מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחלת הנשיקהויקי24/06/2008
שלום רב,
רציתי בבקשה לשאול כמה זמן עלי להימנע מחשיפת תינוק לאדם אשר התברר כי נדבק במחלת הנשיקה (לפני כחודש). האם ההדבקה מסוכנת גם לי? מהן ההגבלות הקיימות בעניין. אגב, נאמר לי שתינוקות קטנים מחוסנים מפני הדבקות במחלת הנשיקה - אבל לא כ"כ נשמע לי הגיוני.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לויקי
ד''ר בובי גרוס24/06/2008"מחלת הנשיקה" או כפי שצריך לקרוא לה מונונוקליאוזיס זיהומית היא מחלה ויראלית מאוד שכיחה ובד"כ קלה בילדים. לעומת זאת המחלה קשה יותר ממתבגרים ועד למבוגרים.
היא בד"כ חולפת מעצמה ואין טיפול ספציפי. לעיתים רחוקות קיימות סיבוכים מסויימים.
אין חיסון וגם לא ניתן להמנע מהדבקה כי הוירוס נפוץ מאוד ונמצא בכל מקום. יחד עם זאת לא רצוי לבוא במגע הדוק עם אדם חולה לתקופה של לפחות שבועיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה קטנה נוספת
ויקי24/06/2008תודה על המענה המהיר. ציינת בתשובתך כי רצוי שלא לבוא במגע עם אדם חולה במשך לפחות שבועיים. שאלתי היא מאיזה מועד סופרים פרק זמן של שבועיים. מהשלב בו המחלה חלפה? אני מניחה שבבדיקות דם ניתן לראות את נוכחות הוירוס בדם ואז לדעת האם המחלה פעילה או לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלויקי
ד''ר בובי גרוס25/06/2008השבועיים זה למעשה השארה וטווח ביטחון בד"כ יומיים מהופעת הסימנים האדם מדבק.
ניתן לאבחן את המחלה בודאות ע"י בדיקות דם. אבל לא הייתי ממליץ על בדיקות דם לתינוקות במיוחד שאין ממילא טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה בלילה לתינוקת בת 4 חודשיםבר24/06/2008
שלום,
בתי בת 4 חודשים. לאחרונה יצא מס' פעמים שלא אכלה כ-10 שעות בלילה האם זה נורמלי אושכדאי להעיר בלילה אם לא מבקשת לאכול?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לבר
ד''ר הדר ירדני24/06/2008שלום בר,
זו משאלת ליבם של רוב ההורים.
לא להעיר!
כל עוד עולה היטב במשקל ומבסוטה.
שנו בכיף.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 4 חודשיםליאורה23/06/2008
שלום בני בן 4 חודשים וברצוני לשאול האם ניתן להתחיל להאכיל אותו פירות וירקות
במידה וכן אשמח אם תרחיבו את הנושא.
האם לתת לו קודם פירות או קודם ירקות
כמה פעמים ביום ?
דרך אגב בני עדיין יונק אך מקבל סימילאק + דייסה לפני השינה (בכדי שישן רצוף)
תודה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לליאורה
ד''ר הדר ירדני23/06/2008שלום ליאורה,
היום לא ממהרים עם התוספות ומומלץ להתחילן בגיל 6-7 חודשים.
לכשיגיע הזמן, להתחיל בירקות. ירק אחד מספר ימים, לאחר מכן ירק אחר, ואם הכול עובר בשלום ניתן לשלבם וכך הלאה.
פירות רק לאחר מכן.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן כמעט 9 חודשיםחייקי23/06/2008
שלום,
אני אנני יודעת מה עלי להוסיף לתפריט של הילד שלי. מה מותר ומה אסור
מכון להיום בבוקר 09:30 אוכל 300 מ"ל מטרנה. 14:00 אוכל מרק טחון עם עוף, ירקות, אורז וכ"ד ב 18:00 אוכל פירות טחונים וב 21:30 אוכל דייסת מטרנה.
את הדייסה והמטרנה אוכל מבקבוק ואת השאר מכפית שאני נותנת לו.
מה ניתן להוסיף? ובאיזו צורה? (של המאכל-מרוסק, חתוך.. והאופן- בקבוק, יד, צלחת)
בכל מקום שאני קוראת רשום משהו אחר
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לחייקי
ד''ר הדר ירדני23/06/2008שלום חייקי,
למה את חושבת שהוא צריך עוד משהו?
הוא אוכל שתי מנות חלב +דייסה. מנת ירקות ומנת פירות.
נשמע לי בסדר.
את יכולה להוסיף יוגורט או גבינה ב 1100.
השאלה אם עולה היטב במשקל, ואין לך תחושה שרעב.
אם הכול בסדר, נראה לי שהכלכלה בסדר.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאופן ההגשה
חייקי23/06/2008תודה רבה
רק מה לגבי צורת האכלה. האם להמשיך עם הבקבוק והכפית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לחייקי
ד''ר הדר ירדני23/06/2008שלום חייקי,
כן בהחלט.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאותרויטל22/06/2008
שלום,
בתי בת חודשיים, בשלושה שבועות האחרונים היציאות שלה אינן סדירות, והיא עושה פעם ביומיים שלושה, הפעם האחרונה היתה כמעט 5 ימים ללא יציאות.
האם זה תקין?
(קיבלתי ייעוץ מרופא כי עד שבוע זה תקין, אך נראה לי שזה המון לתינוקת כל כך קטנה).
במידה ואכן עד שבוע זה תקין, מה עושים לאחר שבוע? האם ישנה איזשהי התערבות?
תודה רבה ויום נעים....
רויטל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרויטל
ד''ר בובי גרוס22/06/2008לא מסרת כל מידע על התזונה של התינוקת.
אם היא ניזונה מהנקה בלבד אז יציאה פעם ב5-6 ימים זה תקין ונורמלי.
למרות שבגיל שלה היתי מצפה ליותר יצאיות.
אבל כאמור זה תקין על הנקה וזה לא מפריע לתינוקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
רויטל22/06/2008שלום,
תודה על התשובה.
אכן התזונה הינה הנקה בלבד.
יש לי שאלה נוספת: לביתי ישנן שערות על האוזניים, האם יש משהו שצריך לעשות?
האם ינשור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לרויטל
ד''ר הדר ירדני23/06/2008שלום רויטל,
לא צריך לעשות דבר, בדרך כלל נושר.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקיצותדורין21/06/2008
ד"ר הדר ירדני שבת שלום
יש לי ילדה בת 6 וחצי חודשים אתמול בלילה היא נעקצה
יש לה שני עקיצות בפנים בגול סביר אבל יש לה עקיצה אחת ביד ממש גדולה ואדומה מאוד
רציתי לדעת אם אפשר להשים לה משהוא על זה ומה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
דורין21/06/2008העקיצה על היד הולכת ונראה כמו כוויהאבל אורים שזה עקיצה כי יש ראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לדורין
ד''ר הדר ירדני21/06/2008שלום דורין,
אפשר לשים ג'ל של פנסטיל או משהו מרגיע אחר.
אם נורא מגרד אפשר לתת טיפות פניסטיל - טיפה לק"ג פעמיים ביום.
אפשר לתת אקמול אם מאד מציק ואין לך משהו אחר.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיםלו21/06/2008
האם מותר לתת לתינוקת בת שנה מי עדן ,מבלי להרתיח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר הדר ירדני21/06/2008שלום,
כן לא צריכה להיות בעיה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייב לישון בין הארוחות אחרת לא אוכלשירלי20/06/2008
שלום רב,
תינוקי בן ארבעה חודשים יונק ופעם בכמה ימים אוכל סימילק אחד ביום.
עד לפני שבוע אכל כל שעתיים (אפילו פחות) ופתאום השתנה ואוכל כל 4-5 שעות, אני ממש מודאגת מהעניין הזה, הוא יונק 6 פעמים ביום וכל פעם כ-10 דק (לפעמים פחות).
ברצוני לציין שעד שלא ישן בין ארוחה לארוחה לא מוכן לאכול בשום אופן,
הבעיה היא שקצת קשה לו להרדם ולפעמים נרדם רק אחרי 4 שעות מהארוחה הקודמת, ישן שעה ומתעורר לאכול וכך נוצר מצב שאוכל אחרי 5 שעות.
האם תקין???
הוא קצת בכיין בזמן האחרון אך לא נראה כי מרעב אלא מעייפות.
מתי אמור להוציא שיניים, אולי זה מה שמציק לו? יש לו בליטה קטנה בלסת תחתונה בצד, התופעה מוכרת לכם?
יציאה אחרונה שלו היתה ביום ראשון (היום כבר יום שישי) אך כמות היציאות תמיד היתה אצלו אחת לכמה ימים, האם נורמלי? יש לו כ-4 טיטולים רטובים ביום אך לא כבדים מאוד.
אשמח לתשובה, בתודה מראש
שירלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשירלי
ד''ר הדר ירדני20/06/2008שלום שירלי,
נורמלי בהחלט שתינוק בן 4 חודשים יאכל כל 4-5 שעות. יניקה של 10 דקות ופחות זה בדיוק מה שצריך.
יתכן שמתחילות לבצבץ לו שיניים ואפשר לשים על זה תכשיר הרגעה.
יתכן גם שכואבת לו הבטן למרות שיציאה עד פעם בשבוע בתינוק יונק זה בסדר. אפשר לתת לו תכשיר נגד כאבי בטן.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין Dלימור19/06/2008
אחות טיפת חלב אמרה שחייבים לתת לתינוק (בן חודשיים) טיפה אחת של ויטמין D (אני לא מניקה). ואם זאת היצרן כותב 2 טיפות? מה לעשות?
שאלה נוספת, עד איזה גיל נותנים ויטמין D? האם צריך לתת ויטמין נוסף, או שמא זה מספיק?
שאלה נוספת: עד איזה גיל יש לעשות לתינוק "גרפס"?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ללימור
ד''ר הדר ירדני20/06/2008שלום לימור,
ויטמין D נותנים מהלידה ועד גיל שנה. נכו לגבי תינוק יונק ולא יונק. המינון אכן 2 טיפות, ויתכן שהאחות התכוונה להעלות בהמשך את המינון. את יכולה לתת שתיים.
לא צריך לתת עוד ויטמינים.
אין חוקים לגבי הגרפסים. צריך רק לראות שלא פולטים. אם הוא לא עושה גרפס אבל לא פולט, אז אין בעיה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צורת ראשאמא טריה19/06/2008
שלום,
בתי בת 4 חודשים, נולדה בניתוח קיסרי. מאז הלידה היא ישנה בשכיבה על הגב כשהראש נוטה לצד ימין. עקב כך, החלק הימני של הראש מאחורה שטוח מאוד, ביחס לחלק השמאלי שהוא עגול יותר.
כשהיא ערה אני משתדלת לשים אותה על הבטן כבר מגיל קטן ובנוסף שמתי לה מובייל בצד השמאלי של המיטה כדי שלפני השינה תטה את הראש לשם. עד כה זה לא עוזר וצורת הראש נותרה כשהיתה. חשוב לציין שעד גיל חודשיים בערך, הראש היה סימטרי. האם זה משהו שנוטה להסתדר מעצמו ככל שתגדל? יש משהו לעשות?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאמא טרייה
ד''ר הדר ירדני19/06/2008שלום רב,
נראה שאת פועלת נכון ואכן גירויים לכיוון הצד השני טובים והם הפתרון.
באם היא אוכלת מבקבוק, כדאי כל פעם להאכיל על יד אחרת.
בלילה, צריך להפוך כל מספר לילות את כל צורת שכיבת הגוף. כלומר פעם הראש בצפון או מזרח ואחרי כמה ימים בדרום או מערב. אחרת, הנטייה של הראש היא תמיד למקום ממנו בוקע מעט אור.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קילופים בקרקפתטלי17/06/2008
בתי בת 1 שנה וחמישה חודשים.
יש לה המון קילופים של מן עור יבש כזה בקרקפת.
יש לה שיער דליל מאוד וכשאני מסרקת אותה זה יורד עם המסרק (נושר).
מה אפשר לעשות על מנת לפתור את הבעייה.? אני לא רוצה לגרום לה להתקרחות.
אני שמה לה גם שמן זית וזה לא עוזר.
האם יש שמפו מיוחד שאפשר להשתמש בו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לטלי
ד''ר הדר ירדני18/06/2008שלום טלי,
מה שאת מתארת נשמע כסבוריאה די שכיחה על הקרקפת. ההמלצה היא אכן לחפוף עם שמן אמבט, לא לנגב, ולסרק.
באם את לא שקטה, כדאי לפנות לרופא עור ילדים.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שריטות באוזןרוית17/06/2008
בני בן חמישה חודשים שורט את עצמו באזניים כל הזמן ואץ מוציא לעצמו דם ממש. הבנתי שזה קשור לשיניים אין משהו לעשות עם זה??
שאלה נוספת, כל פעם שבני מזיע יוצאת לו פטריה בעורף ועלי למרוח לו משחה, אין טיפול מונע??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרוית
ד''ר הדר ירדני17/06/2008שלום רוית,
לא ידוע לי על קשר בין שריטת אוזן ושיניים.
כדאי להקפיד שהצפורניים נקיות וגזורות.
נראה לי שלא מדובר בפטריה אלא משהו כמו חררה שנגרמת עקב ההזעה. מניעה? לגרום פחות להזעה. שיהיה לבוש בבגד פתוח, לא סינטטי, כמה שיותר לאוורר את אזור הצואר וכדומה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צביטות ושריטותרותם17/06/2008
בתי בת 5 שבועות. מאז שנולדה ועד עכשיו כאשר היא עצבנית היא שורטת את עצמה וצובטת את עצמה בפנים. ממש מכניסה אצבעות לעיניים אפילו תוך כדי צביטה. האם זו תופעה מדאיגה? אולי יש לראות נוירולוג ? או רופא אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ליעל
ד''ר הדר ירדני17/06/2008שלום יעל,
צריך לראות מה כל כך מעצבן תינוקת כל כך קטנה.
כדאי לגזור ציפורניים ויש שפילו מכסים את האצבעות (אני יודעת שקצת חם עכשיו לזה).
בכל אופן אם נמשך, כדאי לצלם (להסריט) ולהראות לרופא.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזלרינת16/06/2008
אני אמורה להתחיל לבני היום ברזל.
הבנתי שצריך לתת 3 טיפות, האם יש משמעות לשעה ביום בה נותנים את הברזל? האם צריך לתת את כל הטיפות ביחד?
האם צפויות תופעות לוואי בעקבות הברזל?
תודה
רינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרונית
ד''ר הדר ירדני17/06/2008שלום רונית,
כדאי להתחיל מספר ימים בטיפה אחת ולהעלות בהמשך.
לא חשובה השעה, וניתן לחלק למספר פעמים ביום.
הכי חשוב להקפיד ולתת.
יש מי שטוען שגורם לכאבי בטן ועצירות.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה בעורליז16/06/2008
שלום רב,
הבת שלי היא בת 7.5 חודשים.
לפני מס' ימים אימי הכינה לה מרק עם כל הירקות כולל עגבניה וכן הוסיפה תבלינים: פפריקה מתוקה, מרק עוף וחוויג'.
עקב כך, כל הגוף של ביתי התכסה בפריחה של נקודות אדומות. ניגשתי לרופאה והיא נתנה לי להשתמש ב: בלנאום-שמן אמבט וכן ב ZINC משחה לבנה למריחה נקודתית. איך יודעים שזה לא אדמת? האם זו פריחה או אלרגיה בגלל התבלינים?
תודה ליז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לליז
ד''ר הדר ירדני17/06/2008שלום ליז,
אדמת היא מחלה שמלווה בחום והגדלת בלוטות למפה בעורף, זה לא מה שאת מתארת.
קרוב לוודאי שמדובר באלרגיה ואם מגרד, כדאי לשקול טיפול בפניסטיל טיפות או משהו בסגנון.
צריך לנסות לתת כל דבר לחוד ע"מ לראות שאכן לא אלרגיה לאחד המרכיבים.
בגדול, תמיד עדיף בילדים להתחיל כל דבר לחוד למספר ימים ורק אח"כ לעשות צרופים.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)