים
אורטל לביא21/02/2010הייתי מציעה להיבדק אצל אופטוטריסט/ית ולקבל את חוות דעתו לגבי משקפיים,האם את צריכה להרכיב או לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מולטיפוקלדפי18/02/2010
אולי תוכלו להסביר לי מה ההבדל בין משקפיים רגילות למולטיפוקל? ובאיזה מקרים צריך את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מולטיפוקל
אורטל לביא21/02/2010משקפיים "רגילות" הינן משקפיים חד מוקדיות כלומר המשמשות למרחק בלבד,(או לקריאה בלבד).
מולטיפוקל הינן משקפיים רבג מוקדיות המשמשות לראייה בשלושה אורכי מוקד כלומר מרחק קריאה וטווח ביניים,בד"כ המחשב.
אנשים שצריכים מולטיפוקל הם אנשים שלרוב עברו את גיל 40 וצריכים משקפיים גם למרחק וגם לקריאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איכות עדשותטלי11/02/2010
כיצד נמדדת איכות עדשות מגע חודשית? האם ניתן לבדוק במעבדה את איכות העדשה לפני שנפתחה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איכות עדשות
נתנאל סילם11/02/2010לא ניתן לבדוק עדשות לפני פתיחתן , איכות עדשה נמדדת ביכולת להרכיב אותה לאורך זמן,מידת הנוחות של העדשה בעין , סוג החומר , עבירות החמצן ועוד.
למרות כל הנתונים האלו,מניסיון אישי;לכל אחד יכולה להתאים עדשה אחרת ! הכי בטוח זה לעבור בדיקת התאמה אישית אצל האופטומטריסט ולנסות מספר עדשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות מגעאורי09/02/2010
שלום רב אני משתמש בעדשות מגע כבר כמה חודשים(יומיות) טוב לי איתן.....השאלה שלי האם עדשת המגע מסוכנת לעין ?והאם יש דבר כזה שהיא חוסמת החמצן מהעין שזה דבר מזיק??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מגע
אורטל לביא10/02/2010עדשת מגע אינה מסוכנת לעין אך צריך "לטפל" כמו שצריך.
עדשות מגע שנמכרות בפארמים ו/או בחנויות האופטיקה הן ברשיון משרד הבריאות כך שעבירות החמצן תקינה. אך ,שוב, צריך להקפיד על שעות הרכבה סבירותוכמובן לא לישון עם איתם כדי לא לחסום את עבירות החמצן לעין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות מגעמשי09/02/2010
שלום, יש לי צלינדר ואני מעוניינת לקנות עדשות מגע רכות יומיות ורציתי לשאול האם העדשות של הצלינדר עולות יותר מעדשות מגע רגילות?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מגע
אורטל לביא10/02/2010כן,הן יותר יקרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות ציבעוניותתומר08/02/2010
שלום!
רציתי לשאול לגבי עדשות ציבעוניות...הבנתי שהגדלים שלהם די קבועים וקוטר העדשה הוא 14.5 ואילו בעדשות שלי הקוטר הוא 14.2 האם העדשה תחשף יותר מהאישון(יראו שזאת עדשה) או שזה עלול לגרום לחסימת חמצן לעין??דחוףףף!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות צבעוניות
אורטל לביא08/02/2010לא הבנתי משאלתך האם את מתכוונת לעדשות צבעוניות עם מרשם או ללא,
אם מדובר בעדשות עם מרשם עברי בדיקה וקבלי את המלצת האופטו',הוא גם יתאים עבורך את העדשות מבחינת הקימורים ו/או הקוטר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבצס בקרנית כתוצאה מעדשות מגעבת 2607/02/2010
אני בת 26 ,
לא סובלת ממחלות בעינים ,מרכיבה עדשות מגע דקות לרחוק יומיומית ולפעמיים משקפיים .... מאיתמול חשתי מין גןף זר בעין שמאל עם דקירות , דמעות ...
הלכתי לרופא משפחה שהפנה אותי למיון בחשד לאבצס בקרנית...
במיון - אובחן אבצס עם תסנין במעגל קוטר 0.95מ"מ בקרנית, ארוכה אינטלרוקנית מעליו .... תרופות : ATROPIN 1? פעמיים ביום
Vigamox כל שעה
Erythromycin 3 פעמיים ביום
וכמובן לחזור מחר להם ... מה זה בכלל אבצס ותבנין בקרנית ? והאם זה הגינוני לשים טיפות כל שעה כולל בלילה ? תודה והשבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבצס בקרנית כתוצאה מעדשות מגע
אורטל לביא08/02/2010אבצס הוא פצע מוגלתי/דלקתי ואצלך הוא מופיע על הקרנית.
כמות הטיפות/תרופות הגיונית והן אנטיביוטיות לטיפול בדלקת,והימנעות מפגיעה בכל הקרנית או יותר.
הימנעי מהרכבת העדשות גם לאחר סיום הטיפול,והיי במעקב אצל רופא עיניים.
הקפידי על הטיפות ו/או המשחות כדי למנוע נזק גדול יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשוב ודחוף מאוד !!!!!!!!!!!!!!!!!!!יוסי07/02/2010
שלום
יש לי שאלה חשובה מאוד
אני הולך לשרת ביחידה קרבית..
יש לי מספר בעינים 2 ורבע
עכשיו הבעיה שלי ש טווח הראיה שלי עם המשקפיים קטן מאוד ..
ועדשות יהיה קשה מאוד לשים בשטח
שאלתי היא אם את מכירה מן משקפי שמש שהם בעצם ראיה שמכסים את כל העיין??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב ודחוף מאוד
אורטל לביא08/02/2010משקפיים יותר גדולים לא יפתרו את בעיית הטווח שתיארת,
כאשר אנו מרכיבים משקפיים לתיקון קוצר ראייה(מינוס) שדה הראייה קטן יותר.
במקרה כזה עדשות מגע פותרות חלקית את העניין ומגדילות את שדה הראייה,שקול שימוש בעדשות חד פעמיות שלא מצריכות ניקוי.
שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רואקוטןרוני06/02/2010
שלום,
אני סובלת מאקנה, וקבילתי מרשם לרואקוטן. אני מרכיבה עדשות מגע חודשיות, ורופאי אסר עליי להשתמש בהם כי הם ייגרמו ללי יובש בעין.
רציתי לדעת אם ישנן טיפות שאוכל לקחת כדי למנוע את היובש בעין וכך להמשיך להשים עדשות ?
בתודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רואקוטן
אורטל לביא08/02/2010כדורים אלו גורמים ליובש בכל הריריות(כולל העיניים) וגם דמעות מלאכותיות לא יעזרו,
המלצת הרופא בעינה עומדת,הימנעי משימוש בעדשות המגע בזמן הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי מייבא לארץ את Bausch & Lomb?יוחאי06/02/2010
הבנתי שבעבר חברת עינית הייתה מייבאת,אך אני לא מצליח למצוא ברשת את מספר הטלפון שלהם/האתר שלהם,באם אחד קיים.(או אם יש היום יבואן אחר,אז את פרטיו,בבקשה)
בתודה מראש,
יוחאי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי מייבא לארץ את בוש אנד לומב?
אורטל לביא08/02/2010חברת עינית בע"מ עדיין מייבאת את העדשות האלו,לא ניתן להזמין ישירות דרכם אלא דרך מכון/חנות אופטיקה שעובדת עם עדשות אלו.
בכל מקרה מומלץ לבצע בדיקת התאמה אצל אופטו' ואז לבצע הזמנה של עדשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לשאלתך
דנית22/02/2010שלום יוחאי,
רשת סופר פארם מוכרת את התמיסות של חברת בוש אנד לומב
לידיעתך....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש צורך במרשם לעדשות ללא מספר?דניאל06/02/2010
ישנו מוכר המספק עדשות מגע צבעוניות "קרייזי", ללא מספר.
לפי מה שהבנתי בישראל אין צורך במרשם לעדשות ללא מספר, זה נכון?
אם אין צורך במרשם זה בעצם אומר שכל אחד יכול למכור עדשות כאלו, ולא רק אנשי מקצוע.. ואז הסיכון בעצם על המשתמש.. נכון? פשוט אותו מוכר אינו אופטיקאי מוסמך, הוא היבואן של העדשות באישור משרד הבריאות.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש צורך במרשם לעדשות ללא מרשם?
אורטל לביא08/02/2010כאשר אין לך משקפיים/עדשות מגע אז אין צורך במרשם כדי לקנות עדשות צבעוניות.
אם הינך מתכוון/ת להשתמש באופן קבוע בעדשות מגע צבעוניות הייתי ממליצה לעבור בדיקה אצל אופטו' ולהיות במעקב,ראשית כדי לקבל הדרכה מסודרת על אופן השימוש והניקוי של העדשות,ושנית כדי לוודא שאינך מפתח/ת אלרגיות עקב שימוש לא נכון/לא זהיר.
במידה והשימוש הוא חד פעמי!! אז אפשר לרכוש זאת ממישהו שאינו אופטו' אך מייבא זאת באישור משרד הבריאות.
שימרו על בריאות העיניים,בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)