מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עין בגיל מבוגר בעקבות אירוע טראומטיהדר03/09/2010
שלום רב,
בעלי סובל כיום מעין עצלה.
הוא רואה בה מטושטש לגמרי ונאמר לו שהוא בעצם כבר לא משתמש בה והמוח יודע לסדר לבד את התמונה (במילים פשוטות מאד).
מה שהעלה את חשדי הוא שעד הצבא הוא כלל לא הזדקק למשקפיים או אובחן כסובל מעין עצלה.
בהמלך שירותו הצבאי הוא נחשף למראות מאד קשים של גופות פציעות קשות ועוד, ובאמת באמצע שירותו הצבאי פתאום הוא החל להזדקק למשקפיים.
בעבר למדתי קורס בטראומה ופוסט טראומה וקראתי על מקרים בהם בעקבות אירוע טראומטי או מראות קשים שאנשים ראו, פתאום החלה פגיעה בראיה.
האם ייתכן/הגיוני?
גם אני סבלתי מעין עצליה בתוך ילדה אך נותחתי בגיל 7.
תודה,
הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עין עצלה/ טראומה
איציק שבח05/09/2010עין עצלה לא באה בעקבות טראומה,
עין יכולה להפגע בעקבות טראומה גם במערכת העצבים המרכזית,
וזו שאלה שכדאי להפנות לנוירולוג / נוירואופת'למולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקפייםמנש02/09/2010
יש לי משקפי ראייה ושהם יושבות על האף עם 2 הדברים הקטנים האלה שמחוברים שמחזיקים את המשקפיים על האף - במקום הזה אחרי שאני מוריד את המשקפיים יש לי מן שקע וזה נראה מלוכלך.
שמתי לב שה2 הקטנים האלה שיושבים על האף ממש צהובים ומלוכלכים - האם זה בגלל זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפונים,
איציק שבח02/09/2010כדאי להחליף את האפונים לנקיים יותר ולגדולים יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות מגעשירה01/09/2010
שלום, רציתי לשאול האם הרכבת עדשות מגע במשך 8 שעות רצופות ביום זה זמן סביר?
מהו הזמן המקסימלי המומלץ?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמן הרכבת עדשות מגע,
איציק שבח02/09/20108 שעות בהחלט הוא זמן סביר,
ככלל, זמן הרכבה מומלץ ע"י אופטומטריסט שמבצע את ההתאמה,
כתלות בעין, אופן השימוש, וסוג העדשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקפי מולטיפוקלאבי01/09/2010
שלום מכובדי
עשיתי לפני כשלושה חודשים משקפי מולטיפוקל אצל אופטיקאי נחשב,ולצערי מזה כשלושה חודשים איני מצליח להסתגל למשקפים,אני משתמש בהם בעיקר לקריאה !ולראיה מרחוק אני מרכיב בזמן בנהיגה וחש בקלסטופוביה ובצפיה בטלויזיה אני מרגיש יותר טוב בלי משקפים.
אז בבדיקת מעבדה אצל האופטיקאי הוא מראה לי שבכל פרמטר אני רואה יותר טוב ואכן כך.
שאלתי איך אפשר לדעת האם המשקפים מתאימים ואולי לא.
כמו כן בנהיגה בלילה גם עם המשקפים איני רואה טוב האם ישנה איזו בדיקה לראיית לילה.
אודה לתשובתכם.
בברכה
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקפי מולטיפוקל
איציק שבח02/09/2010כמובן, שבלי בדיקה אי אפשר לתת תשובה יותר מדוייקת.
אבל יתכן שאתה כלל לא צריך משקפיים לרחוק?
איך אתה מרגיש בנהיגת לילה ללא המשקפיים? יותר טוב מאשר ללא משקפיים?
האם אלו המולטי הראשונים שלך?
יש לך זוג נוסף לרחוק? אם כן, איך אתה רואה בו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמולטיפוקל
אבי02/09/2010תודה על התשובה
זה הזוג הראשון שלי גם לרחוק וגם כמולטיפוקל,הראיה שלי לרחוק יותר עם המשקפים אני רואה יותר טוב,אך בלילה שחשוך אמיתי בזמן נהיגה איני רואה גם עם המשקפים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמולטיפוקל
איציק שבח05/09/20101. לעשות מולטיפוקל ראשון, ללא שהיה לך זוג לרחוק בעבר, זה לא מומלץ (אם כי יתכנו שיקולים שכן יתנו אינדיקציה לבצע זאת).
2. אם לא היו לך משקפיים לרחוק בעבר, אי אפשר לדעת אם זה המרשם שאתה לא מסתגל אליו, או המולטיפוקל עצמו.
לכן, טוב תעשה אם תעשה זוג נפרד לרחוק בלבד עם מרשם זהה כדי לעשות אבחנה מבדלת של שורש הבעייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות מגע וניתוחאליאור31/08/2010
שלום וברכה ..
אני מעוניין לעבור ניתוח לייזר בתקופה הקרובה.. כרגע אני משתמש בעדשות מגע
יומיות..למשך זמן של בערך 10 שעות ביום.
השאלה שלי מתחלקת ל-2 נקודות ..בדיקת ההתאמה והניתוח :
כמה זמן לפני בדיקת ההתאמה אני צריך להסיר את עדשות המגע ?
והאם בגלל שאני מרכיב עדשות מגע יומיות..העדשות פחות משפיעות על צורת הקרנית..ולכן איני נדרש לפרק זמן ארוך של הסרה לפני הבדיקה או הניתוח.
בתודה מראש
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מגע וניתוח
איציק שבח02/09/20101. לפני ניתוח יש להסיר עדשות מגע כשלך 48 שעות טרם בדיקת ההתאמה.
(ייתכנו המלצות מעט שונות במכונים השונים).
2. עדשות יומיות בד"כ משפיעות פחות על צורת הקרנית.
בכל מקרה, מכון רציני ואחראי, יבקש בדיקה חוזרת עם זמן נוסף ללא עדשות מגע.
ובכלל, כשאתה קובעתור לבדיקת התאמה, יתנו לך הוראות מדוייקות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקפיים למחשבטל30/08/2010
שלום ,
אני משתמש במחשב מעל 8 שעות ביום ושימוש זה יוצר אצלי תופעות לוואי
כמו דמיעה,עייפות,יובש בעיניים ..הבנתי שזו תופעה מוכרת ודיי שכיחה (CVS).
הלכתי לבדיקת ראיה תקופתית וגיליתי שהמספר עלה לי במעט
האופטמיטריס הציע לי לעשות משקפיים עם עדשות מיוחדות לסביבת המחשב.
שאלתי היא :
מבין שלל העדשות בשוק (שמיר,רודנשטוק ,אסילור וכו')
האם יש איזשהי חברה שהעדשה שלה נחשבת לטובה יותר מהשאר באופן משמעותי.. אני מתכוון מבחינת הקלת בתופעות הנ"ל.
תודה על כל עזרה .
טל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה לעדשות לסביבת מחשב
איציק שבח31/08/2010קודם כל, זה תלוי בהמלצה של האופטומטריסט,
יש אחד שצריך עדשות ספיציפיות, ואחד אחר , לאותה בעיה, צריך דווקא עדשות אחרות.
יותר חשוב לדעת מה התכונות של העדשה מאשר איזה חברה מייצרת אותה.
כל החברות הנ"ל, הן חברות מצויינות ועדשות טובות.
אבל לא כל חברה מייצרת כל עדשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להסתובב בלי משקפייםליאל29/08/2010
שלום,\
אני סובל מקוצר ריאה (7- בעין ימין, 4- בעין שמאל וצילינדר 1.25) האם הסתובבות ממושכת ללא משקפיים\עדשות יכולה לגרום לנזק ולהעלאת מס'? אני מסתובב בלי משקפיים בבית (ככה שלא צריך לאמץ אותם יותר מידי) ולמשך שעה שעתיים.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להסתובב בלי משקפיים
איציק שבח31/08/2010אין קשר בין עליית המספר לבין זמן הרכבת התיקון האופטי.
אתה פשוט לא תראה טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מספר למשקפי ראיה אצל רופאקרן29/08/2010
שלום, ברצוני לברר האם רופא העיניים גם יכול לבצע בדיקה ולקבוע את מספר לקות הראיה?
כלומר את המספר עבור משקפי ראיה? או שניתן לבצע זאת רק אצל אופטומטריסט?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת מספר למשקפי ראיה אצל רופא
איציק שבח31/08/2010קביעת מספר למרשם זהו תפקיד האופטומטריסט , אם כי, יש רופאי עיניים בודדים שעדיין עושים את זה, בעיקר בבדיקות שדורשות מתן תרופה לעין לצורך ביצוע הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושאלה נוספת בעניין
קרן31/08/2010האם יש אופטומטריסטים שיכולים לרשום מעין מרשם של המספר המדויק שלי באנגלית.
אני טסה לחו"ל ורוצה שיהיה עליי המספר ליתר ביטחון אם המשקפיים יאבדו.
ותמורת סכום סמלי יחסית? אשמח גם להכוונה לאן לפנות כי מהידוע לי זה כרוך בתשלום גבוה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלצורך כך גם חותמת רופא עיניים תופס
איציק שבח31/08/2010בכל מקרה, תוכלי לברר טלפונית באופטיקה הסמוכה למקום מגורייך,
נסיעה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
סתיו14/12/2010לפי החוק בישראל ,מוסמך לבדוק- רופא עיניים או אופטומטריסט בעלי רישיון חתימה ממשרד הבריאות
בשנים האחרונות בדיקת הראייה למשרד הרישוי מחויבת לביצוע ע"י מכשיר סטנדרטי בן לאומי (טיטמוס) המאפשר בדיקת חדות ראייה,שדה ראייה, כפילות ראייה וכו' באופן סטנדרטי זהה.הבודק חייב להיות בעל רישיון ממשרד הבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות חודשיותשאדי28/08/2010
שלום.
אני מרכיב עדשות חודשיות . ולא נשאר חומר לעדשות והעדשות נשארו בלי חומר יום שלם האם מותר להשתמש בהם שוב??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות חודשיות על יבש
איציק שבח31/08/2010אי אפשר להשתמש בהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שריטות בעדשות מגענעה26/08/2010
אני חושבת שיש לי שריטות בעדשות מגע שלי (עדשות שנתיות) קניתי אותן השבוע .
האם שריטות מזיקות לעין ולעדשה? צריך לקנות חדשה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שריטות בעדשות מגע
נתנאל סילם26/08/2010שריטות בהחלט מזיקות לעדשה, לגשת לאופטומטריסט שיבדוק את העדשה כמה שיותר מהר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשריטות על עדשות עושות נזק גם לעין?
נעה27/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדשת מגע פגומה
איציק שבח31/08/2010עדשת מגע פגומה בהחלט עלולה לגרום נזק לעין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות קיבוץ שמירברוך דוידוביץ25/08/2010
הציעו לי הצעה לעדשות מולטיפוקל של קיבוץ שמיר. ההצעה טובה מבחינה כלכלית.
אנא חוות דעתכם והמלצותיכם לגבי הטיב של עדשות מולטיפוקל מתוצרת קיבוץ שמיר. תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות קיבוץ שמיר
איציק שבח25/08/2010עדשות מעולות ברמה גבוהה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכי טוב
איריס30/08/2010אין ספק ששמיר ידועים במולטי פוקל שלהם
נחשבות עדשות ממש טובות, מנסיון אישי - מרוצה מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בעדשותתומר24/08/2010
ערב טוב.
כאשר מרכיבים את העדשות - האם עלינו להוציאן מהמחסנית וישר להכניס לעיניים או להוציא, לטפטף מעט מבקבוק התמיסה על העדשה ולגלגל אותה על האצבע ורק אח"כ להכניס?
כאשר מוציאים את העדשות - האם צריך להוציא את העדשה, לטפטף מהבקבוק על העדשה ולגלגל אותה על האצבע, ואח"כ להכניס למחסנית ולמלא אותה בתמיסה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בעדשות
איציק שבח25/08/2010כשמרכיבים אפשר להכניס ישירות לעין (בהנחה שהעדשות רכות והתמיסה רב תכליתית).
כשמוציאים- לא חייבים לשפשף, אבל עדיף לשפשף בעדינות עם האצבע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות מגע צבעוניותיעל24/08/2010
רציתי לדעת למי מותר למכור עדשות צבעוניות האם חייב לקנות אצל אופטימטריסט, או שיש אפשרות זולה יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מגע צבעוניות
איציק שבח25/08/2010ע"פ החוק, רק אופטומטריסט או רופא עיניים יכול להתאים ע"מ צבעוניות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדשות צבעוניות
יעל25/08/2010אני מבינה את תשובתך, אך בתי מאוד רוצה עדשות ואמרה לי שניתן לקנות אותם חופשי ןלא חייה אופטמטריסט,
מתוך דאגה אני שואלת האם קיים הגבלה למכירת עדשות צבעויות בחוק, או שאני יכולה לסמוך עליה שתקנה בשוק החופשי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדשות צבעוניות
נתנאל סילם26/08/2010בכל מקרה של התאמת עדשות מגע מכל סוג שהוא בטח אם זו פעם ראשונה חובה לעבור הדרכה איך מרכיבים ומורידים עדשות מגע .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשה נעלמה לי בעין שהיתה בה דלקת..לימור23/08/2010
הי!
יש לי כמה שאלות בנושא העדשות מגע:
1.יש לי דלקת עיניים והרכבתי עדשות מגע,היה לי גירוי בעין וגירדתי אותה וכשבאתי להוריד את העדשות גילית שאין לי עדשה אחת בעין.. האם יכול להיות שהיא נעלמה לי בעין עצמה?מה עושים במקרה כזה?האם זה מסוכן?
2.ציינתי לעיל שיש לי דלקת עיניים (לא חריפה בכלל רק יש לי גירויים ובעיניים יש לי ליד האישון טיפה אדום-כלי הדם טיפה בולטים) והדלקת הזו נוצרה לי עקב שימוש ממושך מאוד בעדשות מגע חודשיות שאמורות להיות למשך חודש ואני ההרכבתי אותם במשך 3 חודשיים מהבוקר עד הלילה...(המספר שלי נמוך והוא 1.5 בשני העיניים). מה אני אמורה לעשות להפסיק לכמה חודשים את ההרכבת העדשות ולהרכיב משקפיים?איך אנני אמורה לטפל בדלקת או בגירוי שנוצר??
אשמח אם תענו לי מהר אני צריכה כמה שיותר בדחיפות!! תודה רבה!!
(אשמח שהפתרונות של הדלקת יהיו עפ"י רפואה טבעית ולא ע"י תרופות)
תודהה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשה שנעלמה בעין
איציק שבח25/08/20101. בהחלט ייתכן שיש עדשה בעין ואת לא מרגישה אותה,
את חייבת לראות רופא או אופטומטריסט בהקדם.
את עלולה לפתח זיהום במידה ויש עדשה בעין.
(אם כי יתכן שהעדשה גם נפלטה החוצה בלי לשים לב).
2. קשה לאבחן רק ע"פ התיאור שלך, את הדלקת,
עלייך לראות רופא עיניים או אופטומטריסט בהקדם.
טיפולים אפשריים תרופות ו או מנוחה מעדשות לתקופה (ע"פ המלצת אופטומטריסט).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה עם עדשות מגע ליםנתנאל23/08/2010
שלום , רציתי לדעת אם זה אפשרי להיכנס עם עדשות מגע לים , גולשים אומרים שזה אפשרי והעדשות לא נופלות להם , רציתי לברר אם אין איזו בעיה מבחינת זיהום או ראקציה כלשהי בין מי הים לעדשה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כניסה עם עדשות מגע לים
איציק שבח25/08/2010לים מלוח אין בעייה להכנס עם עדשות מגע יומיות,
למים מתוקים עדיף שלא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)