מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עדשה מזכוכית או מפלסטיק,מה עדיף?גיל21/08/2010
רציתי לדעת מה ההבדל בין עדשת זכוכית לבין עדשות מפלסטיק ,מה עדיף,כמובן בעדשות מולטיפוקל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשה מזכוכית או מפלסטיק,מה עדיף?
איציק שבח22/08/2010עדשת פלסטיק :
יתרונות- עדשה קלה, לא שבירה, מתאימה לכל מסגרת
חסרונות- נשרטת בקלות, קיימת בעדשות יותר עבות, מחיר (?).
עדשת זכוכית:
יתרונות- היתרון הגדול שלהם שהם לא נשרטות (הציפוי כן עלול להשרט), מחיר (?), מופיעה בעוביים יותר דקים.
חסרונות - עלולות להשבר, כבדות, מתאימה למסגרת מלאה בלבד.
כיום, רב מוחלט של העדשות בשוק הן מפלסטיק ,
במולטיפוקל, לא מייצרים בזכוכית את כל הסוגים רק את הנפוצות.
לכן, עדיף ללכת על פלסטיק אם אין בעייה מיוחדת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות טוקאי 1.7 - למי מתאיםרינת18/08/2010
שלום!
יש לי מרשם של -1.25 בעין אחת, ו +4 בעין שניה.
המליצו לי על עדשות טוקאי 1.7 עבור מרשם זה.
שאלתי: האם אינדקס 1.7 טוקאי הוא זהה ל-1.74 בעדשות שאינן טוקאי?
שאלה נוספת, האם יש הכרח לרכוש את שתי העדשות באותו האינדקס? (אציין כי העין עם ה +4 אינה רואה כלל, והעדשה היא רק לצרכים קוסמטיים)?
ודבר אחרון:
אם אקח לעדשה של ה +4 אינדקס 1.6 או 1.67, האם ההבדק בעובי לעומת ה-1.7 יההי משמעותי וניתן לראות בעין?
תודה מראש!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות טוקאי 1.7
איציק שבח19/08/20101. 1.74 אינו זהה ל-1.7.
2. אין הכרח לרכוש עדשות באותו אינדקס, אבל ישנם צירופים לא מומלצים.
3. צירוף של 1.74 עם 1.67/1.6 אינו מומלץ בגלל גוון שונה של העדשה,
תוכל לצרף עדשות 1.6 ו-1.67.
בכל מקרה צירוף כזה הוא לא קריטי אם יש הכרח.
ע"פ המרשם שלך, אין צורך ודאי ל-1.74 (תלוי במסגרת) ותוכל להסתפק בצירוף של 1.67 ל-+4.00 ו-1.6 ל-1.25-.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה - ותודה
אלון19/08/2010תודה!
אני בכל זאת מבקש לדעת איזו עדשה יותר דקה / איכותית / מומלצת (אבל בעיקר: איזו יותר דקה):
טוקאי 1.7 או עדשה באינדקס 1.74 שאינה טוקאי?
ודבר נוסף, אם במקרה יש לכם מידע זה: עם איזה חברות יצרניות עדשות עובדים באופטיקה-הלפרין?
רציתי לוודא שמה שקיבלתי זה אכן עדשה במספר -0.5 ובאינדקס 1.74 כפי שהובטח לי (ושילמתי בהתאם 2,000 ש"ח לעדשה, כשנאמר לי שכדאי לי לקנות עדשה כזו כאשר בעין השניה מספר +4 והיא כל לא רואה)
תודה שוב!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תשובה:
איציק שבח22/08/20101. עדשה 1.74 יותר דקה (ומכאן שמה). מבחינת איכות , פחות או יותר, זהה.
2. אין עדשת מדף 1.74 במספר -0.5 (תבקש לראות את המעטפות של העדשה!!).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך חשובה
אלון23/08/2010תודה!!!
יחד עם זה, מדובר בעדשת ייצור ולא עדשת מדף.
האם הגיוני ואפשרי לייצר עדשה כזו (מספר מינוס חצי, אינדקס 1.74)?
ומה יהיה ההבדל בין אינדקס זה לבין אינדקס 1.6 למשל, עבור אותו מספר? האם ניתן לראות הבדל בעין, או שזה זניח?
תודה רבה על התשובות המועילות!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה1.74
איציק שבח25/08/2010לא הגיוני לייצר 1.74 במרשם שלך.
יש עדשות כאלה בהזמנה מיוחדת (ייצור).
במספר 0.5 העובי בין האינדקסים השונים זניח מאוד (!).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש בעיניים עם עדשותמנש18/08/2010
אני בן 15 ואני משתמש בעדשות מגע שנתיות ולמרות הכל רואה גרוע מכיוון שיש לי יובש חזק בעיניים. אני לא רואה חד וזה גורם לי לראות ממש גרוע היובש הזה וגם העיניים שלי אדומות ומגרדות לפעמים..
הלכתי לאופטיקה והם החליפו לי עדשות לסוג אחר אבל המצב לא השתפר... האופטימריסט לא רוצה שאני אשתמש בטיפות לעיניים כי הוא נגד זה?
האם יש פיתרון? האם הטיפות באמת מסוכנות או שמומלץ להשתמש בהם במצבים כאלה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש בעיניים עם עדשות
איציק שבח19/08/2010כדאי לעבור לעדשות חודשיות / דו-שבועיות, בהנחה שהן מתאימות לך.
טיפות עיניים עוזרות ליובש בד"כ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש בעינים ועדשות סיליקון הידרוג'ללאה18/08/2010
שלום,
אני בחורה בת 18 הסובלת מיובש בעינים.
לפני שנה הלכתי לאופטרימטריסט כדי לנסות להרכיב עדשת מגע. הוא אמר לי שיש לי נטיה ליובש בעינים ולכן הוא ממליץ מאוד על עדשות מסיליקון הידרוג'ל אך ניתן להשתמש גם בעדשות רכות חודשיות רגילות. הלכתי עם העדשות הרגילות במשך חצי שנה אך לאחר חצי שנה היובש בעינים רק הלך והחמיר והרופא עינים אמר לי להפסיק להשתמש בעדשות כל עוד מצב העינים לא משתפר (הוא אמר לי שיש לי בעיה בבלוטה שאמורה להפריש שומן שיגן על הדמעות שלא יתיבשו ולכן עיסויים בעפעפים עשויים לעזור לי לפתור את הבעיה).
לאחרונה הרגשתי שהמצב בעינים קצת השתפר ושמעתי שיש עדשות מיוחדות ליובש בעינים. הלכתי לאופטרימטריסט שאמר לי שיש לי יובש רציני והיו שאפילו היו ממליצים לנתח את העינים אבל הוא ממליץ לנסות עדשות סיליקון הידרוג'ל כמו שאמר בהתחלה לחצי שנה ולאחר מכן שנעשה ביקורת.
שאלתי היא- האם זה בסדר להשתמש עכשיו חצי שנה בעדשות סיליקון הידרוג'ל והן לא עלולות לגרום להחמרה במצבן של העינים?!
סליחה על הבילבול מוח וההודעה הארוכה... ותודה מראש על התשובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש בעינים ועדשות סיליקון הידרוג'ל
איציק שבח19/08/2010במקרים של יובש בעיניים, מומלץ להשתמש בעדשה מסוג סיליקון הידרוג'ל,
במקרים קיצוניים גם עדשה כזו לא תעזור.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביםחסוי15/08/2010
ערב טוב.
מאז ה5.8 התחלתי להרכיב עדשות מגע לראשונה בחיי.
כעת הן נמצאות בתוך עיניי, והתחלתי לחוש כאבים בתוך העיניים(עד עכשיו זה לא קרה לי)
ואני צריך להיות איתן בהדרגה, והיום אני אמור להיות איתן כ-8 שעות ולהוריד אותן רק בעוד שעתיים).
מדוע אני חש בכאבים? (הם לא חזקים כל כך אבל בכל זאת מציקים)
האם בגלל הישיבה במחשב? האם בגלל שלקח לי הרבה זמן להכניס את העדשה לאחת העיניים? אולי בגלל שהרמתי את הראש לתקרה ועשיתי מאמץ עם העיניים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
איציק שבח17/08/2010עליך לעבור בדיקה אצל האופטומטריסט שלך.
אל תרכיב את העדשות עד אז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות יומיות עם צילנדראלירן14/08/2010
שלום
אני יכול להרכיב רק עדשות יומיות (עקב אלרגיה לעדשות רכות)
אני מרכיב עדשות יומיות עם צילינדר והם נורא יקרות !
האם המחיר של עדשות המגע ירד אם השנים?
על איזה חברה תוכל להמליץ לי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות יומיות עם צילינדר
איציק שבח15/08/2010אתה צודק שיחסית לתקופה של שימוש בעדשות, עדשות מגע יומיות עם צילינדר הן הכי יקרות.
מכיוון שאתה צריך עדשות מאוד ספיציפיות, הייצור שלהם פחות משתלם ולכן הן יקרות.
לגבי אם המחיר ירד בעתיד, א"א לדעת.
אם התכוונת ירד בעבר, המחיר נותר בעינו פחות או יותר.
חברה להמלצה : רק אחרי התאמה אצל אופטומטריסט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות בנושא עדשות לילהאייל13/08/2010
1.אין סכנה לשים את עדשות לילה בשינה כי בעדשות רגילות אסור ?
2.האם השפעת העדשות היא קבועה לאחר מספר שנים גם ללא שימוש בעדשות?
3.אם המספר יורד עד לרמה של 6-6 ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות לילה
איציק שבח15/08/20101. העדשות הללו מיועדת לשינה בלילה, יש לה אישורים של אירגוני הבריאות השינה לשימוש הזה. ולכן, היא לא נחשבת למסוכנת.
2. גם לאחר מספר שנים כאשר מפסיקם להשתמש בעדשות הללו, ה"מספר חוזר" אם כי בקצב יותר איטי.
3. המספר יורד עד לחדות טובה בתנאי שאתה מתאים לקריטריונים שנבחנים טרם ההתאמה.
4. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות יומיות עם צלינדר גבוהibit12/08/2010
כיום אני משתמש בעדשות חודשיות.
באחת העיניים יש צילינדר גבוה -2.25.
אם ינן עדשות יומיות עם צילינדר הנ"ל?
משיטוט באינטרנט מצאתי רק עדשות עד -1.5* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות יומיות עם צלינדר גבוה
נתנאל סילם13/08/2010קיימות עדשות עם צילינדר גבוה אך לא בכל הפרמטרים. כדאי לגשת לבדוק אצל האופטומטריסט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אופטיקאי שיסכים לתת חוו"ד לבית משפטרינת10/08/2010
שלום,
אופטיקה הלפרין מכרו לבתי משקפיים באינדקס 1.74 ובמחיר 4,500 ש"ח.
מכיוון שמספרי העיניים שלה הם -0.5 בעין אחת ו +4 בשניה (בה אינה רואה, העדשה רק לצורך אסטטי), הרי שאינקדס כזה נראה לי מוגזם ומופרך, ואפשר היה להסתפק באינדקס קטן בהרבה ובמחיר זול בהרבה.
אני זקוק לאופטיקאי מוסמך שיסכים לרשום חחת דעתו על רכישה כזו. חוו"ש תוצג על ידי בבית המשפט לענייני משפחה (גרושתי היא שביצעה את הקניה ואינה מסכימה להתעמת עם אופטיקה הלפרין על האינדקס המופרך שמכרו לה).
תודה מראש לכל עצה ושם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אופטיקאי שיסכים לתת חוו"ד לבית משפט
איציק שבח10/08/2010כדאי לפנות למועצת האופטומטריסטים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך פונים לאגודה?? אנא פרטי התקשרות
אלון11/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמועצת האופטומטריסטים
איציק שבח11/08/2010http://www.ico.org.il/Hebrew/
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות מדף/ייצוראורנה10/08/2010
במקום אחד הציעו לי עדשות מדף ל:מספר 11.5 צילינדר 1.5,ועין שנייה מספר 7.00 צילינדר 0.75.
במקום אחר אמרו שאין מצב למצוא עדשות מדף מתאימות לי במדוייק וחייבים עדשות ייצור .
האם זה הגיוני שיש עדשות מדף מדוייקות לצרכי האינדבידואליים כפי שתיארתי?
האם עדשת ייצור איכותית יותר מעדשת מדף (בהנחה כמובן שעדשת המדף מדוייקת מבחינת המספר/צילינד/עובי עדשה).
האם יכול להיות חיסרון כלשהו לעדשת המדף (גוון עדשה, חוזק עדשה) בשל עמידתה הרבה זמן על המדף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מדף/ייצור
איציק שבח10/08/2010ייתכן שיש עדשות מוכנות במדף (בסוגים מסויימים של עדשות).
אין הבדל מהותי באיכות האופטית בין עדשת מדף לייצור. (בהנחה שהם מאותו סוג)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילינדרדנה09/08/2010
האם ניתן להוסיף צילינדר על עדשות ראיה קיימות?
ושנית, אם אני זקוקה לצילינדר ולמשקפיים הנוכחים אין, יש קשר בין כאבי ראש
ולכך שאין לי צילינדר למרות שיש צורך בו?
אציין שמדובר במשקפי ראיה למרחוק כך שאני לא מרכיבה אותם כל יום כי גם
אין צורך בכך.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש
איציק שבח10/08/2010ראשית, אי אפשר להוסיף צילינדר על עדשה קיימת, לצורך כך יש להזמין עדשה חדשה עם צילינדר.
לגבי הכאב ראש שיש לך, האם זה כשאת לא מרכיבה את המשקפיים? יכול להיות קשר לצילינדר שחסר ויכול להיות גם בגלל העדר משקפיים.
לצורך כך עלייך לספק לי נתונים מדוייקים יותר שאפשר לראות רק בבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניקוי משקפי ראיה ושמשדנה09/08/2010
שלום,
מהי הדרך הטובה והיעילה ביותר לנקות משקפי ראיה ושמש? (ומבלי לקלקל)
האם על ידי תכשיר מסוים (כמו הספריי שמוכרים בחנויות למשקפי שמש /אופטיקות)
או שמדובר לרוב במוצר שיווקי בלבד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניקוי עדשות משקפיים
איציק שבח10/08/2010הדרך הטובה ביותר לנקות היא ע"י מטלית הלחה מחומר מנקה המכיל אלכוהול וסבון מיוחד בדומה לחומר שנמכר בתרסיסי ניקוי משקפיים.
ניתן לנקות גם בעזרת מים וסבון נוזלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי סוג עדשותסיון08/08/2010
שלום,
אני משתמשת בד"כ בעדשות רכות דו שבועיות (acuve advence של חברת ג'ונסון&ג'ונסון).
המספר הוא -2.25 וקימור של 8.3, קוטר 14.0
בעקבות נסיעה לטיול במזרח אני רוצה לעבור עשות יומיות (שיהיה יותר נקי...), העשות היומיות של אותה חברה הן בקימור של 8.5 או 9 וקוטר של 14.2
קניתי את העדשות היומיות (בקימור של 8.5) והרכבתי אותן ימיים (כל זוג יום כמובן), אבל אני עדיין לא בטוחה שמה שעשיתי זה בסדר (בגלל השוני בהרכב העדשה).
אשמח לסיוע....
סיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי סוג עדשות
נתנאל סילם08/08/2010הסוג הראשון (8.5 14.2) יתאים לך אל דאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות מגעטויטו07/08/2010
האם עדשות מגע יכול לגרום לפזילה בעין?
האם שהיה ממושכת מול המחשב עם עדשות בעיינים יכולות לגרום לפזילה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מגע
נתנאל סילם08/08/2010עדשות מגע לא יכולות לגרום לפזילה! עבודה ממושכת מול מחשב יכולה לגרום להפרעות מסוימות אך לא לפזילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ההבדל בין עדשת יצור ועדשת מדףאורנה05/08/2010
מה ההבדל בין עדשת יצור ועדשת מדף והאם הבחירה ביניהם משמעותית (במספר גבוה ברוחק ראייה+צילינדר די קטן).האם הפרש המחירים ביניהם מוצדק?.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההבדל בין עדשת יצור ועדשת מדף
נתנאל סילם08/08/2010ישנם עדשות שלא נמצאות במלאי מיידי ולכן צריך לייצר אותן במיוחד(לפעמים מינוסים גבוהים צילינדר גבוה או תכנון מיוחד של עדשה קטנה) , כמו כל שמייצרים במיוחד בשבילך גם עדשות אלו יותר יקרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדשת ייצור/מדף
אורנה08/08/2010במקום אחד הציעו לי עדשות מדף ל:מספר 11.5 צילינדר 1.5,ועין שנייה מספר 7.00 צילינדר 0.75.
במקום אחר אמרו שאין מצב למצוא עדשות מדף מתאימות לי במדוייק וחייבים עדשות ייצור .
האם זה הגיוני שיש עדשות מדף מדוייקות לצרכי האינדבידואליים?
האם עדשת ייצור איכותית יותר מעדשת מדף (בהנחה כמובן שעדשת המדף מדוייקת מבחינת המספר/צילינד/עובי עדשה).
האם יכול להיות חיסרון כלשהו לעדשת המדף (גוון עדשה, חוזק עדשה) בשל עמידתה הרבה זמן על המדף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)