מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוכנת נוירווויז'ןשולמית15/01/2010
בהמשך לשאלתי הקודמת ברצוני לשאול האם תוכנת נוירוויז'ן אכן מסוגלת לתקן בעית תשבורת לראייה מרחוק כמו שאצלי יש 1.75+רבע צילינדדר+פריזמה 1 כמו שהם מתיימרים לומר, או שתוכנה כזו מסוגלת לתקן רק בעיית עיין עצלה?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוכנת נוירווויז'ן
נתנאל סילם15/01/2010תוכנת הנוירוויז'ן מעוצבת לחיזוק עין עצלה ולא לבעיות תשבורת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מולטיפוקל ופריזמהשולמית14/01/2010
מכובדי!!!
אני בת 52 בקירוב ומרכיבה משקפי קריאה מזה כשבע שנים ומשקפיים לראייה מרחוק כחמש שנים. מס' משקפי קריאה 3.25 עם רבע-חצי צילינדר, משקפיים לראייה מרחוק 1.75 עם אותו מספר צילינדר. כבר לפני חמש שנים כשהתעורר הצורך לחבוש משקפיים לראייה מרחוק ולהסירם לטובת משקפי קריאה החלטתי שאני הולכת על מולטיפוקל. אלא שמאז הזוג הראשון שניסיתי ושלאחריו באו שני זוגות נוספים אשר חבשתי בהתמדה ומתוך נסיון עיקש להתרגל אליהם לא נמצא הזוג שאיתם הרגשתי ממש רווחה ונוח.
רופא עיניים שלל מחלות עיניים וגם אינני סובלת ממחלות רקע כלשהן.
בבדיקה הנוכחית אצל אופטומטריסט לאחר התעקשות שלי ביקשתי שיבדקו פזילה סמויה מפני שתמיד ישנה תחושה של אי נוחות בעין ימין. כאילו בחבישת המשקפיים- במיוחד המולטיפוקל- עין ימין מפריעה לעין שמאל, תחושה שיש לי גם במשקפי הראייה למרות שהרבה פחות. כמו כן יש לי מידי פעם ראייה כפולה. בבדיקה מעמיקה הסתבר שאני כנראה זקוקה לפריזמה בדרגה אחת וכשלב ראשון עשו לי הסתה במשקפי הראייה לרחוק כדי לראות איך אסתדר. בינתיים הכל מצויין.
אני מדגישה שהקושי היה תמיד במולטיפוקל וגם בעדשות טובות ואיכותיות (ליטוש אחורי וכו').
השאלה שלי היא כזו:
האם בכלל ניתן לתכנן משקפי מולטיפוקל עם פריזמה? או האם האופטימום הוא הרכבת שני זוגות משקפיים?
האם התקנת פריזמה אינה מחלישה עוד יותר את העין ואולי מוטב בלעדיה?
אולי אין לה בכלל משמעות במקרה כמו שלי?
על כל הארה שלכם אודה מאד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מולטיפוקל ופריזמה
נתנאל סילם14/01/2010ניתן לתכנן פריזמה גם במשקפי מולטיפוקל. העין לא תחלש מזה במיוחד שהפריזמה קטנה מאוד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות טוקאי 1.7אלון14/01/2010
שלום רב,
נערה שזקוקה למשקפיים במספר -1.25 עם צילינדר -0.5 בעין אחת, ובעין השניה כלל אינה רואה והרפואה רשמה לה מרשם למספר +4.
הציעו לנו לרכוש עדשות מסוג טוקאי 1.7 עבור שתי העדשות, בעלות של 1,500 ש"ח לכל עדשה (יש לנו גם הנחה 30% מקופ"ח) + זוג עדשות נוסף בחינם.
האם סוג זה של עדשות מתאים לצרכים של הילדה? האם המחיר סביר?
כמו כן לפני שנה עשינו משקפיים וקנינו עדשות באינדקס 1.74 (דקות במיוחד) עבור מספר -0.5 ומספר +4.
שילמנו 3,980 על שתי העדשות. בדיעבד נדמה לי שאולי לא עשינו את העסקה הטובה ביותר.
האם יש באמת אפשרות לייצר ולהתקין עדשה באינדקס 1.74 למספר מינוס חצי??
תודה מראש לכל עזרה ומידע
אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות טוקאי 1.7
נתנאל סילם14/01/2010איני רואה צורך באינדקס כזה גבוה כאשר המספר הוא רק חצי .. לגבי העין השניה גם עדשה אחת באינדקס 1.67 מספיק לחלוטין .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אבל האם מייצרים בכלל עדשה כזו
רינת14/01/2010רציתי לדעת האם מייצרים בכלל עדשה באינדקס כזה עבור מספר כל כך נמוך, והאם היא יוצאת איכותית או שהעובי כבר כך כך נמוך שזה בעייתי?
ואיזה אינדקס יתאים לעדשה +4?? האם מאותה שיטת ייצור כמו למספרים ה"שליליים" או משהו אחר?
תודה רבה שוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאינדקס
נתנאל סילם15/01/2010אני לא מכיר את העדשות הספציפיות האלו אך אני מניח שניתן לייצר אותה לכל מספר(ברגע שזה ייצור הכל אפשרי), עובי העדשה תלוי במספר גדול של פרמטרים כמו המסגרת , מרחק בין אישונים, צורה וכמובן מספר כך שאיני יכול להגיד מה יותר טוב בלי להתחשב ברוב הדברים שציינתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קליפון משקפי שמשדפנה12/01/2010
שלום רב. רציתי לדעת אם יש מקום באזור תל אביב וסביבתה (ר"ג, גבעתיים קרית אונו,...) שניתן לקנות בו או להכין קליפון משקפי שמש למשקפי ראייה שברשותי מבלי להשאיר את המשקפיים אצל אותו יצרן/חנות (כי אין ברשותי זוג משקפי ראייה רזרבי וזה די מורכב אצלי עקב צילינדרים וכד')
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קליפון משקפי שמש
אורטל לביא13/01/2010את יכולה לנסות אצל פלדמן קליפונים,לרוב הוא עושה קליפונים במקום,הוא נמצא באזור קדימה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריזמה ופזילה סמויהאנונימי (בערך08/01/2010
אני בן 35 וסובל זה מספר שנים מכאבי ראש. עשיתי מספר בדיקות ראיה כולל אצל רופה והכל נמצא תקין. במקרה היום נישגתי לאופטומטריסט אחר (שלא ביקרתי אצלו בעבר) ולאחר בדיקה הוא טוען שיש לי פזילה סמויה קטנה ואני צריך משקפי פריזמה. הוא עוד טוען שרוב הרופאים והאופטומטריסטים לא בודקים את זה ושעדשות פריזמה מאוד יקרות (בסביבות ה1000 שח).
האם כדאי לי לגשת לבדיקה נוספת אצל רופא? או שאני יכול להאמין לאופטומטריסט?
הבדיקה שנעשתה היתה טשטוש הראיה של עיין אחת כך שראיתי פס אור בעיין אחת ונקודת אור בעיין שניה. ראיתי בבירור הפרש בין הנקודה לקו (אופקי) בעוד שאנכית הכל היה תקין. האם זו הבדיקה המקובלת או שיש בדיקות נוספות?
האם לעדשות פריזמה יש השלכות (כמו החלשת השרירים וכד')?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריזמה ופזילה סמויה
אורטל לביא10/01/2010הבדיקה שהאופטו' בדק אותך אכן בודקת פזילות סמויות,איני בטוחה שזהו הגורם לכאבי הראש שלך,
מה גם שלא בהכרח הייתי ממליצה להרכיב משקפיים עם עדשות פריזמה.
הייתי ממליצה לגשת לאורטופטיסט לבדיקה ראשונית ולקבל את חוות דעתו/ה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות ומשקפייםשירי05/01/2010
אני הולכת עם עדשות מגע כבר הרבה שנים ועשיתי משקפיים שיהיו ליתר בטחון, לפי אותם נתונים של העדשות. כשאני עם המשקפיים אני לא רואה ברור את החלק הרחוק יותר של החדר (שהיה חד עם העדשות). יכול להיות שצריך עדשות עם נתונים שונים למשקפיים מאשר אלו של העדשות מגע?
יש לי צילינדר, אם זה משנה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות ומשקפיים
אורטל לביא05/01/2010כאשר המרשם במשקפיים הוא מעל 4-/+ ישנו הבדל בין המרשמים של עדשות המגע למשקפיים.
לגבי צילנדר מעל 0.75- רצוי להרכיב עדשות מגע טוריות(עם צילנדר) ישנם אופטו' שנותנים יותר במספר הספרי ומוותרים על הצילנדר.
יכול להיות שמסיבות אלו נובעים ההבדלים אצלך,בכל מקרה הייתי ממליצה לך לגשת לבדיקת ראייה והתאמת עדשות ולראות האם ישנו הבדל ומהו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות הידרוג'ל צבעוניותנתי05/01/2010
אני כיום משתמש בעדשות הידרוג'ל רגילות והם ממש טובות
עכשיו השאלה שלי היא כזאת אם יש עדשות הידרוג'ל בצבע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות הידרו-ג'ל צבעוניות
אורטל לביא05/01/2010לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקפי שמש אופטיותדני04/01/2010
שלום,
יש לי משקפיים ראייה מספר -3.75 בשתי העיינים.רציתי לדעת האם זה אפשרי לעשות משקפי שמש אופטיות עם משקפי שמש שאני בוחר, האם זה לא מספר גבוה מדי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקפי שמש אופטיים
אורטל לביא05/01/2010אין בעיה לעשות משקפי שמש אופטיים במרשם זה,ישנה אפשרות גם לעדשות דקות.(באינדקס 1.6/1.67).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש וצילנדריוד04/01/2010
אני בן 27 לפני כחודשיים עברתי תאונת דרכים וקיבלתי מכה בראש שלדעת לא דרשה פינוי לבית החולים.
לאחרונה אני סובל מכאבי ראש מתחיל כעשרים דק' לאחר שאני קם כאב קל ובהמשך היום הכאב מחמיר, בנוסך שמתי לב שהראיה שלי לא ממוקדת מספיק, אתמול עשיתי בדיקת ראיה, תוצאות הבדיקה: עין ימין רגיל וצילנדר - 1 עין שמאל + 0.25 וצילנדר - 0.75, האם הדבר מחייב משקפיים? האם יכול להיות שזה מה שגורם לי לכאב ראש במהלך כל היום, והאם הגיוני שת.ד תגרום לצורך במשקפיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש וצילנדר
נתנאל סילם04/01/2010אם לא היית מזכיר את עניין תאונת הדרכים הייתי אומר לך שזה בהחלט ייתכן שצילינדר לא מתוקן יכול לגרום לכאבי ראש, למרות זאת ולפני הכל במקומך הייתי הולך למיון ולבדיקות רפואיות נוספות כדי לשלול חלילה דברים אחרים.
היות ואתה טוען שכאבי הראש התחילו לא מזמן ולאחר תאונת הדרכים יש סיכוי שזה קשור לתאונה דווקא ולא רק לצילינדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם לדעתך
יוד04/01/2010האם לדעתך מכה בראש עקב תאונה יכולה לגרום לצורך במשקפיים? כלומר פגיעה בראיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתאונה
נתנאל סילם06/01/2010יכול להיות קשר בין הדברים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניקוי המחסנית של עדשות המגעיפית31/12/2009
שלום,
כיצד יש לשטוף את המחסנית של עדשות המגע - עם מי ברז, עם מים וסבון או עם התמיסה שבה מנקים את העדשות? האם צריך לשטוף את המחסנית יום-יום?
בתודה מראש,
יפית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניקוי המחסנית של עדשות המגע
נתנאל סילם31/12/2009מומלץ לנקות את המחסנית לאחר כל שימוש(יום יום אם צריך), מה שעוד מומלץ ולצערי לא ממש מקפידים על זה , זה להחליץ למחסנית חדשה בכל פעם שפותחים בקבוק חדש של תמיסה(כל חודש בערך).
הדרך הטובה ביותר זה עם מים וסבון .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות מגע יומיות וריאקוטןקרן31/12/2009
שלום,
יש לי עדשות צבע בלבד [ שהן לא לראיה ] חד פעמיות. ואני יוצאת איתם פעם ב- כשאני יוצאת למסיבה או משהו..בקרוב אני מתחילה טיפול עם ריאקוטן . האם זה יזיק ? למרות שזה חד פעמי ומשומש פעם ב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מגע יומיות וריאקוטן
נתנאל סילם31/12/2009למיטב ידיעתי תרופה זו גורמת ליובש (ריריות גרון ועיניים) לכן יכולה להיות בעיה עם עדשות המגע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתלבטת בענין עדשות מולטיפוקליותריקי30/12/2009
אני בת 63 ומשתמשת זמן רב במשקפי קריאה, לאחרונה חלה הדרדרות בראיה שלי למרחוק ורכשתי משקפיים נוספים למרחק.
עקב הסירבול של שני זוגות משקפיים אני חושבת על משקפיים מולטיפוקלייות.
שאלותי:
מי מתאים לי עדשות כאלה?
עקב במחיר הרב של משקפיים כאלה אני שואלת לגבי הפרסומים של חברות שונות על עדשות מולטיפוקל זולות יותר ( כמו ברשת הלפרין). האם אפשר לסמוך על העדשות האלה?
כל עצה תתקבל בברכה.
תודה
ריקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מולטיפוקליות
נתנאל סילם31/12/2009התאמה של עדשות כאלו היא אישית וכל אופטומטריסט מוסמך בעל ניסיון יודע לעשות התאמה זו.
איני מכיר את העדשות שכל רשת מפרסמת אבל איכות העדשה הוא ביחס ישיר למחיר ועדשות זולות יהיו בדרך כלל באיכות נמוכה.
המלצתי היא לעבור במספר חנויות ולבדוק עם אילו עדשות החנות עובדת, האם העדשות מקוריות והאם האופטומטריסט מוסמך .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיסהסיון28/12/2009
שלום. אני משתמשת בתמיסת ריניו ומרכיבה עדשות רכות.
לפני כמה ימים הפקק של התמיסה נפל על הרצפה. אני מקפידה על היגיינה בכל הקשור לטיפול בעדשות ולכן לפני שסגרתי בשנית את הריניו שטפתי את הפקק עם התמיסה עצמה וסגרתי את הבקבוק (נאמר לי שדווקא מגע של פיית הבקבוק עם מים יכול לזהם את התמיסה שבתוך הבקבוק ולכן העדפתי לשטוף את הפקק בתמיסה עצמה). שאלתי היא האם נהגתי קשורה או שהיה עליי לנהוג אחרת. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיסה
אורטל לביא29/12/2009הינך יכולה לשטוף את פקק התמיסה במים,אך לפני שאת סוגרת את התמיסה בחזרה, על הפקק להיות יבש לחלוטין!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cshe, rthhvרינה28/12/2009
שלום
נבדקתי אצל רופא עיניים ואלו התוצאות, השאלה היא בבדיקת ראיה למשקפים הבודק המליץ על עין ימין מס' 2.25 ועין שמאל 1.75 + צילינדר 0.25 היה תואם לתוצאות (כרגע מרכיבה 1.50 בשני העיניים ללא צילינדר אבל לא רואה ברור לרחוק)?
האם יש הבדל לבדיקות לפי רמות הסוכר בגוף?
OD : Sph.- 1.50 Cyl.- 0.50 X Axis. 95
בדיקת עיניים
הערות : BE: לחמית שקטה. קרנית שקופה, ל.ק עמוקה, צלולה. אישון עממ. עדשות זכות.קרקעיות: דיסקות, רשתית וכלי דם תקינים, ללא רטינופתיה סוכרתית.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
אורטל לביא29/12/2009לא הבנתי משאלתך האם בנוסף לרופא עיניים נבדקת גם ע"י אופטומטריס והתוצאות היו שונות,
כעיקרון הבדלים של עד 0.25 דיאופטר מספר/צילנדר לא נחשב כתוצאות שונות אלה כשיקולי דעת שונים של הבודקים.
לשאלתך לגבי רמת הסוכר(האם הינך סובלת מסכרת?) רצוי לעשות בדיקת ראייה כאשר רמת הסוכר מאוזנת באותו היום,כאשר רמת הסוכר עולה אז ישנו סיכוי שהמשקפיים לא יתאימו ותראי איתם מטושטש,
כמו-כן אם ביצעת בדיקת ראייה כאשר רמת הסוכר לא היתה מאוזנת יכול להיות שלא תרגישי בנוח עם המשקפיים וזה מה שמעיד על ההבדלים במרשמים.
לשאלות נוספות אשמח לענות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות חודשיותגל28/12/2009
שלום רב!
יש לי עדשות חודשיות. אני מרכיבה אותן בממוצע 3-4 ימים בשבוע, כאשר לפעמים לא יותר מ5 שעות בממוצע...
כמה זמן אני יכולה להמשיך להשתמש בהן? ומתי יודעים כאשר צריך לזרוק אותם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות חודשיות
אורטל לביא29/12/2009עדשות מגע חודשיות מיועדות לשימוש כחודש בלבד מיום פתיחתן! לא משנה זמן ותדירות ההרכבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)