מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- משקפיי ראייהמרב16/09/2009
שלום אורטל ונתנאל,
אני מרכיבה משקפיי ראייה ואני רוצה להתחדש במשקפיים חדשות.
עשיתי בדיקה והמספר שלי לא השתנה.
רציתי לשאול בבקשה, באילו מקרים, אם בכלל, ניתן לרכוש רק מסגרת ולהתאים לה
את העדשות שבמשקפיים הישנות?
האם המסגרת החדשה צריכה להיות באותה צורה וגודל בדיוק כמו הישנה, או שניתן לשנות
את צורת העדשות במעט כדי להתאים אותן למסגרת אחרת? ברור לי שאפשר רק להקטין אותן...
אם אכן ניתן לעשות זאת, האם זה ניתן לביצוע רק במשקפיים עם מסגרת שלמה או גם בחצי מסגרת?
כמובן שהשאלה נשאלת במסגרת נסיונות לחיסכון כספי, המצב הכלכלי...
המון תודה!
חג שמח לכם ולכל הגולשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקפיי ראייה
נתנאל סילם16/09/2009שלום מרב, ההמלצה הראשונית שלי היא להחליף הכל (גם עדשות) , לא כדאי להסתבך באולי יעבור (מבחינת הגודל והצורה)ואולי לא, מה גם שעדשות היום(לא ציינת איזה עדשות יש לך) לא עולות מאוד יקר אז מומלץ להחליף הכל..
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות אופטיות צבועותסתי08/09/2009
בן 46 הייתי מסםר שנים עם משקפי שמש אופטיות(ראיה עם מספר עדשות צבועות) מספרים מעל4 בשני העינים.
לפני 10 חודשים השתנה לי המספר אך החלפתי רק את הזוג הרגיל משיקולים כספים.
כעת החלפתי באותה מסגרת של משקפי השמש רק עדשות עם מספר מעודכן לאחר בדיקת האופטומטריסט. העובדת בחנות טענה שהעדשות הישנות היו ריי באן וכיוון שעשתי את זה לפני מספר שנים זה צבוע ב - 50 אחוז ואמרה שתזמין לי ריי באן 70צבוע אחוז.
כעת כשאני הולך איתם יש לי תופעה מוזרה מצד אחד יותר חשוך לי ומתקשה להרכיב אותם בבית בניגוד לעדשות קודמות אך מצד שני אני מרגיש בנהיגה יותר מסונוור מאשר עם עדשות ישנות.
האם זה הגיוני שלמרות שעליתי ל - 70 אחוז הם פחות חוסמות את קרני השמש ?
שאלה שניה: המסגרת כוונה לי פעמים כי לאחר כיוון ראשון לחץ לי באף וברקות , לאחר כיוון ראשון ראיה היתה חדה יותר וכעת לאחר כיוון שני פחות האם יש השפעה של כיוון שבעצם מזיז את המסגרת ימינה שמאלה לחדות הראיה?
ובגדול מה לעשות ב - 2 המקרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות אופטיות צבועות
אורטל לביא10/09/2009ראשית גם כאשר העדשות צבועות ב 50% או ב 70% הן מסננות קרינה,
משאלתך אני מבינה כי הצבע החדש לא נח לך מפאת הכהות והסינוור,יכול להיות שהעדשות הקודמות שלך היו עדשות מקטבות(פולורואיד/ניו-פולר) ומכאן נובעים ההבדלים,
עדשות ניו פולר מפחיתות את כמות הסינוור והן בגוון צבע אחיד.
שנית, המרכז האופטי של העדשה ממוקם מול האישון וכך חדות הראייה היא אידיאלית ,כאשר ישנה תזוזה של המשקפיים על הפנים, המרכז האופטי מוסט וגורם לירידה בחדות ראייה,
ניתן לסדר זאת ע"י התאמה של המשקפיים על הפנים מחדש,רצוי שיעשה ע"י טכנאי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתגובה לתשובה של אורטל עדשות אופטיו
סתי11/09/2009לא נראה לי שהיו לי עדשות מקטבות(פולורואיד/ניו-פולר) הבנתי שזה עד מספר 4 והמספר שלי ב-2 העינים גדול מ -5 אחדד את שאלתי האם 70 אחוז לא אמור לסנן קרינה יותר מ - 50 אחוז כי אחרת אני לא מבין את הקונפליט העדשה יותר כהה מקודמת וחוסמת פחות קרנים .
דבר שני כהזמינו לי עדשות לא בדקו לי את מיקום האישון האם זה מחייב זה במשך למה שאמרת שמרכז עדשה צריך להיות מול האישון.
ןלאחר עידכון שלי אשמח אם לקבל תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדשות אופטיות
אורטל לביא12/09/2009ראשית יש עדשות פולורואיד מעל מרשם 4-/+,
שנית לגבי הצבע,שוב, גם 70% חוסם קרינה,הבעיה היא שככל שצבע העדשות כהה יותר כך אנו פחות מכווצים את האישון(כי יש פחות סינוור מהשמש)אבל יותר קרני אור חודרות לעין/אישון, לכן מומלץ לרכוש עדשות בעלות גוון לא כהה מידי.
לגבי מיקוד הראייה,ברכישת משקפי ראייה/שמש ראייה מחוייבת בדיקת מרחק בין אישונים כדי למקד את המרכז האופטי(pd).
לשאלות נוספות אשמח לענות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמעות מלאכותיות ועדשות מגעחגית07/09/2009
האם ניתן להשתמש בדמעות מלאכותיות בזמן הרכבת עדשות המגע? או שיש להוציא את העדשות, לשים את הטיפות, לחכות זמן מה ורק אז להרכיב את העדשות מחדש?
כי כך כתוב בעלון היצרן של הטיפות, אך אני חשבתי שאין צורך בכל הפרוצדורה הזו.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמעות מלאכותיות ועדשות מגע
נתנאל סילם07/09/2009אם יש איזשהו חומר אנטיביוטי או משמר טיפות לא מומלץ לשים עם העדשות . אם זה רק דמעות מלאכותיות אפשר בהחלט להשתמש עם העדשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות יומיותשפרה06/09/2009
שלום
אני משתמשת בעדשות מגיע יומיות של ACUVUE jonson&johnson
פעם בשבוע
והייתי רוצה לדעת כמה שעות ביום אני יכולה להרכיב אותם,מה מקסימום השעות??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות יומיות
נתנאל סילם07/09/2009לא מומלץ להרכיב עדשות מעל 10 שעות אבל כל מקרה לגופו אולי אצלך גם 10 שעות זה יותר מדי כדאי להיבדק אחרי מספר שעות אצל האופטומטריסט שלך..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שפרה08/09/2009איזה שינו חל בעיניים לאחר הרכבת עדשות מספר רב שעות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
נתנאל סילם11/09/2009לא מבין את השאלה.. מה הכוונה שינויים ? עברת בדיקה? לא הסבירו לך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מולטיפוקלדקלה05/09/2009
שלום דוקטור.
אני בת 49. מרכיבה משקפיים כבר כ- 30 שנה.
המספר למרחוק בסביבות 2.
בשנים האחרונות מתקשה בקריאה עם המשקפיים. צריכה כל הזמן להוריד ולהרכיב לסירוגין.
אני עובדת עם מחשב וגם את זאת עושה ללא המשקפיים.
בדיקת עיניים הראתה שאין לי צורך למשקפיים לקריאה , אבל הקושי שבקריאה נובע רק מצילינדרים
ואין מה לעשות בנידון.
האם כדאי לי לקנות מולטיפוקל, למרות שדאינני צריכה משקפיים לקריאה ?
בתודה מראש,
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מולטיפוקל
אורטל לביא06/09/2009ראשית שנאמר לך שאינך צריכה משקפי קריאה זאת כיוון שכאשר הינך מסירה את משקפי המרחק שלך,לפי דבריך בערך 2.00-,אזי את מקבלת את "תוספת" הפלוס ואינך צריכה לקרוא עם משקפי קריאה.
אבל אם הינך עובדת מול מחשב ובסביבת עבודה קרובה הייתי כן מציעה לך לעשות מולטיפוקל בשביל הנוחות והאידיאל בעבודה, מבלי להסיר ולהרכיב תמידית את המשקפיים.
לשאלות נוספות אשמח לענות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמולטיפוקל.
דקלה06/09/2009ראשית אודה לך על תשובתך.
שנית, איך אדע איזה עדשות כדאי לקנות ?
לפי הפרסומים שאני רואה בעיתונים , אני יודעת שקימות עדשות החל ממחיר 600-700 ש"ח ועד
כמה אלפי ש"ח. מותגים לא מעניינים אותי ואני רוצה את העדשות שיעשו את העבודה הנדרשת בעלות המינימלית. איזה סוג עדשות היית ממליצה לי לקנות ?
בתודה מראש,
מירי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמולטיפוקל
אורטל לביא07/09/2009מירי שלום.
איני יכולה לענות לך איזה עדשות מתאימות עבורך,בשביל כך הינך צריכה לעבור בדיקה אצל אופטו' ולקבל את חוות דעתו/ה המקצועית.
דעי רק שככל שישנם פערים גדולים יותר במחירים זה מעיד על משהו ובד"כ על על הבדלים בטיב האיכות,מה גם שמולטיפוקל זו השקעה לכמה שנים ,כך שהשתדלי לא לקבע עצמך במחיר, וחפשי את הפתרון האיכותי.
לשאלות נוספות אשמח לענות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשה הפוכה/ישרהעינת04/09/2009
זה משנה אם שמים בטעות את העדשה הפוכה בעין?
מה זה יכול לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשה הפוכה/ישרה
אורטל לביא06/09/2009כאשר העדשה הפוכה ישנה הרגשה לא נוחה בעין ו/או חדות הראייה נפגעת ורואים מטושטש.
אם הינך מרגישה אי נוחות נסי להפוך אותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות מגע למסירה...מיכל03/09/2009
יש לי למסור (אפילו בחינם..) 2 קופסאות מלאות של עדשות חודשיות של לייפסטייל
מספר מינוס 4...
עברתי לעדשות יומיות ואין לי מה לעשות עם העדשות וגם העיניים שלי רגישות לעדשות שלהם לצערי..
אפשר לפנות אלי באיימל
יום טוב
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא תרומה..
מיכל03/09/2009אם משהו יודע על מקום שישמחו לקבל את הקופסאות.. זה כמעט סכו"ם של 300 שקל..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזל ניקוי לעדשות קשותקרן02/09/2009
שלום, יש לי שאלה בקשר לנוזלי הניקוי.
אם על נוזל ניקוי מסויים כתוב: "מתאים לגל סוגי עדשות המגע"
האם זה אומר שזאת תמיסה שמתאימה גם לעדשות קשות?
(עד עכשיו הייית בטוחה שלקשות יש תמיסה מיוחדת).
תודה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוזל ניקוי לעדשות קשות
אורטל לביא02/09/2009לעדשות קשות יש תמיסה שונה מתמיסה לעדשות מגע רכות,עליך לבקש בחנויות האופטיקה/פארמים תמיסה המיועדת לסוג העדשות שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמיסה לעדשות קשות
קרן02/09/2009באף מקום בתמיסה (aosept)' לא מצויין שהיא מתאימה לעדשות רכות או קשות בלבד.
כתוב בבירור שהיא "מתאימה לכל סוגי העדשות כולל עדשות מתקדמות העשוייות מסיליקון הידרוג'ל"
עד עכשיו באמת הייתה לי תמיסה נפרדת לעדשות הקשות, אבל זה מבלבל..
כי לפי התיאור התמיסה אמורה להתאים, האם את מכירה את התמיסה הנ"ל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמיסה לעדשות קשות
אורטל לביא07/09/2009תמיסת aosept מתאימה לעדשות רכות.
חפשי תמיסת בוסטון או יוניק ph.
אך עליך לבדוק איזה סוג של עדשות קשות את מרכיבה,כיוון שיש עדשות קשות עם "ציפוי"פלסמה שתמיסות מסויימות כמו הבוסטון אינה מומלצת ע"י היצרן.
בידקי מול האופטומטריסט שהתאים לך את העדשות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות עם עדשותדנה02/09/2009
שלום.
אני מרכיבה עדשות רכות חודשיות זה כמעט שלוש שנים. לפני קצת יותר מחצי שנה התחילה לי רגישות בעיניים כנראה בעקבות העדשות, לא יכולתי ללכת בשמש ואפילו שימוש במחשב או צפייה בטלויזיה הפכו סיוט, עשיתי הפסקה למשך חודש וחצי בעדשות והשתמשתי בטיפות נגד הדלקת והבעייה חלפה. חזרתי לשימוש בעדשות והפעם נהגתי בהרבה יותר סטריליות מבעבר, לא חלף זמן רב ושוב הדלקת חזרה, הפסקתי להשתמש בעדשות וחזרתי להשתמש בטיפות עיניים. עשיתי הפסקה של חצי שנה עם העדשות וחזרתי להשתמש בסוג אחר של אותה חברה שבה השתמשתי (השתמשתי בג'ונסון אנד ג'ונסון וניסיתי לראשונה את הסוג של החברה אואזיס המיועד לעיניים רגישות). אחרי לא יותר מ-10 פעמים שהשתמשתי שוב חזרה הדלקת והופסק השימוש בעדשות. אני כבר מתחילה להאמין שאולי לא נועדתי לעדשות (לא מזמן ניסיתי עדשות קשות ופשוט לא הסתגלתי). קצת לפני שהתחילה הדלקת רכשתי עוד חבילה של עדשות מסוג קופר ויז'ן שבה לא התנסיתי מעולם. שאלתי היא האם הבעייה נעוצה החברה שבה השתמשתי ואולי חברה אחרת תהיה טובה? אולי מומלץ לי לעבור לעדשות יומיות? אני כבר מיואשת.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות עם העדשות
אורטל לביא02/09/2009ראשית כאשר ישנה דלקת אכן הימנעי מהרכבת עדשות המגע.
נסי לעשות שוב הפסקה בהרכבתן כרגע למשך כמה שבועות,בתקופה זו הגיע לאופטו' ועשי בדיקת התאמה לעדשות מגע,ונסי אם צריך כמה סוגים של עדשות,
הבעיה יכולה להגרם מהתאמה לא נכונה,מסוג עדשות שלא מתאים לך חומר הגלם , תדירות ההחלפה או אחוזי המים בעדשה.
כמו-כן יכול להיות שתמיסת הניקוי אינה מתאימה לך וצריך גם אותה להחליפה.
בהצלחה.
זיכרי להקפיד על הגיינה וסטריליות בעת שימוש בעדשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשותדור27/08/2009
שלום, רציתי לדעת אם ניתן לזהות שימוש בעדשות אורטוקיי בבדיקת הרחבת אישונים. תודה לעונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות
נתנאל סילם28/08/2009אין קשר בין בדיקת הרחבת אישונים לבין אורטוקיי(קרנית).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעינת27/08/2009
שלום, התחלתי להשתמש בעשות מגע רכות לא מזמן של חברת B&L.
רציתי לשאול איך יודעים אם העדשה הפוכה או לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשה ישרה\הפוכה.
נתנאל סילם28/08/2009כשאת שמה את העדשה על האצבע אם הקצוות מעוגלות כלפי מעלה ופנימה (כמו קערה) זה ישר , אם הקצוות ישרות וכלפי חוץ (בצורת צלחת) אזי העדשה הפוכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדשה הפוכה/ישרה
עינת28/08/2009אוקיי תודה!
אבל זה משנה בכלל אם היא הפוכה או ישרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסגרתנירו26/08/2009
קניתי לאחרונה מסגרת סילואט ויש לי מספר + צילינדר בעיניים.
המסגרת קיבלה מכה קטנה ופניתי לחנות שיישרו אותה. ניסו בשתי הזדמנויות ליישר אותה ומאז אני לא רואה טוב עם המשקפיים (בהתחלה שקניתי ראיתי מצוין .
האם בגלל שיש לי צילינדר רצוי לא להיות עם מסגרת כזו שכן זו אינה מסגרת קבועה או שגם למי שיש צילינדר אין בעיה לעשות מסגרת כזו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסגרת
נתנאל סילם28/08/2009אין בעיה להיות גם עם מספרים גבוהים וצילינדרים עם משקפיים כאלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטיפת המחסניתשני25/08/2009
אחרי שמרוקנים את התמיסה שבמחסנית כדי למלא תמיסה חדשה, צריך לשטוף את המחסנית
במים (מהברז)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שטיפה של המחסנית
אורטל לביא25/08/2009אכן מומלץ לשטוף את המחסנית על מנת לשמור על רמת סטרליות מקסימלית,כמו כן יש להחליפה אחת לחודש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרכבת עדשות קשותשלומי24/08/2009
שלום,
יש לי קרטוקונוס ולכן אני זקוק לעדשות קשות.
עד עכשיו הייתי יכול להסתפק במשקפיים לצורך ראיה טובה, אולם כעת אני חייב עדשות קשות.
הבעיה היא בלהרכיב את העדשות, יש לי לחץ עפעפיים כלכך חזק שאני לא מצליח להכניס את העדשה לעין.
האם יש טיפות/משחה להרדמת העפעפים ל10 שניות עד שאני אכניס את העדשה למקום?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרכבת עדשות קשות
אורטל לביא24/08/2009אין משחה/טיפות שירדימו לך את העפעפיים עליך פשוט לנסות כמה שיותר עד שתצליח, בסוף מתרגלים עם הזמן, במיוחד כאשר אין לך ברירה אחרת.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמעות מלאכותיותעדי24/08/2009
יש לי עדשות מגע וקניתי דמעות מלאכותיות לעדשות מגע.
שאלתי היא האם גם מי שלא משתמש בעדשות מגע יכול לשים את הטיפות מדי פעם למניעת יובש בעיניים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמעות מלאכותיות
נתנאל סילם24/08/2009כן אין שום בעיה עם זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)