מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- משקפיים אופיספטי26/12/2009
שלום
אני עובדת מול מחשב-אני מרכיבה משקפיים לקריאה מס 1.75.עשיתימשקפיים אופיס כדי לא לרכיב את שלי על קצה העף כי אני רואה את המסך.מה שקור זה שיש לי חדות רק באמצע המסך (רגיל)של מחשב, אם אני רוצה חדשות קצת שמואלה או ימינה עלי להזיז את הראש כי הכל מתותש לי.העדשות של המשקפים הם של שמיר.נאמר לי על ידי האופטמטריסט שהחלק העליון הוא 0.25 כי אין אפשרות לעשות 0.האם זה נכון שכך צריך להיות?הוא אומר שאני יתרגל ואני לא מליחה לרכיב אותם כלל.תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקפיי אופיס
אורטל לביא29/12/2009ניתן לעשות אופיס גם עם pl(מרשם אפס) למעלה,תלוי במרשם שלך למרחק ותלוי במרחק הישיבה שלך ממסך המחשב.
לגבי הטשטוש בצדדים זהו אכן איזור של "עיוותים" בעדשה ומומלץ להסיט את הראש לצדדים.
לגבי אי הסתגלותך חזרי שוב על הבדיקה אם צריך קבלי חוות דעת שנייה,אם צריך שיחליפו לך עדשות אני מאמינה שיעשו זאת.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התאמת עדשותדני25/12/2009
אני מרכיב משקפיים מגיל צעיר. בשנים האחרונות התחלתי לסבול מכאבי ראש. חשדתי שזה קשור למשקפיים וניסיתי לראות האם ישנו הבדל כאשר אינני מרכיב משקפיים ואכן גיליתי שינוי משמעותי. בעקבות זאת זה כשנה שאני כמעט ולא משתמש במשקפיים, רק כשאני ממש מוכרח כי מיד עם הרכבתם שוב חוזרים כאבי ראש חזקים.
אשמח לדעת איפה הכי מומלץ לבדוק מרשם מתאים. האם עדשות מולטיפוקל יכולות להיות הפתרון?
רציתי לציין שהמשקפיים הנוכחיות הם עם עדשות לרחוק בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאמת עדשות
אורטל לביא29/12/2009רצוי לבצע בדיקה ע"י אופטומטריסט מורשה,יכול להיות שינו שינוי במשקפיים וזה מה שגורם לכאבי ראש.
לגבי שאלתך על מולטיפוקל לא ציינת גיל ועיסוק כך שאיני יכולה לענות האם זה יעזור או לא.
לשאלות נוספות אשמח לענות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתאמת עדשות
דני30/12/2009אני בן 30 ועובד בחנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתאמת עדשות
אורטל לביא31/12/2009הינך עדיין צעיר למולטיפוקל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויים בראיה והתאמת משקפייםאיריס24/12/2009
אני בת 32 לפני 13 שנה עברתי ניתוח לייזר אצל ד"ר לוינגר להורדת משקפיים. לאחר כמה שנים חזרתי למשקפיים אם כי למספר נמוך יחסית למה שהיה לי לפני. המצב בעיניים נשאר יציב במשך רוב הזמן. עד לפני כחצי שנה - בחודש השמיני של הריוני לפתע היה שינויי בראיה ניגשתי לבדיקת רופא עיניים - שהיתה תקינה וכן לבדיקת אופטומטריסט - שהעלתה כי אכן בעין שמאל ירד לי המספר מ3 ל2 ובעין ימין המספר נשאר יציב. לאחר שנוכחתי שהשינויי יציב, החלפתי את העדשות. חודשיים לאחר הלידה שוב הרגשתי לא נוח עם המשקפיים ונגשתי לבדיקת רופא עיניים שהראתה שהעיניים בריאות. בבדיקה אצל האופטומטריסט היה נראה כי המספר בעין יציב, והאופטומטריסט התחיל לעשות עלי "ניסויים", ופעמיים ניסה לשנות זויות של העדשה אך ללא הועיל,הוא חשד שאולי יש לי פזילה סמויה חדשה ובסופו של דבר חזרתי למשקפיים הישנות ללא מענה. כרגע בעין ימין אני רואה טוב עם המשקפיים לקרוב ולרחוק וללא משקפיים לפי דעתי אני רואה פחות טוב למקרוב מאשר פעם, ובעין שמאל - אני רואה מקרוב מצויין בלי משקפיים ונוח לי בלי משקפיים כי עם המשקפיים אני לא רואה טוב לא לרחוק ולא לקרוב.לפעמים קשה לי למקד את הראיה והעין סתם מתאמצת. מה לעשות? למי לפנות? מי יכול לעזור לי? האם עדשות מולטי פוקל יכולות לעזור במצב זה?מדוע פתאום התרחשו כל השינויים הללו? אודה לתשובתכם. סליחה על האריכות אבל אולי כל פרט יוכל לעזור בתשובתכם. תודה!!!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויים בראייה והתאמת משקפיים
אורטל לביא24/12/2009איריס שלום,קודם כל מזל טוב על הנולד.
הינך מתארת שינויים "פתאומיים" בראייה,והסיבה לכך היא השינוי ההורמונלי שעברת-הריון ולידה.
לרוב ההמלצה היא לא לשנות משקפיים/עדשות מגע במהלך הריון ועד לפחות 3 חודשים לאחר הלידה ולחכות לייצוב הראייה.
לעיתים השינוי הוא לטובה/רע לעיתים הוא זמני ולעיתים אין שינוי בכלל.
הייתי מציעה לעבור בדיקת ראייה שוב ולקבל חוות דעת נוספת.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה - עדשות מגע דו שבועיותטלטל20/12/2009
שלום רב,
אני נוהגת להרכיב עדשות מגע דו שבועיות
שאלתי היא האם מיום הפתיחה העדשות טובות לשבועיים או לפי הימים.?
אם פתחתי חבילה אתמול ולא השמשתי שבועיים האם העדשות תהיינה טובות לשימוש?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה-עדשות מגע דו שבועיות
אורטל לביא22/12/2009עדשות דו שבועיות טובות לשימוש במשך שבועיים מיום פתיחתן,גם אם לא הרכבת אותן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- "עין חלשה"?מישהו17/12/2009
שלום,
ערכתי בדיקת ראייה בשביל לימודי נהיגה ונאמר לי שעין שמאל שלי חלשה (ואני אכן לא קורא טוב כשאני עוצם את עין ימין). מה אפשר לעשות עם זה? משקפיים? עדשה? ניתוח? חיזוק העין בדרך כלשהי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר "עין חלשה"
אורטל לביא22/12/2009איני יכולה לדעת במה מדובר והאם זו בעיה שניתנת לתיקון ע"י משקפיים או שלא ניתן לתקן בכלל.
הייתי ממליצה להיבדק אצל אופטו' ולקבל תשובות מדוייקות.
לשאלות נוספות אשמח לענות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעייהאבי11/12/2009
שלום..
היו לי משקפי ביפוקל ישנות :
R+0.25-0.25X135
L+0.25-0.50X80
Add +2.25
לפני יומיים עברתי למרשם חדש (משקפיים חדשות) :
R+0.25-0.50X140
L+0.50-0.75X85
Add+2.25
אני מרגיש שאיני רואה מדוייק לקרוב כפי שראיתי במשקפיים הישנות שלי ועיוות אנכי(כלומר לאורך) קל.
אני חושב שזה בגלל השינויי הצלינדרי בעיקר ושינויי קל באקסיס.
האם אני צריך לעשות עדשות חדשות ?
תודה
יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעייה
נתנאל סילם14/12/2009גם לי זה נראה בגלל השינוי בצילינדר אבל הייתי מנסה כשבוע לפני ההחלטה האם להחליף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות מגעאופיר10/12/2009
קניתי היום עדשות מגע חודשיות (לחצי שנה) לאחר שימוש של חודשיים בעדשות יומיות ויש לי שתי שאלות:
1) כל כמה זמן יש להחליף את המחסנית שבה משרים את העדשות בתמיסה?
2) צריך לאחסן את העדשות בטמ"פ חדר? או שניתן לאחסן אותן גם בתוך ארון?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מגע
אורטל לביא11/12/2009את המחסנית יש להחליף אחת לחודש,בד"כ כאשר מחליפים את בקבוק התמיסה (שמומלץ לשימוש כחודש מיום פתיחתו).
בנוסף רצוי לשטוף את המחסנית אחת לכמה ימים.
לגבי הטמפ' רצוי שיהיה במקום קריר ויבש ולא במקום סגור וחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עד איזה גיל גדל המספר?אלונה10/12/2009
האם זה נכון שאחרי גיל 23 המספר של המשקפיים לא גדל או כמעט לא גדל?
ובכלל עד איזה גיל המספר עולה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר גדל
נתנאל סילם10/12/2009אין תשובה מדוייקת לשאלה זו, מספר יכול להשתנות בכל גיל , בדרך כלל המספר יכול להשתנות עד גילאי 27-29 אבל שוב אין כלל ברור בעניין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת חצי שנהשרית09/12/2009
הי
האם כדאי לעשות לתינוקת בת חצי שנה בדיקת עיניים עם טיפות הרחבה או לחכות לגיל שנה?
שני הילדים הגדולים שלי עם משקפיים מגיל צעיר עם מספר +
שאלה נוספת- האם אפשרי לעשות בדיקת עיניים למחרת חיסון מחמושת ופרבנר האם יש בעייה לעשות בדיקה כזאת יום אחרי חיסונים
אני גרה בחול ומגיעה לשבוע לחיסונים לכן אני לא יכולה לחכות יותר ימים
שאלה אחרונה האם יתכן שביתי פוזלת רק שהיא מסתכלת כלפי מטה לצעצוע ולשאר הכיוונים אין לה פזילה?
תודה
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת חצי שנה
אורטל לביא11/12/2009לשאלתך לגבי הרחבת אישונים,אין מניעה לעשות הרחבת אישונים בגיל כזה,במידה והינך מתלבטת היוועצי ברופא העיניים.
את יכולה לבצע בדיקת ראייה אחרי חיסונים.
לגבי "הפזילה" לרוב כאשר מסתכלים כלפי מטה ישנה התנסות של העיניים,שאלי את הרופא גם על כך,האם זה נורמלי או חריג.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התאמת משקפייםרון09/12/2009
1. אני בן 48. קורא הרבה ועובד הרבה עם מחשב.
2. בבדיקת עיניים שעשיתי לאחרונה הממצאים היו: Lt -9.25 -4.00
Rt -7.75 -4.00
3. הרצפט למשקפיים שאני מרכיב כרגע הוא: 4.00- Lt -8.75
Rt -7.5 -4.00
קרי, יש לי monovision.
בראיה דו עינית למרחק אני מסוגל להגיע עם המשקפיים שלי לראיה 6/8 בערך.
ברם, יש לי קצת בעיה בקריאה של פונטים קטנים. בעיין ימין איני מסוגל לקרוא אותם כלל בעוד שבשמאל אני מסוגל לקרוא אותם בקושי רב. הבעיה אינה קיימת בקריאה מממסך מחשב.
4. איני רוצה לעשות מולטי פוקל כרגע. זה מאוד יקר ואני חושש מבעית הסתגלות.
גם איני רוצה להסתובב עם זוג משקפיים נוסף לקריאה.
אני מבין שהפתרון היחיד שנותר הוא מודולציה של ה-monovision. כלומר, להוריד כחצי מספר בעיין שמאל. כך, אראה עוד פחות טוב למרחק בעיין שמאל אך אוכל להשתמש בה לקריאה.
האם במקרה כזה עלי להוריד במעט גם את המספר בימין?
מה ההשלכות/נזקים של monovision לאורך זמן?
תודה,
רון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מונוויז'ן
נתנאל סילם10/12/2009מה שיש לך במרשם זה לא בדיוק מונוויז'ן זה יותר נראה לי כמו איזושהיא פשרה כדי לראות סביר לרחוק וקצת יותר טוב לקרוב, לא הייתי מוריד מספר נוסף בעין ימין כי אז החדות לרחוק כבר תיפגע באופן יותר חד.
יכולות להיות כל מיני תופעות במונוויז'ן כמו הבדלים בגודל בין העיניים וראיה תלת מימדית לא הכי מסונכרנת.
בכל מקרה ההמלצה שלי אליך תהיה מולטיפוקל אין לך מה לחשוש מקשיי הסתגלות העדשות של היום ברוב המקומות מעולות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות מגעעדי09/12/2009
האם עדשות מגע פוגעות בעיניים לאחר כמה שנים שמרכיבין אותן באופן קבוע??
(שמעתי שזה בד"כ פוגע ברשתית עם השנים..)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מגע
נתנאל סילם10/12/2009עדשות מגע בשימוש נכון ומתאים אינן פוגעות בעיניים . אין קשר בין הרשתית לעדשות מגע(קרנית).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות ראייהדנה07/12/2009
לאחרונה עקב למידה ממושכת היו לי כאבי עיניים. בזמנו היה לי מספר של 3/4 אבל לא הרכבתי משקפיים באופן קבוע, רק למרחקים בכיתה (אני בת 27). הייתי אצל רופא עיניים והוא אמר לא שזה לא עניין של מספר, כי לדעתו הראיה שלי תקינה, אלא עניין של מיקוד. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות ראייה
אורטל לביא08/12/2009עליך לגשת לאופטומטריסט/ית לעשות בדיקה ולראות האם הינך זקוקה למשקפיים או לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאבי03/12/2009
שלום..
רציתי לשאול מס' שאלות באופטומטריה :
מיופ לא מתוקן של מינוס 2 דיופטר כמה אקו' יבצע ב 40 ס"מ ?
הוא משחרר חצי דיופטר ויוצא שיפעיל אחד וחצי דיופטר אקו ?
אני לא מבין את זה..
ומ 50 ס"מ ומעלה (כלומר מהמרחק של הנק' הרחוקה שלו והלאה) הוא לא יפעיל כלל אקו כי זה יטשטש אותו ?
מה בנוגע להיפרופ לא מתוקן - נגיד אם ההיפרופיה הלא מתוקנת שלו שווה ל פלוס שתיים וחצי דיופטר אז ב 40 ס"מ הוא מפעיל 5 דיופטר אקו'? ולרחוק הוא תמיד מפעיל שתיים וחצי דיופטר אקו'(רחוק הכוונה ל 6 מ' ומעלה? ) ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבי
אורטל לביא08/12/2009יש נוסחה לחישוב האקומודציה,ראה ערך ספרי אופטומטריה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודל מסגרתשירה28/11/2009
היכן ניתן להשיג משקפי קריאה בעלת מסגרת מיניאטורית ביותר (רוחב עדשה כחצי ס"מ) ? בתודה . שירה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גודל מסגרת
אורטל לביא29/11/2009חפשי בחנויות האופטיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדלים בין עדשות מגעאתי27/11/2009
שלום.
אני מתלבטת כרגע בין רכישת עדשות מגע חודשיות של סופלקס תחת המותג "מכבי" למותג "הוריזון". הפרשי המחירים שמציעים לי הם משמעותיים. האם ניתן להשוות ביניהם והאם יש מותג שעדיף על השני? הייתי רוצה לשמוע דיעה אובייקטיבית, שלא בהכרח נותנים לי בחנויות האופטיקה. תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדלים בין עדשות מגע
אורטל לביא29/11/2009שני סוגי עדשות המגע שציינת הינן "מותג פרטי" ורוכשים אותן במקומות שבדקת,
כך שאין לי פידבקים מהתאמתן,נסי ללכת לכיוון היותר מקצועי והתועלות הרבות יותר שניתנות לך.
חשוב לזכור שהתאמה נכונה ומקצועית עדיפה על כל מחיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)