מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- העדשה נפלה... ונמצאה!ורד29/07/2009
אתמול חזרתי הביתה וניסיתי להוציא את העדשה, בדיעבד מסתבר שהעדשה לא הייתה בעיניים !
5 שעות נגעתי לי בעין והיום קמתי עם דלקת בעין, העין שורפת אדומה וכל המשתמע..
אבל זה טופל ויסתדר לאט לאט..
בקשר לעדשה-
העדשה בערך 8 שעות הייתה על הרצפה!
כשבמקרה אימי מצאה אותה היא הייתה מקופלת לחצי וקשה כמו אבן !
שמתי אותה ליממה שלמה בנוזל והפלא ופלא היא שלמה ובריאה .
קניתי את העדשות בסך הכל לפני כחודש ובקנייה נתנו לי "טבליות להסרת חלבונים- עיניים רגישות" של bausch&lomb
מפה לשם התחלתי לדבר עם אנשים שמרכיבים עדשות מגע שהטבליות האלה לא טובות ורק מזיקות אז לבנתיים לא השתמשתי בהן.
האם אני צריכה כן להשתמש בהן, במיוחד עכשיו, כדאי לנקות יסודי?
האם זה בסדר עכשיו להרכיב את העדשה?
היא לא תזהם לי את העין?
ובמידה ואכן להשתמש בטבליה, כמה זמן להשאיר אותה בתוך התסיסה?
לשים נוזל+טבליה או רק טבליה?
תודה רבה -ורד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העדשה נפלה ...ונמצאה
אורטל לביא30/07/2009לא הבנתי משאלתך באיזה סוג עדשות מדובר,אם אלו עדשות זמניות ההיתי ממליצה לזרוק לפח ולפתוח זוג חדש.
אם מדובר בקבועות צריך להקפיד לנקות היטב.
מבחינת נקיון ההמלצה היא ניקוי עם תמיסה על בסיס מי חמצן +מנטרל שזהו חיטוי וניקוי הכי טובים,
במידה והשימוש הוא בתמיסת מולטיפלוס(הכל ביחד) לנקות היטב את העדשה ולהשרות בלילה,רצוי להשתמש עם סבון ובמידת הצורך גם במפרקי אנזימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות בריאותיואב29/07/2009
אילו עדשות בריאות יותר (לא נוחות, לא זולות. בריאות):
עדשות של Pure Vision ששמעתי שיש להם יכולת העברת חמצן גבוהה מאוד מכיוון שהן עשויות מסיליקון הידרוג'ל.
מסוג זה יש, כמדומני, עדשות חודשיות או עדשות דו-שבועיות.
או
עדשות יומיות.
איזה יותר בריאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות בריאות
אורטל לביא30/07/2009עדשות מסיליקון הידרו-ג'ל אכן יש חודשיות או דו-שבועיות,
אלו העדשות המתקדמות ביותר,והבריאות ביותר לעין,מה טוב יותר? מצריך התאמה אינדיבידואלית.
הייתי מציעה לעבור בדיקת התאמה ולקבל יעוץ ועדשות לנסיון מהאופטומטריסט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקפיים חדשותLia28/07/2009
שלום,
אתמול עשיתי בדיקה אצל האופטומטריסט והתברר לי שהמספר שלי עלה בחצי בכל עין ובעין שמאל עלה גם הצילינדר, החלפתי עדשות במשקפיים אבל כעת ההרגשה קצת לא נוחה. לדברי המוכרת והאופטומטריסט בחנות לוקח קצת זמן להתרגל למספרים החדשים. האם זה נכון? או האם היתה טעות בהתאמת המשקפיים?
תודה ויום נעים,
ליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקפיים חדשות
נתנאל סילם28/07/2009יכול להיות מצב כזה שלוקח קצת זמן להתרגל למידה חדשה. אם לאחר כמה זמן עדיין יש קשיים כדאי לגשת לבדיקה נוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה זמן לוקח בד"כ עד שמתרגלים? :)
Lia28/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימודי אופטמטריהאולגה27/07/2009
שלום אורטל
אני מאוד מעוניינת ללמוד אופטמטריה ,רציתי לדעת עם הלימודים מאוד קשים ועם אני יצליח לשלב זאת עם ילדים ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימודי אופטומטריה
אורטל לביא30/07/2009הלימודים הינם ריאליים במיוחד בשנה הראשונה,שאגב היא הקשה ולא רק בגלל הלימודים אלא בגלל המסגרת האוניברסיטאית והשינויים שבאים עם זאת.
יחד עם זאת הלימודים מאוד מענינים,והיו ששליבו זאת עם ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות מגע-בדיקהאלדר27/07/2009
לפני כ3 שבועות בערך הייתה לי דלקת וירלית בעין ימין רק לאחר כמה ימים לאחר סיום הטיפול התרופתי ולאחר שנבדקתי שוב הלכתי לבדיקה להתאמת משקפיים.
עכשיו רציתי לעשות בדיקה להתאמת עדשות ונאמר לי שלפני כן האופטומטריסט רוצה לעשות לי בדיקה בכדי לוודא שאני מסוגל להרכיב בכלל עדשות מגע.
רציתי לשאול האם הצורך בבדיקה נובע מהדלקת שהייתה או שיכול להיות שמדובר במשהו אחר?
בנוסף הייתי שמח לדעת איך בעצם נעשת הבדיקה של התאמת העדשות.
תודה מראש
אלדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שות מגע-בדיקה
נתנאל סילם27/07/2009אני מניח שהצורך בבדיקה קשור גם בדלקת אבל לא רק כי רצוי לעשות התאמה על כל אדם בטח בפעם הראשונה(לא ציינת אם זו פעם ראשונה שלך ).
בנוגע לבדיקה עצמה נבדקים בה כל מיני פרמטרים רגילים(מספר וצילינדר) ובנוסף מספר פרמטרים אחרים(קימור קרנית, יובש וכו').* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז
אלדר27/07/2009זו אכן הפעם הראשונה
אז זו בדיקה שנהוג לקיים או שזה יכול להעיד על בעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מאוד חשובהמיטל נתן23/07/2009
שלום
רציתי לשאול אילו מאכלים טובים לחיזוק העיניים????.
האם גזר יכול להוריד את המספר של המשקפיים?????????????????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה מאוד חשובה
אורטל לביא26/07/2009גזר עשיר בויטמין a שתורם לראיית לילה טובה יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה!!!!!!מיטל נתן23/07/2009
ראיתי באינטרנט שסימה מיכאלי מורידה את המספר של המשקפיים
האם עם אני אלך אליה אני אראה 6:6??????
כי אומרים שהיא נותנת תרגילים לחיזוק העיניים ובכך מורידה את המספר של המשקפיים....
אמרו שממספר 4- היא יכולה להוריד את המספר של המשקפיים.
האם זה נכון וכדאי לעשות את התרגילים שהיא אומרת??????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
אורטל לביא26/07/2009לא מכירה את גב' סימה מיכאלי,כל השאלות שלך הנוגע ל"הורדת" המספר תפני אליה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לעדשות אופטיותמיטל נתן23/07/2009
שלום
מספר המשקפיים שלי הוא 3.50- רציתי לשאול עם כדאי לעשות משקפי שמש אופטיות עם מספר וכמה זה צריך לעלות???
האם אפשר להיכנס עם משקפי שמש עם מספר לבריכה?????
האם משקפי שמש עם מספר טוב לעיניים??????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בקשר לעדשות אופטיות
אורטל לביא26/07/2009רצוי להרכיב משקפי שמש כדי למנוע נזקים של קרינת השמש בעיניים,
אין שום מניעה להפוך את משקפי השמש לאופטיות,להיפך. במידה ותכנסי לבריכה עם המשקפיים קחי בחשבון שהעדות יכולות להינזק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה!!!!!!מיטל נתן23/07/2009
שאלה חשובה
אני בת 19 המספר של המשקפיים שלי הוא 3 - האם המספר של המשקפיים יכול לרדת??????????? ומתי ירד לי המספר של המשקפיים???????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה
אורטל לביא26/07/2009המספר במשקפיים לא יורד,בטח לא בגיל שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשה קרועהסיון22/07/2009
שלום,
אני מרכיבה עדשות מגע רכות מסילקון הידרוג'ל. היום כאשר הוצאתי את העדשה מהעין לנקותה הבחנתי שהיא קרועה בקצה וחסרה חתיכה בשוליים. אני מוטרדת מהשאלה האם החתיכה החסרה יכולה להשאר בעין, האם יש ללכת ולהבדק ולוודא?
תודה
סיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשה קרועה
נתנאל סילם23/07/2009כדאי לגשת לאפטומטריסט שלך להיבדק על כל מקרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין סוגי עדשות מגענתי20/07/2009
שלום!
אני כרגע משתמש בעדשות מגע חודשיות מסיליקון והעדשות שנתנו לי הם לנסיון(כאילו לשלם 150 ש"ח על זוג אחד במקום 1200 על סט שנתי)
הם בעיניים יותר נוחות מעדשות מגע רכות רגילות אבל זה קצת מסוברל הקטע שאסור לישון איתם וגם לשים כל פעם בנוזל ניקוי.
עכשיו ראיתי באינטרנט עדשות מגע שישנים איתם ולא צריך להשרות אותם בתמיסת ניקוי. השאלה שלי היא כזו איזה עדשות עדיפות מבחינת נוחות בעין ואיזה עשות איכותיות ועדיפות יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התלבטות בין סוגי עדשות מגע
אורטל לביא21/07/2009אין לי מספיק נתונים באילו עדשות מדובר(העדשות שישנים איתם),
בכל מקרה ההמלצה היא לא לישון עם העדשות אלא להסיר בלילה לניקוי והשרייה.
לשאלות נוספות אשמח לענות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצהירון19/07/2009
אני מעוניין לרכוש משקפי ראיה עם עדשות מאיכות טובה. מצד אחד אני נמצא לא מעט בשמש אך מצד שני אני עובד כחצי יום מול מסך מחשב. לאחרונה אני גם מרגיש שהמספר "חזק" מידי ושני אופ' שביקרתי אמרו שהדבר נובע מגילי המתקדם 45. אינפורמטיבית אני קצר ראיה עם מספר בסדר גודל של כ 3.5 וגם צילינדר בסדר גודל של 0.75 אין הבדלים מהותיים בין העיניים. מה לבקש בחנות אלו עדשות איכותיות לדרוש ואיך אני יודע שזה מה שאקבל. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה
אורטל לביא21/07/2009ראשית עליך לעבור בדיקה.שינוי במרשם אכן יכול לנבוע בעקבות הגיל,לעיתים התוספת לקריאה מגיעה גם על "חשבון" ירידה בקוצר הראייה.
לגבי עדשות איכותיות עליך לשאול במכון/חנות האופטיקה אלו עדשות מוצעות ומה יתרונותן.
מנתוני שאלתך אני מניחה כי הינך צריך מולטיפוקל שיכול לתת מענה גם מול המחשב,לא הבנתי אם כוונתך היא למולטיפוקל או לעדשות חד מוקדיות(מרחק ו/או קריאה),אם מדובר במולטי עליך לבקש אינפורמציה במה זה יתרום לך.
לגבי איך תדע שזה איכותי אתה יכול לבקש את מעטפות העדשות אם מדובר במולטי כאשר רוכשים עדשות איכותיות זה מגיע עם כרטיס לקוח ותעודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקפי שמששמעון18/07/2009
האים יש חומר שמוריד שריטטות ממשקפי שמש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקפי שמש
נתנאל סילם19/07/2009אין חומר כזה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם צילינדר 2 דו עיניאירית17/07/2009
(אין קוצר /'רוחק ראיה מעבר לכך) מחייב משקפיים?
וגם- האם צילנדר יכול להחמיר עם הגיל או שהוא נשאר קבוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוצר ראיה
נתנאל סילם19/07/2009ברוב המקרים הצילינדר דו עיני אך זה לא מחייב, קוצר ראיה בדרך כלל יותר מורגש מרוחק ראיה ולכן רואים יותר אנשים עם קוצר ראיה שמרכיבים עדשות מגע או משקפיים,
צילינדר יכול להשתנות עם הגיל לעיתים רחוקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשהשפרה16/07/2009
שלום
הרכבתי את העדשה יומית למספר שעות לאחר מכן רציתי לעשות הפסקה ,להוריד אותם
ולשים אותם במכסנית "למנוחה "
רציתי לדעת למשך כמה זמן אני יכולה להשאיר אותם במכסנית עד להרכבתם פעם נוספת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשה
אורטל לביא19/07/2009כל עוד העדשה לא בשימוש יותר מיום אחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)