מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מספר נמוךאורח22/03/2011
שלום!
אני בן 25 ויש לי מספר שנים משקפיים עם מספר נמוך (מינוס 1,צילינדר גם נמוך).עד היום נהגתי ללכת בלי משקפיים ורק להרכיב אותן בנהיגה או בלימודים.אז רוב הזמן אני רואה לא טוב,אבל לא מפריע לי יותר מדי.השאלה היא האם אני נוהג נכון,או שיש איזושהי סיבה להרכיב משקפיים באופן קבוע במקרה שלי.האם יש דרך לתקן את הראיה ולהיפטר מהמשקפיים לגמרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר נמוך - תגובה
איציק שבח23/03/2011אין שום בעייה בהתנהלותך, רק שאתה פשוט רואה לא טוב.
פיתרון קבוע הוא ניתוח לייזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
אורח23/03/2011נוכחתי לדעת שאני רואה לא טוב בבדיקת ראיה שעשיתי לפני שנתיים(גיל 23),ומאז המספר נשאר אותו דבר.האם יש דבר שאני יכול לעשות כדי להוריד לגמרי את המספר(ללא ניתוח)?האם המספר יכול לעלות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה - תגובה
איציק שבח24/03/2011להוריד לגמרי, לא.
מספר יכול לעלות כתלות במשימות מקרוב שאתה נוטל על עצמך. (לימודים וכדו').* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות בתצורת מונובי'זןיעקב21/03/2011
שאלה של חבר שלי . עם הוא לא הצליח למצוא פתרון מתאים עם עדשות מגע מולטי פוקל , והאופטומטריסט אמר לו שהפתרון שלו הוא הרכבת עדשות בתצורת מונוביז'ו דהיינו עין אחת לרחוק והשניה לקרוב. האם עלולה להיות לו בעייה בבדיקת ראייה עבור חידוש רשיון נהיגה לרכב ציבורי ומשאית בעכבות אי שוויון בזוית הראיה בשני העייניים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות בתצורת מונובי'זן - תגובה
איציק שבח23/03/2011עליו להודיע לבודק טרם הבדיקה שהוא מתהלך עם עדשות בשיטת המונוויז'ן.
והכי פשוט שמתאים העדשות יחתום לו, שכן הוא מכיר את המצב האופטי של העיניים שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות קשות SOFT Kאיילה21/03/2011
שלום רב.
כרגע אני עובר מעדשות רכות לעדשות קשות בעקבות אלרגיה שחלפה. העדשות שהותאמו לי ע"י אופטימטריסטית ,לאחר מדידה של מס' סוגי עדשות הן עדשות של SOFT K הן היו הכי נוחות ופחות מציקות והראיה איתן הכי חדה ונוחה (יש לציין שמחירן גבוהה מעדשות קשות רגילות...) בחנות הוסבר לי שההסתגלות אליהן יותר קלה והן יותר טובות ואיכותיות וניתן להתשתמש בהן בין 2-3 שנים.
מגלישה באינטרנט הבנתי שאלו עדשות שמיועדות לקרטוקונוס והשימוש בהן הוא לשנה- שנה וחצי גג. תודה לאל, אני לא סובל מקרטוקונוס (יש צילנדר גבוהה יחסית 2.5 אך הוא יציב ונערך גם מיפוי קרנית שנבדק ע"י רופא עיניים) האם נהוג להתאים סוג זה של עדשות גם למי שלא סובל מקרטוקונוס? האם הרכבת עדשה מסוג זה בעין בריאה יכולה להזיק? והאם ניתן להשתמש בהן לשנה וחצי או לשלוש שנים?? אני מבולבל אודה לכם מאוד אם תעזרו לי לעשות קצת סדר באינפורמציה.
בתודה מראש,
עומר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון טעו זו עדשת ROSE K ולא SOFT K
איילה21/03/2011רופאת העיניים שלי אמרה שאין סיבה להשתמש בעדשות האלו...
מה עלי לעשות להמשיך להשתמש בהם??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון טעו זו עדשת ROSE K ולא SOFT K - תגובה
נתנאל סילם21/03/2011אם הרופאה לא המליצה למה להשתמש בכל זאת? בעניין משך זמן ההרכבה זה מאוד שונה מעין לעין . באמת יש אנשים שמשתמשים בעדשות כאלו יותר זמן .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכי בבדיקת התאמה היא הייתה הכי נוחה.
איילה22/03/2011אני ממש לא מבין בסוגי העדשות. יש לי קוצר ראייה די רגיל ורציתי להרכיב עדשות מגע. עשו לי בדיקת התאמה (ללא מיפוי קרנית) במהלכה מדדתי כמה סוגי עדשות קשות חלקן היו מציקות יותר או פחות. זו העדשה שכמעט ולא הרגשתי בעין. האופטימטריסטית הסתכלה דרך מכשיר כיצד היא יושבת אמרה שהיא יושבת מצוין ושאלו עדשות הכי טובות ואיכותיות שיש בשוק. אני שסבלתי מאלרגיות החלטתי לקנות את הטוב ביותר! כעת, חיפשתי בגוגל קצת מידע על עדשות ROST K וגילתי שאלו עדשות שמיועדות לקרטוקונוס ועיוותי קרנית!!!!! הן נוחות מאוד השאלה האם יש סכנה בהרכבתן בעין בריאה? והאם נהוג להתאים עדשות כאלו גם לעיניים בריאות? אני ממש אובד אצות, אלו עדשות שנעשו בהזמנה מיוחדת ועלו פי 2 מעדשות רגילות. שאלתי אופטימטריסט אחר שאמר שהוא לא מתאים עדשות כאלו ללא סיבה רפואית ואילו האופטימטריסטית שלי אמרה שאין כל בעיה להרכיב אותן על עין בריאה ושזה רק עניין של נוחות ואיכות. אך לאור התגובות אני חושש ואני כבר לא יודע על מי לסמוך מה דעתכם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדשות ROSE K
עפר כהן23/03/2011היי
לי יש קרטוקונוס והתאימו לי גם עדשה כזו והיא בכלל לא יקרה בהתחשב בזה שהיא מחזיקה עד 3 שנים לעומת עדשות רכות שצריך להחליף מידי פעם.
אם ניסית עדשות רכות והם לא היו טובות לך אין שום סיבה שה ROSE K לא מתאימה.
יש הרבה שאין להם קרטוקונוס ומרכיבים עדשות קשות אם הם סובלים בעין עדשות כאלה.
אז אתה במצב מצויין אם הם נוחות לך.
אני הייתי מעדיף רכות אבל שום רכה לא נותנת מענה לראייה שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדשות ROSE K - תגובה
איציק שבח24/03/2011מצטרף לכל מילה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדשות מולטיפוקל
מון22/03/2011איציק שלום , ברשת שאתה עובד הציעו לי עדשות מולטיפוקל של רודנשטוק . האם גם אתה ממליץ או שיש לך המלצה אחרת אשמח לשמוע דעתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדשות מולטיפוקל - תגובה
איציק שבח23/03/2011אני נוהג להתאים את העדשות לפי בדיקה ולא לפי שם החברה.
באופן כללי הן עדשות טובות ולגיטימיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות חד פעמיות זמן שימושטליה19/03/2011
שלום עברתי עכשיו לעדשות חד פעמיות דו חודשיות עם צילנדר. עד היום השתמשתי בעדשות רכות קבועות, אך סבלתי לאחרונה מ גירוי בעפעף GPC . שאלתי היא האם עדשות דו חודשיות משמעותן 60 ימי שימוש? ואם אני משתמשת רק פעמיים בשבוע האם אני יכולה להאריך את משך זמן השימוש מחודשיים לשולשה/ ארבעה?? או שעלי לזרוק את העדשות בדיוק חודשיים אחרי הפתיחה?.
תודה
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות חד פעמיות זמן שימוש - תגובה
איציק שבח20/03/2011עלייך לזרוק את העדשות חודשיים אחרי הפתיחה,
גם אם השתמשת לסירוגין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן לעשות עדשות ראיה לכל מסגרתחיים19/03/2011
שלום
אני מעוניין לרכוש מסגרת של משקפי ראיה מאתר אינטרנט מחו"ל. רציתי לדעת האם מבחינה טכנית אני יכול להזמין רק את המסגרת ואז לגשת לכל חנות אופטיקה וזו תתאים לה את עדשות הראיה במספר הרלוונטי לי, גם אם אותה חנות/רשת אופטיקה לא מחזיקה אצלה את המסגרת/יצרן המסגרות הספציפיים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ניתן לעשות עדשות ראיה לכל מסגרת - תגובה
איציק שבח20/03/2011לא כל מסגרת שמש מתאימה לביצוע עדשות עם מספר,
תוכל לשאול באתר הקנייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא דיברתי על מסגרת שמש
חיים21/03/2011דיברתי על מסגרת ראיה. אני מעוניין להזמין מסגרת ראיה נקיה מעדשות, ורציתי לדעת האם ניתן באופן טכני יהיה ניתן להתאים לה עדשות ראיה במספר המתאים לי, אפילו אם אותה מסגרת לא נמכרת בארץ או בחנות הספציפית.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא דיברתי על מסגרת שמש - תגובה
איציק שבח21/03/2011בוודאי, זו ייעודה.
אם כי לא תהיה לך אחריות על ההרכבה במקרה של נזק למסגרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 40 פריזמותשירן19/03/2011
במהלך בדיקה שעשיתי אצל חברה שלומדת אופטומטריה (כך הם נבחנים), היא עשתה לי בדיקה שדרשה ממני מאמץ מיוחד (כאב לי מאד החלק הקדמי של הראש) בה שאלה באיזה שלב שורות מסוימות שהראתה לי התפצלו. השורות לא התפצלו באף שלב, והיא קראה למרצה שלה בדאגה ושניהם הגיעו למסקנה שיש לי "40 פריזמות". לא הבנתי מה משמעותו ומפאת זמני המוגבל לא יכולתי לשאול . אשמח לתשובה (אגב מסקנות הבדיקה היו 0.5 + , ו-0.25 בשתי העיניים). תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 40 פריזמות - תגובה
איציק שבח20/03/2011כנראה שיש לך כושר כינוס עיניים גבוה מאוד,
זאת לא בעייה בכל מקרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לקבל מענהליאן18/03/2011
התחלתי להרכיב עדשות ראייה בערך חודש... אמרו לי שהרכבת עדשות ראייה בעתיד תמנע ממני לעשות ניתוח לייזר בעיניים , האם זה נכון?
ורציתי לברר כמה בערך אמורו לעלות משקפי שמש אופטיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל מענה - תגובה
איציק שבח20/03/20111. לא נכון, חלק ניכר מניתוחי הלייזר מתבצעים על עיניים מנוסות בעדשות מגע.
2. מאוד משתנה, יותר יקר ממשקפי ראייה רגילות , באופן כללי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות מגע מולטייעקב17/03/2011
לפני כחודש החלטתי לנסות עדשות מגע פניתי לאופטומטריסט שהחל להתאים לי עדשות מולטיפוקל לאחר מ"ס נסיונות של החלפת מספרי עדשות בשני העיניים הוא הגיע למסקנה שמתאים לי +1.5 בעיין ימין ו1.75 + בעין שמאל הבעיה שלי היא שלרחוק אני רואה דיי טוב אך בקריאת עיתון לדוגמא אני ממש מתאמץ וחסרה לי חדות .האופטומטריסט טוען שעים הוא יגדיל לי את המ"ס לקריאה זה יקלקל לי את הראיה לרחוק ,וזה המצב האופטימלי שאני צריך ועים זה להיסתדר .יחסית לגילי (56)התרגלתי מהר מאוד לעדשות וזה מאוד מקל עליי בחיי היום יום אך בעיית הקריאה שלא ניפתרה 100% ממש מפריעה לי .
מה המלצתך בנידון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מגע מולטי - תגובה
איציק שבח20/03/2011כפי שאמר האופטומטריסט, אין 100 אחוז,
נסה להתרגל,
דווקא נשמע לי שאתה די מרוצה מהרעיון של העדשות מגע המולטיפוקאליות.
עליך להבין שאם אתה מחדד מרחק מסויים מרחק אחר , קרוב או רחוק יותר ישתבש יחסית.
בהצלחה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעליתי על הבעיה
יעקב21/03/2011כנראה שבלי לשים לב התהפכה לי העדשה וזו כנראה הייתה הסיבה לחוסר חדות ,ניקיתי את העדשה והפכתי אותה והמצב הרבה יותר טוב משמעותית . השאלה שלי איך אפשר לבדוק מצב שהעדה לא הפוכה ,היות ואין שום סימן פרט להסבר שראיתי באחד העלונים על הקימור וזה לא ממש ברור . אני מתפלא איך בטכנולוגיה המשוכללת כ"כ לא מצאו פתרון כלשהו לסימון מצב העדשה ,או שיש עדשות כאלה ולא שמעתי על כך.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעליתי על הבעיה - תגובה
איציק שבח23/03/2011אני שמח שמצאת את הסיבה,
כ"כ, ניתן לזהות את הצד הנכון לפי היציבות/ קשיחות של העדשה,
יש עדשות כיום שיש עליהם סימנים,
במצב רגיל לא סביר שעדשה תתהפך מעצמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות מגע בסאונהרון15/03/2011
רציתי לדעת האם ניתן לשהות בסאונה רטובה/יבשה כאשר אני עם עדשות מגע בעיניים
(לא יודע אם זה רלוונטי אבל מדובר על עדשות מגע יומיות סטנדרטיות)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מגע בסאונה - תגובה
איציק שבח16/03/2011אסור להיות עם עדשות מגע בסאונה. (רטובה / יבישה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התאמת עדשות קשותאיילה15/03/2011
שלום
פניתי לאופטימטריסטית להתאמת עדשות מגע קשות. במהלך ההתאמה נתבקשתי למדוד כל מיני סוגים של עדשות קשות (כיוון שהן עדשות קשות הן לא חד פעמיות), האופטימטריסטית אמרה לי שאין מה לדאוג כיוון שהיא מחטאה אותם היטב (אם אני לא טועה ראיתי שהיא שוטפת אותם עם מים וסבון לעדשות...) ושחייב למדוד אחרת ההתאמה לא תהיה אופטימלית. האם נהוג למדוד עדשות קשות שהן לא חד פעמיות? והאם זה יכול להזיק? אני קצת חושש...
כרגע אני מנסה להסתגל (ממש בהתחלה) לעדשות ואחרי שאני מוריד אותן בעין אחת אני מרגיש גירוי קל גם שעתיים שלוש לאחר ההסרה, האם זה חלק מההסתגלות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאמת עדשות קשות - תגובה
איציק שבח16/03/20111. זוהי דרך התאמת עדשות מגע הקשות, אל חשש.
2. הגירוי הקל הוא חלק מההסתגלות, אם אתה מרגיש כך כנראה שהכל בסדר.
3. בתור חדש בעסק של עדשות מגע קשות, מומלץ לעבור ביקורת אחרי שבוע אצל האופטומטריסטית שלך,
4. בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות מגע של ZEISSשרון14/03/2011
האם ZEISS היא יצרנית מוכרת של עדשות מגע? האם היא מומלצת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מגע של ZEISS - תגובה
איציק שבח15/03/2011כן, גם צייז מייצרת עדשות מגע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל האם הן נחשבות לעדשות טובות?
שרון15/03/2011הן נמכרות באופטיקה הלפרין, שלא ידועה כרשת עם מוצרים איכותיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הן מומלצות?
שירה15/03/2011כתבת שzeiss היא גם יצרנית עדשות מגע, אבל השאלה האם העדשות מומלצות או לא?
מה הקימור הרגיל של עדשות מגע רכות? אלו עדשות מגע מומלצות?
האם גם עדשות מגע רכות עוצרות את המספר או שרק עדשות קשות?
אני מס' מינוס 6 בשתי העיניים (צילינדר קטן של חצי שהאופטיקאים מתעלמים ממנו לעניין עדשות ומשקפיים)- לאחרונה נראה לי מצב העיניים שלי החמיר. אני נמצאת הרבה מול מחשב (לאחרונה יותר מתמיד), העיניים שלי כואבות, אני מרגישה יובש בעיניים, וכאבי ראש שמשתפרים לאחר שאני מחליפה למשקפיים, אבל אם אני מרכיבה רק משקפיים לאורך כל היום גם כואב לי הראש מכיוון שיש לי קפיצה של העין ובעבר אמר לי אופטיקאי שההבדל בין העין למשקף בעין שלי הוא משמעותי, ולכן נוח לי יותר עם עדשות.
מה אפשר לעשות כדי שאני אוכל להיות עם עדשות, אבל בלי תופעות הלואי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הן מומלצות? - תגובה
איציק שבח16/03/2011סוג העדשות מותאם לפי העיניים,
אופטומטריסט מקצועי לפי בדיקה ולא לפי "מבצע",
לצורך העניין יתכן שלך יתאימו העדשות ולחברה שלך לא,
רק אבחנה נטולת אינטרסים תוכל לתת לך תשובה ראויה,
מעבר לכך, אם העדשות עם תקן של משרד הבריאות,
הן עוברות את סף "המומלצות",
זאת אומרת, יתכן שהן תתאמנה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקפיים באירוקהיוסי אלמליח13/03/2011
שלום,
האם המשקפיים של ray ban שנמכרים באירוקה הינם מקוריות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקפי רייבאן של אירוקה
אריאל13/03/2011אירוקה מחזיקים רק מותגים מקוריים אצלהם...
אני לקוח שלהם כבר יותר מארבע שנים וקונה רק אצלהם את הרייבאן ומשקפי הnofear שלהם... אני יכול להגיד לך שקניתי פעם בחו"ל רייבאן מזוייף, עשיתי בדיקה אצל אופטיקאי והמזוייף לא הכיל מסנן קרינה כמו שיש לרייבאן המקורי שקניתי באירוקה ... ולכן אני יודע בוודאות שהם מחזיקים מקוריים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאירוקה
יוסי אלמליח13/03/2011אם כך מדוע לא ניתן להחזיר את המשקפיים שאישתי קנתה לי ולקבל החזר כספי כמו שהחוק היום קובע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשקפיים באירוקה - תגובה
איציק שבח13/03/2011כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת עדשות מגע טובותריקי13/03/2011
יש לי משקפיים ואני רוצה להתחיל להרכיב גם עדשות מגע.
ימין -3.5 - צילינדר 0.5- AX 180
שמאל 3.00- צילינדר 0.75- AX 176
תוכלו להמליץ לי על חברה וחנות אינטרנט שבה אוכל להזמין את העדשות?
באופטיקה מישום מה נראה לי שמנסים לגבות מחיר גבוה מאוד.
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחפשת עדשות מגע טובות - תגובה
איציק שבח13/03/2011באופטיקה גובים על בדיקה, דבר שנחוץ להתאמת עדשות מגע.
אי אפשר להמליץ על עדשה מתאימה בלי לבדוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פער בין שתי העיניים לא משתקף בבדיקהעומרי11/03/2011
אני לא מרכיב משקפיים.
יש לי טשטוש בעין ימין (כאשר אני עוצם את עין שמאל) בראיה מרחוק.
כאשר אני עושה אותו דבר בעין שמאל (עוצם את עין ימין ומסתכל לרחוק) - אין בעיה. ההבדל הוא גדול.
ניגשתי לחנות משקפיים, עשו לי בדיקה עם מכונה ואח"כ בדיקה כזאת ששים עדשות.
התגלה לי קוצר ראיה עם דיופטר מינוס 0.75 בשתי העיניים.
השאלה שלי: איך זה יכול שהבדיקה מציגה ראיה זהה בעיניים כאשר יש לי פער כזה עצום בין עין ימין לשמאל בראיה שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פער בין שתי העיניים לא משתקף בבדיקה - תגובה
איציק שבח12/03/2011שאלה טובה,
האם הייתה מעורבות של ליקוי אסטיגמציה בעין הפחות טובה (צילינדר)?
וכ"כ, ייתכן מצב (לא סביר) שעין אחת פשוט רואה פחות טוב.
עצתי אליך, שתיגש לבדיקה נוספת במקום אחר, תוך כדי הצבת השאלה הנוקבת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת עינייםדורן11/03/2011
היי
האם אפשר לבצע בדיקות עיניים כדי למדוד קוצר ראייה אצל מישהו שלא מוכר משקפיים?
אופטימיטריס מוכר משקפיים, לכן נראה לי שהוא תמיד יאמר שהנבדק צריך משקפיים, גם אם הוא לא באמת צריך - כי הוא מרויח מזה.
אני מחפש לעשות בדיקה אצל מישהו שאין לו אינטרס כזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת עיניים
איציק שבח12/03/2011ישנם מכונים המבצעים בדיקה בלתי תלויה,
הבעיה שאתה מעלה היא בעייה כאובה בארץ,
שכן, בניגוד לנהוג בארה"ב למשל, מוכר המשקפיים הוא אופטיקאי הנמצא באיזור עסקי אחר מאשר האופטומטריסט בודק העיניים.
בכל מקרה, גם בחנויות אופטיקה "רגילות" יכולים לבצע עבורך בדיקה תמורת תשלום ונתינת מרשם לביצוע במקום אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)