מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלות לגבי עדשות מגע והמספר בעינייםחסוי20/09/2010
האם בימים שבהם יש אובך כבד אסור להרכיב את העדשות?
וכשיורד גשם צריך להגן על העיניים כדי שלא יחדרו טיפות גשם לעיינים? (קרה לי פעם)
לגבי המספר- האם יש דרכים להוריד את המספר?
המספרים שלי הם -0.50 ו -1.50.
במידה והם ירדו ויעברו את האפס הראיה לרחוק תשתפר והראיה מקרוב תתדרדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מגע והמספר בעיניים
נתנאל סילם28/09/2010בימים שיש בהם אובך כבד עלולים להרגיש צריבה בעיניים לכן כדאי לטפטף דמעות מלאכותיות כדי לשמור על רטיבות העין.
אין סכנה ממי גשמים שחודרים לעין .
לגבי המספר איני מכיר שיטות להורדת המספר כך שהשאלה לא רלוונטית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה..yael19/09/2010
יש לי שאלה, אני רוצה להתחיל להשתמש בעדשות מגע.אני יכולה על דעת עצמי ללכת ולקנות עדשות?
ראיתי עכשיו הרבה פרסומים על העדשות אקואויו והם נותנים עדשות ניסיון במתנה.זה בסדר אם אני אשתמש בערכות ניסיון האלו מבלי להתייעץ עם אף אחד לפני?
באופן כללי אין לי עיניים בעייתיות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מגע
נתנאל סילם20/09/2010אני בכל מקרה לא הייתי ממליץ להשתמש בעדשות בלי התייעצות אצל האופטומטריסט שלך.
ישנם כמה בסיסים לעדשות המגע שמתאימים לקימורים הספציפיים של הקרנית שלך ואת זה האופטומטריסט שלך יוכל להתאים לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות מגע- חניתהמעיין12/09/2010
שלום,
אני רוצה לקנות עדשות מגע, ורציתי לדעת איזה חברה אתםם ממליצים לי.
הציעו לי את חניתה ורציתי לדעת אם אתה ממליצים עליה.
תודה ושנה טובה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מגע
איציק שבח13/09/2010כל עדשת מגע עם תקן, מכל חברה שהיא יכולה להתאים ע"פ המלצת אופטומטריסט.
מה שטוב לך , לא יהיה טוב לעין אחרת.
לן, אין מנוס מאשר לערוך בדיקה מסודרת לעדשות מגע ע"י אופטומטריסט מורשה.
שנה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדשות מגע- חניתה
מעיין13/09/2010תודה
יש לי עוד שאלה..
איזה תמיסה לניקוי עדשות אתם ממליצים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכנ"ל
איציק שבח14/09/2010סוגי התמיסות המגוונים מאפשרים בחירה מומלצת לעין הספציפית ולעדשת הספציפיות ע"פ המלצת אופטומטריסט.
בכל מקרה, לא מומלץ להשתמש בתמיסה על דעת עצמך או "בהמלצת חבר מנוסה".
שנה טובה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת עיניים למרכיבי עדשות מגערונית10/09/2010
שלום רב,
אודה על הנחיות:
- אני מרכיבה עדשות מגע קשות נושמות - כל כמה זמן יש להחליפן?
- מבקשת לפנות לרופא עיניים לבדיקה מקיפה - כמה זמן מראש להוריד את העדשות מגע?
- האם מותר לנהוג לאחר בדיקה שכזו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת עיניים למרכיבי עדשות מגע
איציק שבח13/09/2010- זמן תוחלת החיים של עדשת מגע כזו בד"כ, הוא בין שנתיים לשלוש שנים. המלצה מדוייקת ניתנת אחרי בדיקת אופטומטריסט.
- אם הבדיקה לרופא עיניים היא לא לצורך קביעת מרשם או התאמת עדשות חדשות , אין צורך להסירם כלל.
אם את רוצה להתאים עדשות חדשות או לקבוע מספר. זה , בעיקרון, תלוי , בכמה את מרכיבה את העדשות במשך היום וכמה את ותיקה. בד"כ, יומיים, הם זמן די והותר.
- נהיגה אחרי בדיקה אפשרית אלא אם כן הבדיקה כללה "הרחבת אישונים".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילינדריוני09/09/2010
אני סובל מרוחק ראיה כזה:
ימין: 1.50- ומינוס חצי צילינדר
בשמאל -2.75 ו0.75 צילינדר
האופטומטריסטית הסבירה לי שכשהצילינדר נמוך נוהגים להעלות את המספר ברבע.
ככה שעכשיו המשקפיים שלי עם -1.75 ו-3.
האם זה אכן נהוג כך ?
כדאי יותר לעשות משקפיים עם צילינדר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד שאלה
יוני09/09/2010האופטומטריסטית רשמה גם בעין ימין "90" ובעין שמאל "50", ולמטה DD61.
מה זה אומר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה...
איציק שבח13/09/2010ככל הנראה מדובר בזווית של הצילינדר.
בעין ימין הזווית היא "90", ובעין שמאל הזווית היא "50".
ה- 61 מייצג את המרחק בין האישונים (Pupils Distance) במילימטר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילינדר
איציק שבח13/09/2010במקרים מסוימים, השיקול הוא להוסיף במספר במקום לתת את הצילינדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות מגע - טוריות \ צילינדרבן08/09/2010
שלום וחג שמח
היום קיבלתי את העדשות מגע שקניתי העדשות הם טוריות לפי הבנתי טוריות זה מעיד על צילינדר שידוע לי שיש לי
בכל מקרה כאשר אני שם את שני העדשות בעיניים אני לא רואה הכי ברור וטוב
על הקופסא רשום עדשות מגע טוריות
אני לא מוצא סיבה למה אני לא רואה טוב
הראיה היא ראיה ברורה אפשר לומר אבל זה כאילו ולא שיפר לי את הראיה למרחק
אני צריך להתרגל?
אחרי כמה רואים יותר טוב?
או שהם הביאו לי עדשות לא תואמות לשלי? למרות שעשיתי אצלם בדיקת עיניים..?
תודה רבה ושוב שיהיה לכם שנה טובה מתוקה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מגע - טוריות \ צילינדר
איציק שבח13/09/2010אין לי את כל הנתונים לענות לך.
יתכנו כמה אפשרויות.
אם לא הרכבת עדשות מגע טוריות בעבר, יש פרק זמן שבו אתה עלול לראות מרוח.
זמן הסתגלות זה עלול להתארך ככל שהצילינדר נחשב גבוה. תופעת המריחה הולכת ונעלמת עם הזמן.
אם העדשות מגע לא דבר חדש לך, יתכן שהעדשה לא מקובעת כיאות על הקרנית, ואם כך עליך לסור למקום ממנו רכשת את העדשות לשם בדיקה חוזרת.
גם אם העדשות חדשות לך כדאי לוודא שאכן מדובר בזמן הסתגלות ולא מדובר בעדשה לא יציבה.
שנה טובה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקפייםקודי08/09/2010
אם המספר שלי בבעיינים הוא 1.75 אפשר להסתדר בלי משקפים ולשים אתם רק מול הטלויזיה וכד'? האם יעלה המספר אם אני ילך בלי? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליית המספר
איציק שבח13/09/2010אין קשר בין עליית המספר במקרה שלך, לבין אי- הרכבת המשקפיים.
שנה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מאתגרת....אדווה07/09/2010
שלום!
יש לי שאלה ואני מקווה שאני בפורום המתאים...
אני בת 25בעלת אנאירידיה מולדת ב2 העיניים.עקב כך סובלת מסינוור רב.תמיד עשו לי מש.שמש שעזרו ומשקפי ראייה עם קצת צבע חום כשאני לא בשמש אבל מסתנוורת למשל בבית מאור תריסים ,פלורסנט וכו'.בשנים האחרונות התפתחו בעיניים ארוזיות בקרניות,לא ברור מה הסיבה המדויקת לזה אבל הרגישות לאור גוברת,גם בעקבות הארוזיות והטיפול במשחות .שאלתי היא:אני אמורה לעשות מ.ראייה חדשים ואינני יודעת כבר את כמות הצבע הנדרש לשים על העדשות.לא מדברת על שמש וכי ביציאה מהבית /משרד אני תמיד עם מ.שמש.אם אעשה עדשות משקפיים לראייה ואוסיף הרבה צבע יהיה קשה לי מאוד כנראה לקרוא איתם ובכלל חשוך יחסית בסביבה של בית למשל,מצד שני בהיר יותר עלול כבר לא להתאים לי אולי עקב הארוזיות ואולי אף להגבירן עקב אי הסבילות לאור.בחנות אופטיקה קצת קשה לענות על השאלה/צורך שלי מאחר שזה קצת ניסוי וטעייה כי על עדשות עם צבע מוסיפים אנטי ריפלקס והוא מבהיר ....לא יודעת מה לעשות,חוששת שלא יהיה לי חשוך מדי או בהיר מדי(מה שיש לי כרגע לא יודעת אם זה מספיק/שהה עם השנים /אולי הארוזיות נותנות תחושה שזה לא מספיק...נ.ב ע.מגע אינני יכולה עקב ניתוחים וארוזיות..).
אשמח מאוד אם יש לכם הצעה מניסיונכם /אם יש פורום מתאים לשאלתי...ו/או אולי יש עוד חידושים שאינני יודעת עליהם??.(עדשות מתכהות/מתחלפות לפי כמות שמש לא נראה לי מתאים כי לא אשתמש בהם לשמש אלא חשוב בתוך מקום סגור לא בחוץ)
תודההה.......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנאירידיאה
איציק שבח07/09/2010ישנם עוד 2 אפשרויות וחידושים בתחום:
עדשות מגע קוסמטיות היוצרות "קשתית" מלאכותית ואטומה.
כ"כ, קיים קעקוע על הקרנית שיוצר קשתית מלאכותית אף הוא.
2 האפשרויות טובות נגד סינוורים וגם יותר אסטתיות.
שנה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב-אשמח אם תקראו שוב ותענו ..
אדווה07/09/2010שלום ותודה על תגובתך!
אבל רשמתי בפירוש שאינני יכולה לשים עדשות מגע בגלל ניתוחים,ארוזיות וכל היום משחות וטיפות.אין מצב לעדשות.! ולכן פניתי לכאן לנסות לקבל תשובה למה שקיים.אשמח אם תנסו שוב לקרוא ולהתייחס ....
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנאירידיאה
איציק שבח13/09/2010הטיפול השני שציינתי לא קשור לעדשות מגע.
תוכלי לברר על פרוצדורת קעקוע הקרנית אצל רופא עיניים רלוונטי לזה.
לגבי משקפיים, ייתכן שמשקפיים מקטבים יתאימו לך (פולרואיד) , בעזרת משקפיים אלו, ניתן להסתובב במקום מואר וסגור ולא להרגיש אפלה עמוקה מדי. (משקפיים אלא לא יתאימו לך לבחוץ ונראות כמו משקפי שמש רגילות),
לצערי, בבחינת הדברים, הפיתרון לא פשוט, ולא יהיה לך מנוס, מהזמנת מספר זוגות משקפיים בכהויות שונות.
אני לא מכיר פיתרון אחר.
שנה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה......!
אדווה13/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות מגע שנתיותורד06/09/2010
יש לי צילנדר מאוד גבוה ולפני שנה זאת הייתה פעם ראשונה שקניתי עדשות מגע שנתיות.
ההייתי מאוד רוצה לקנות חודשיות אבל המחיר קופץ פי 3 ! ואין לי את האפשרות הזאת.
האופטיקאי כל הזמן משגע אותי ואומר לי שזאת טעות ושאני הורסת את העיניים ככה, שעדשות שנתיות לא טובות שחייבים לנקות אותן בחומר כחול ואדום וסבון כל יום וכדורים פעם בשבוע.
האם הוא מגזים?
האם עדשות שנתיות רכות עם צילינד מזיקות לעין מכיוון שהן צוברות עליהן הרבה ליכלון וחלבונים עם הזמן?
הוא אמר שזה גם פחות נוח כי הם עבות בגלל שהן צריכות להחזיק הרבה זמן, לעומת חודשיות שהן דקות יותר ולא מרגישים אותן.
הוא לא אפסיק להגיד לי שאני עושה טעות ושאלתי אותו אז למה הוא מוכר מוצר שהוא לא טוב אז הוא הלך אחורה ואמר שזה טוב אבל פחות טוב מחודשיות. שזה הגיוני אבל לא מתאפשר לי מבחינה כלכלית.
האם אפשר לנקות עדשות מגע שנתיות רגיל, בחומר אחד.
האם הן מזיקות לעין?
הוא גם אמר שאני יכולה להוסיף עוד כסף ולקבל עדשות מגע שנתיות יותר טובות כי יש בהן יותר אחוזי לחות, אני מרגישה כאילו הוא מחרטט עליי כל הזמן, וגורם לי להרגיש לא שלמה עם ההחלטה.
עדשות מגע שהן המספר שלי, שנתיות- יכולות להזיק לטווח הרחוק או לעשות משהו מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מגע שנתיות
איציק שבח07/09/2010יש חסרונות לע"מ שלוקחים לתקופה ארוכה, כמו למשל, חומר העדשה שמייצרים את החודשיות המתקדמות עם צילינדר קיים באיכות טובה יותר בחודשיות / דו-שבועויות.
אולם, עד שלא ייצרו אותם, השתמשו רק עם שנתיות.
בכל מקרה, ניקוי בחומר אחד אפשרי עם מי חמצן שמנטרל מתחילת הפעולה במקום להחזיק את האדום והכחול.
למשל : AOSEPT או EASYSEPT ויש עוד...,
בכל מקרה, תוכלי להדגיש בחשיבות הניקיון לע"מ קבועות, ואז לא תהיינה בעיות (כמו שלא היו לך עד עכשיו).
יש גם אפשרות לע"מ קשות. שהן לא פחות בריאות במידה וההתאמה טובה ומשתלמות כלכלית גם אם יש לך צילינדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על חברת עדשותאוראל05/09/2010
אהלן, אני שם עדשות מגע לראיה כל יום במשך 3 שנים .. זה קצת מציק לי בחצי השנה האחרונה בגלל שפוקוס ועוד חברה התאחדו ( ככה אמרו בחנות .. הייתכן ? )
וזה מציק לי זה כמו שומשום בעין .. מה ההמלצות שלכם לעדשות מהסוג הזה , איזה חברה ?
ואם זה עוזר אני בן 17* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה על חברת עדשות
נתנאל סילם06/09/2010אין המצלצה על חברה מסויימת החברות הגדולות (ג'ונסון פוקוס בושאנד לומב) נחשבות טובות מאוד אך לא בהכרח יתאימו לכולם ולכל צרכיך, ההמלצה שלי היא לגשת לבדיקה כמו שצריך ולנסות כמה סוגים\חברות שונות לפני שתהיה שלם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליית המספרתומר04/09/2010
יש לי בעין ימין -0.50 ובעין שמאל -1.50 .
על הקופסאות של עדשות המגע יש סימן CYL ומעליו רשום -1.75 . האם זהו המספר של הצילינדר שלי?
בקשר לעליית המספר, האם כאשר המספרים עולים הם יתקדמו לכיוון הפלוס? (זאת אומרת -1.25 , -1.00 וככה עד למספר 0) או לכיוון המינוס? ( זאת אומרת -1.75 , -2.00 , -2.25 )
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליית המספר
איציק שבח05/09/20101. הסימון CYL אכן מראה על גודל הצילינדר.
2. במקרה של קוצר ראייה (כמוך) עליית המספר הכוונה יותר מינוס (לכיוון ה -2.00).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרחק ישיבה מצג המחשבשירי04/09/2010
האם מרחק ישיבה של 45 ס"מ מצג המחשב הוא תקין? זה המרחק בו אני רואה הכי טוב עם המשקפיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרחק ישיבה מצג המחשב
איציק שבח05/09/201045 ס"מ זה קצת קרוב מהממוצע, יש לזה תלות גם בסדר סביבת העבודה, ובגובה שלך.
מרחק יותר רחוק לא אמור להפריע,
כדאי לגשת ולהבדק למה את שואפת לקרוא מקרוב יחסית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוקוס...??שירי04/09/2010
יש לי שתי שאלות. יש לי שני זוגות משקפיים - אחד לקריאה ואחד לנהיגה.
1. ברשותי משקפיים שקניתי בסופרפארם ללא בדיקה. אני משתמשת בהן לעיתים כמשקפיים רזרביות. במשקפיים אלה טווח הראייה שלי בקריאה ובעבודה במחשב הרבה יותר רחב מאלה שהאופטומיטריסט התאים לי. במשקפיים המותאמות, ישנו טווח מאד מוגדר ומסויים של מרחק מצג המחשב ו/או חומר הקריאה שאנירואה חד, ואם אנימתרחקת - מתחיל טשטוש. האם זה תקין?
2.במשקפיים המותאמות הן באלה לקריאה והן באלה לנהיגה: כשאני בטווח שבו אני רואה טוב ועוצמת עין אחת - אני רואה טוב בעין השנייה, אבל כשאני עוצמת את העיין השנייה -אני רואה מטושטש בעין האחרת. האם זה תקין??
תודה מראש עבור התשובה לשאלותי ושנה טובה!
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשירי
איציק שבח05/09/20101. לכל משקפיים יש אזור במרחב שבו רואים הכי ברור, מרחק יותר רחוק או יותר קרוב מהמרחב הזה יצור טשטוש.
המשקפיים שקנית בסופר פארם הינם יותר "חלשות" ככל הנראה, לכן את רואה איתם בנקודה רחוקה יותר במרחב מאשר עם המשקפיים מהאופטומטריסט.
מכיוון שמעבר לנקודת המרחב הזו רואים מטושטש בשלב מסויים , זה תקין שאת לא רואה איתם בכל מרחק, לכן כשתרחיקי את חומר הקריאה תחושי בטישטוש , גם במשקפיים מהסופר פארם תחושי בטישטוש, אך במרחק רב יותר (כי הן חלשות יחסית).
2. יתכן שיש לך עין יותר חלשה (עין עצלה במידה זו או אחרת) או עין המתוקנת אופטית רק בצורה חלקית מכל מיני סיבות של נוחות ולכן, את רואה עם עין אחת פחות טוב.
שנה טובה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר למשקפייםיעל04/09/2010
עשיתי זוג משקפיים בפעם הראשונה, רק לקריאה.
האופטיקאי עשה לי עדשות 3/4 מספר, למרות שאני רואה טוב ב-1/2 מספר. הוא אמר שאם אני רוצה יחליף לי ל-1/2 אבל שאחרי חודש ארצה לחזור אליו להגדיל את המספר.
האם להחליף? מספר גבוה יותר ממה שאני צריכה יכול לפגום לי בראייה?
אני מקבלת כאב ראש מיד כשאני חובשת את המשקפיים, ורואה מטושטש לרגע כשאני מסירה אותן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר למשקפיים
איציק שבח05/09/2010אם את לא מתרגלת כדאי להפחית,
בכל מקרה זה לא גורם לנזק.
שנה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגבוה מהנדרש יעלה לי את המספר, לא?
יעל05/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגבוה מהנדרש
נתנאל סילם05/09/2010זה לא מה שיעלה לך את המספר, בכל אופן אין טעם לסבול אם את מרגישה צורך להחליף- תחליפי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייצבות מספרקטי03/09/2010
שלום רב. הנני בת 26. מרכיבה משקפיים מגיל 17. המספר שלי לא מפסיק לעלות. גם עכשיו בבדיקה האחרונה היתה עלייה של חצי מספר בעיין שמאל. המספרים שלי הם -4.5 בימין ו-6 בשמאל עם צילינדרים נמוכים. מתי המספר שלי יפסיק לעלות? זה ממש מייאש אותי. ברצוני לציין כי אף אחד במשפחה שלי לא מרכיב משקפיים חוץ מסבתא מצד אמא (עם מספר יותר נמוך משלי). האם אפשר לעצור את העלייה?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייצבות מספר
איציק שבח05/09/2010עליית המספר קשורה לעיסוק היום יומי במרחקים קרובים ומשתנה כתלות אישית של נטייה ספיציפית,
כנראה שאת עדיין משתמשת בצורה מאסיבית בסביבת עבודה קרובה. וזו הסיבה שעדיין המספר שלך עולה.
שנה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)