מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הזעהענבר29/05/2008
שלום רב,
בתי בת 4 חודשים, מזיעה בכפות ידיים ורגליים במשך רוב שעות היממה ולאחר שהן מתייבשות הן קרות מאוד.
מספר שאלות,
האם ניתן לעשות משהו נגד ההזעות הללו? והאם זה יעבור עם הזמן?
האם לגרוב לה גרביים גם כשחם מאוד? אני חוששת מכך שהיא תתקרר כיוון והרגליים ממש קרות אחרי שהן מתייבשות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לענבל
ד''ר הדר ירדני30/05/2008שלום ענבל,
אם היא מזיעה כנראה שחם לה. או שהיא לבושה מדי, או שהבית חם מדי.
22-23 מעלות בחדר הילדים זה מה שנחוץ.
לבוש תאים לעונה ולאקלים.
קרוב לוודאי שהגרביים מיותרות.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטאמין Dגלית29/05/2008
מה הסיבה למתן ויטאמין D לתינוקות?
מאיז גיל צריך להתחיל ומה המינון הדרוש?
האם משהו בתזונתי יכול לשנות את מינון הויטאמין (התינוקת בת שבועיים וניזונה מהנקה בלבד)
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לגלית
ד''ר הדר ירדני29/05/2008שלום גלית,
ויטמין יינתן לכם בטיפת חלב מגיל 4 חודשים.
מטרת המתן מניעת רככת בילדים.
אין קשר למינון ולתזונה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כשאמא חולהשירה28/05/2008
הי! אני עם דלקת באוזן ןבגרון ולא יודעת איך להתנהג עם בתי הקטנטונת בת שלושה וחצי חודשים.
הבנתי שטוב וחשוב להשיך להניק כי החלב מחסן, אבל אני מפחדת לא מההנקה אלא מעצם הקירבה אליה שלא תנשום את כל החיידקים. מה עושים???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאשחר
ד''ר הדר ירדני28/05/2008שלום אשחר,
רוחצים טוב טוב ידיים לפני שניגשים לתינוקת.
מתאפקים קצת מלנשק על הפה והפנים.
אפשר להשתמש במסכת פה ואף כדוגמת המנתחים.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא רוצה לאכול!!!מירי27/05/2008
התינוקת שלי בת 4 חודשים לפני היא ניזונה בסימילאק כמאט מלידה אחרי חודשיים היתחילו שילשולים ואחרי בדיקות של צואה הכל יצא תקין הוחלט לעבור לאוכל צימחי זה עזר אך אם הזמן היא ירדה בכמות האאוכל ואכששיו התחיל עצירות והיא לא רוצה לאכול במעט כלל במקום 140 cc היא אוכלת 70 מה לעשות אני כבר חסרת אונים מכיוון שכל האכלה זה מלחמה
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למירי
ד''ר הדר ירדני28/05/2008שלום מירי,
ראשית הכי חשוב לדעת איך הילדה עולה במשקל ואיך היא מרגישה חוץ מנושא האוכל. האם התפתחותה תקינה? אם כל מה שכתבתי עד עתה בסדר, הרי שאפשר להוריד את סף החרדה.
בנוסף אפשר לתת תכשיר נגד גזים ואפשר לנסות לחזור לכלכלה רגילה.
ציינת כמה אוכלת, אבל לא כמה ארוחות. בגדול צריכה לאכול בין 120 - 150 מ"ל לק"ג ליום.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להלביש?גילה27/05/2008
יש לי תינוקת בת 3 שבועות נכון לעכשיו אני מלבישב לה שכבה אחת ארוכה דקה,מתי אפשר להתחיל להלביש בגדים קצרים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לבלה
ד''ר הדר ירדני27/05/2008שלום בלה,
חכי לפחות עד גיל חודש, אז כבר יהיה גם חם יותר.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות אוכלליאת27/05/2008
בוקר טוב
בני בן 3.5 חודשים ושוקל 6.500 ק"ג, נכון להיום אוכל כל 3 שעות 120 מ"ל של מטרנה.
בימים האחרונים נראה כי הכמות לא מספיקה לו והוא בוכה אחרי האוכל.
איזה כמות צריך לאכול תינוק בגיל 3.5 חודשים?
האם התינוק דורש יותר אוכל מכיוון שישן לילה שלם מבלי לאכול?
אודה לתשובתך
המשך יום נפלא
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לליאת
ד''ר הדר ירדני27/05/2008שלום ליאת,
החישוב הוא 120-150 לק"ג ליום.
6.5 ק"ג כלומר בין 780 ל 975 מ"ל ליום.
אם אוכל 120 כל ארוחה זה בערך 7-8 ארוחות. אם אוכל פחות ארוחות, סביר שירצה יותר בכל ארוחה.
בברכה, הדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי ביציאת תשואהסיוון26/05/2008
היי , בתי בת 7 שבועות וכבר שבועיים שקשה לה לצאת לבד, היא מתאמצת בוכה מכאבים ולא מצליחה לעשות קקי לבד, ולכן אני מנסה לעזור לה כך שתצא לפחות פעם אחת ביממה, הייתי עושה לה כמה פעמים עם מדחום אבל הפסקתי והדרכים שאני מנסה זה לטפטף לה בפי הטבעת שמן זית או לגרות את פי הטבעת עם קיסם אוזניים רטוב בשמן זית מכוון שעיסוי בבטן ותרגילים עם הרגליים לא עוזרים לה. האם מה שאני עושה בסדר? האם יש עוד דרכים? האם עליי לחכות עוד? התינוקת שלי סובלת ולא מסיימת לי אף מנה של 120 מהבקבוק ובוכה מכאבים שמנסה לעשות קקי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לסיוון
ד''ר הדר ירדני27/05/2008שלום סיוון,
ראשית אני ממליצה להפסיק עם כל העזרות החודרניות!
ממה היא ניזונה? באם יונקת האם לך יש עצירות, גזים וכדומה.
באם החלה כלכלה חדשה יש לראות אם היא הגורם.
כדאי לתת תכשיר נגד גזים, לעשות מסג' בבטן, לכופף ברכיים לבטן...
במקרה וכלום לא עוזר, להתייעץ עם רופא.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימנים כחלחלים בגבשירי25/05/2008
בתי בת 3.5 חודשים.
מהלידה יש לה סימנים כחולים בגב (ממש מעל הישבן).
האם יש צורך לבדוק את העניין או שהדבר יחלןף?
תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לזוהר
ד''ר הדר ירדני25/05/2008שלום זוהר,
כתמים כאלו בגב נקראים כתם מונגולי - ומעידים על מוצאם. ברובם ללא בעיה.
הרוב המכריע יעלם עד גיל 5 שנים.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין Dרותם25/05/2008
אתמול נתתי בטעות לבתי בת השבועיים פעמיים שתי טיפות ויטמין D (היא יונקת) כי בערב שכחתי שכבר נתתי לה במהלך היום. האם בעייתי? והאם להמנע היום ממתן הטיפות כפיצוי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למיה
ד''ר הדר ירדני25/05/2008שלום מיה,
אין כל בעיה. המשיכי כרגיל.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכה בראשעזרא25/05/2008
אני אב לתאומים בני 9 חודשים כאשר אחד מהם כבר עומד עצמאית,
אתמול( 24.5 ) הוא עמד ואיבד שיווי משקל וכתוצאה מכך נפל אחורה על ראשו .
הילד בכה כדקה,שתיים ולאחר שנרגע המשיך כאילו כלום לא קרה.
אני מיששתי את אזור הנפילה וחשתי כי יש בליטה קטנה שנכון להיום 25.5 נראה כי ירדה קצת.
האם יש סיבה לחשש מסויים?
האם עליי ללכת לבצע בדיקה כלשהי ו/או צילום?
בתודה מראש
עזרא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לעזרא
ד''ר הדר ירדני25/05/2008שלום עזרא,
מעקב אחר ילד שנפל ונחבל, מתפקד רגיל, לא איבד הכרה ולא הקיא או הקיא פעם אחת, היא השגחה של 24 שעות. כך שאם אתה קורא רק עכשיו את מה שאני כותבת ועד עכשיו הילד חש בטוב, הרי שאפשר להיות רגועים.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה בפנים ובצווארעמית24/05/2008
שלום,
לביתי בת החודש וחצי, החלה להופיעה פריחה בפנים ובצוואר, הפריחה מאופיינת בנקודות קטנות ומחוספסות בצפיפות גבוהה, בעיקר בצוואר, מאחורי האזניים ובפנים.
התזונה שלה משולבת מחלב אם, ומתוספת של סימילק טופ.
למה יש לייחס פריחה זו? האם יש איזה תכשיר שיכול להקל?.
תודה מראש,
עמית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לעמית
ד''ר הדר ירדני25/05/2008שלום עמית,
זו פריחה מאד אופיינית לגיל הינקות ומקורה בהורמונים של ההריון והלידה. אין מה לדאוג, לרוב חולף מעצמו ומציק יותר להורים מאשר לתינוקות.
כל קרם גוף היפואלרגי טוב.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קקי ירוק...גלית24/05/2008
הקטנה שלי בת שבועיים בדיוק.
היום כשהחלפתי לה חיתול גיליתי קקי ירוק (ירוק ממש, כאילו עשוי מפטרוזיליה.....)
זו הפעם הראשונה שזה קורה, עד כה היציאות שלה בצבע חרדל.
מה זה אומר והאם זה בסדר?
אתמול בפעם הראשונה נתנו לה בקבוק סימילאק לפני השינה (60 סמ"ק).
האם יש קשר?
תודה,
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לגלית
ד''ר הדר ירדני25/05/2008שלום גלית,
בהחלט יתכן ששינוי הצבע של היציאה קשור בשינוי הכלכלה.
אם הכול תקין, היא אוכלת היטב, אין חום, אין שלשול והקאה, אין מה לדאוג.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה הדר
גלית25/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבברכה
ד''ר הדר ירדני25/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסונים והנקהלו23/05/2008
שלום רב! אני אמא לתינוקת מתוקה בת 5 חודשים אותה אני מניקה. אני מתחילה לעבוד בבית חולים ועלי לעבור חיסונים ביניהם חיסון להיפטיטיס B ואולי עוד (אני אדע בדיוק אילו שבוע הבא). כמו כן עלי לעשות מנטו. האם יש בעיה לעבור חיסונים ומנטו ולהניק או שזה יעבור לחלב ומסוכן? אם זה כן עובר אז אחרי כמה זמן ומתי יוצא (תוך כמה שעות/ימים) מהגוף? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ללו
ד''ר הדר ירדני25/05/2008שלום לו,
בעקרון לא צריכה להיות בעיה עם מנטו והנקה. לגבי החיסונים, ברובם אין בעיה. תשובה יותר מדוייקת תוכלי לקבל כשתדעי באילו מדובר.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן חודש וחצילימור22/05/2008
תינוק בן חודש וחצי, שוקל 5 קילו.
בני נזון בעיקר מסימילאק, כל 3 שעות 120 CC, משך הארוחה עם הפסקות יכולה להגיע עד כחצי שעה. יש לי תחושה שהכמות לא מספיקה לו. (הוא ביומיים האחרונים לא רגוע) האם להוסיף עוד 30 CC?
ולמשוך את הארוחה עד שעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ללימור
ד''ר הדר ירדני22/05/2008שלום לימור,
בנך אמור לאכול 150-120 מ"ל לק"ג ליום.
כלומר במקרה שלו. 750 מ"ל אם נחלק לשמונה ארוחות נגיע ל פחות מ 100 לכל ארוחה.
כך שפחות מדי הוא בודאי לא אוכל.
יתכן מאד שלא רגוע עקב כאבי בטן עקב אכילה רבה. אין צורך להאכיל חצי שעה. אוכל זה לא מוצץ.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרבנית מיםשיר22/05/2008
ביתי בת 14 חודשים שותה מים בכמויות מזעריות
אני לא נותנת לה לשתות שום דבר אחר מלבד מים
ניסתי כוס עם פיה גם לא עזר
התחלתי לתת לה לשתות מים במזרק
כמה מים היא אמורה לשתות?
האם יש עצות מה לעשות עם הסרבנית שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשיר
ד''ר הדר ירדני22/05/2008שלום שיר,
באם היא שותה חלב מדי פעם ואוכלת כלכלה מגוונת, אפשר להמשיך ולהציע לה מדי פעם מים, אבל לא להשניא עליה אותם.
באם אין סימני התייבשות ונותנת שתן כרגיל כנראה שמקבלת מספיק נוזלים.
אפילו תשאירי כוס או בקבוק במקום שתוכל להגיע.
תני לה לבחור בם לבד.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)