מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחלת הנשיקה/ CMVיסמין15/06/2008
שלום רב,
בני בן כמעט 5 חודשים ולקה בוירוס, כשבתוצאות הבדיקות נמצא ואובחן על ידי הרופאה כי לקה בוירוס הקשור לסוג של מחלת הנשיקה. לא ידעה בבירור באם מדובר ב-EBV (כיוון שיצאה תוצאה גבולית ורק בעוד כמה ימים נקבל תשובה סופית) אבל מה שכן, זה שלדעתה מדובר ב-CMV (למרות שבספרות הרפואית הנמצאת ברשת האינטרנט התוצאות היו הרבה יותר "גרנדיוזות" ממה שיצא לבני).
השאלה שלי היא לא באבחנה מדוייקת בין שני הוירוסים הללו אלא מידת הסכנה לילד היות והדבר מדיר משינתי . קרוב לחודש שהוא עם חום (לא גבוה במיוחד יש לציין, לא עבר את ה-38.3 במדידה רקטלית). ולפעמים חסר מנוחה למרות היותו ילד מאד ויטאלי. (כשלהרגשתי, היתה לתת לילד כמה שיותר שעות מנוחה גם אם יזומות).
- האם הוירוס יכול לסכן ילד בגיל כזה קטן?
- מהן ההשלכות?
- כיצד יש לטפל בכל המחלות האלה מסוג מחלת הנשיקה? (ביחוד בגיל כזה קטן)
- קראתי שלרוב הטחול מוגדל ויכול להיווצר דימום פנימי, אז כיצד אפשר לבחון זאת?
- מתי זה יעבור לו??????
תודה רבה
יסמין
אמא שמאד דואגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ליסמין
ד''ר הדר ירדני17/06/2008שלום יסמין,
ראשית סליחה על העיכוב במתן התשובה עקב יציאתי לחופשה.
אין כל הבדל בטיפול בין שני הוירוסים והטיפול הוא סמפטומטי בלבד, בחום ובכאב אם יש.
במידה והטחול מוגדל, רופא יכול למשש זאת בבדיקת הבטן.
גם אז, אם הילד בסדר ההמלצה היא השגחה בלבד. מכיוון שמדובר בתינוק - החשש מחבלה בטנית פחות גדול. ולכן הגדלת הטחול, שבמילא מעט מוגדל גם בילד תקין בגיל הזה פחות בעייתית.
המחלה ברובה חולפת ולא מסוכנת. כדאי לראות אכן שזאת האבחנה רק בשביל להיות בטוחים שלא מפספסים משהו שכן מצריך טיפול, כמו למשל דלקת בדרכי השתן.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרפססבתא15/06/2008
מה לעשות כאשר תינוק בן 5 חודשים לא עשה גרפס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לסבתא
ד''ר הדר ירדני17/06/2008שלום סבתא,
ראשית סליחה על העיכוב בתשובה עקב יציאתי לחופשה.
באם לא מפריע לו, לא צריך להפריע גם לנו.
חשוב לראות שלא פולט הרבה, ואם אכן לא, סימן שבסדר.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה צהובה באזנים מלווה באדםשלמה15/06/2008
לילה טוב
הבחנתי בהתגברות פריחה שהחלה כצהובה , ועכשו אדומה , מלווה ברטיבות מאחורי האזנים?
מה לעשות?
הילדה לא חולה ,אין חם, רק קצת מגרד שם...ולא יושנת כ"כ טוב
שלמה
נ.ב ההתינוקת, כבת חדש ויונקת "בתיאבון"....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשלמה
ד''ר הדר ירדני17/06/2008שלום שלמה,
מה שאתה מתאר מתאים לתפרחת אלרגית.
כדאי להראות לרופא ואולי לקבל תכשיר מתאים. בינתיים לרחוץ עם שמן אמבט בלניום, אמול וכדומה. לא לגרד ולא לשפשף.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה דחוף- הילד שלי מאוד מצונןרובין סוזנה14/06/2008
שלום רב,
בני בן חודשיים וחצי הצטנן או התקרר מאוד. מנוזל מאוד, כל הנוזלים יוצאים לו מהפה וכנראה נכסים לגרון מה שגורם לו להשתעל. אני ממש לא יודעת איך לטפל בו. מאוד דואגת כי בלילות הוא נחנק בעקבות סתימה באף וריבוי נוזלים.
איך אתם ממליצים לטפל בו? בינתיים אני משפריצה לאף סטרימר לניקוי ה אף, אך זה לא ממש עוזר וזה לא פתרון שיכול לרפא אותו.
האם יש טיפול נוסף? אולי אינהלציות, אולי אמבטיה חמה או איזה סירופ לייבוש נוזלים????
תודה מראש
סוזנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לסוזנה
ד''ר הדר ירדני17/06/2008שלום סוזנה,
אני מקווה שבנך כבר בריא.
בכל אופן אדים קרים בחדר עם קצת אקליפטוס, פיזיוטרפיה נשימתית עדינה - מכות קלות ביד קמורה מכיוון המותניים לכתפיים, מי מלח לאף (כוס מים + כפית מלח ולנקות את האף עם מקלון אוזניים) כל אלו הן ההמלצות לגיל הנ"ל. כמובן, אם לא משתפר, יש להבדק.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאות רכותשרה13/06/2008
שלום,
בני בן שנה וכל מספר שבועות ואפילו יותר ישנה תופעה של יציאות רכות עד שילשול בצבע צהוב ומאד חומצתיות. כל תקופה אנחנו עורכים בדיקת צואה ויוצא תקין. הוא אוכל הכל התופעה יכולה להימשך מספר ימים או אפילו יום ולחזור למצב נורמלי וכך חוזר חלילה. הוא ערני פעיל אוכל טוב ולא נראה שיש לו משהו מלבד השיניים שיוצאות לו בפה .
האם זה נורמלי מספר רב של יציאות(אחרי כל ארוחה)? האם צבע צהוב וריח מעידים על בעיה?
האם זה תקין שמרקם היציאות וצבעם משתנה במהלך היום??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשרה
ד''ר הדר ירדני17/06/2008שלום שרה,
כפי שאת מתארת מדובר בילד בריא. גם תיאור היציאה אינו מדאיג - סוג כזה של יציאה חומצית נוזלית וצהובה מעיד בדר"כ על משהו וירלי ועובדה שהבדיקות תקינות וזה חולף.
בימים בהם יש יותר יציאות כדאי להקפיד על שתייה מרובה.
יתכן כמובן שמדובר באלרגיה קלה למשהו בכלכלה. אפשר לנסות לשים לב ולראות.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שרה18/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבברכה,
ד''ר הדר ירדני19/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצות הגולגולתתמר12/06/2008
כשבוע לאחר הלידה (ואקום קל) גיליתי בראשה של בתי שתי בליטות קשות, בקוטר של כחצי סנטימטר כל אחת. האחת בחלק השמאלי של הראש והשניה בחלק האחורי. הילדה מתפקדת כרגיל ואינה מגלה סימני כאב בעת מגע בבליטות. בביקור אצל רופאת ילדים נמסר לי כי ככל הנראה מדובר בעצמות הגולגולת (בליטה גרמית) ועל כן אין כל סיבה לדאגה. אולם, כפי שאת רואה, אני עדיין מודאגת. אודה להתייחסותך המהירה.
בתודה מראש,
תמר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לתמר
ד''ר הדר ירדני17/06/2008שלום תמר,
קרוב לוודאי שאכן מדובר בבליטה גרמית שמקורה במעט "כיווץ" של הראש עקב הלחץ בתעלת הלידה והוואקום. קרוב לוודאי שיסתדר. כל עוד התפרים פתוחים והראש גדל, הכול טוב.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להלביש?נינה12/06/2008
שלום, בני בן חצי שנה ולאחרונה נהייה פה {ניו יורק} ממש חם אז המזגן בסלון עובד כל הלילה ומגיע לחדר. לא רציתי להדליק בחדר שמא יתקרר. השאלה עד איזו טמפרטורה לקרר ואיך עליו להיות לבוש. כיום לובש חולצה דקה ארוכה שמקופלת מעט ומכנס ארוך אוורירי. הטמפ מגיעה ל75 פרהנייט שזה נדמה לי 24 צלזיוס. בטמפ הזו אני ובעלי עם שמיכה ולבני אני לא שמה כי בכל אתר ממליצים שלא. מה לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לנינה
ד''ר הדר ירדני17/06/2008שלום נינה,
סליחה על העיכוב בתשובה עקב יציאתי לחופשה.
מומלץ לקרר חדרי ילדים לטמפרטורה של 22-23 מעלות צלסיוס. כך שנראה לי שאתם בסדר.
נשמע שאת מלבישה בסדר. ניתן להלביש קצר ולכסות, וניתן להלביש ארוך יותר ולכסות פחות.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש וקליפה בראשרינת10/06/2008
בני בן 3 חודשים יש לו קךיפה קשה בראש והוא כל הזמן מגרד
ידוע לי שהתופעה שכיחה ונעלמת עם הזמן
האם יש משחה או שמפו מיוחד על מנת להקל על הגירודים.
אני משתמשת בשמן באמבטיה אך זה לא עוזר
תודה רבה
רינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רינת
ד''ר בובי גרוס10/06/2008מאוד קשה לתת המלצות טיפוליות ללא בדיקת הילד. קיימים תכשירים שונים לטפל בקליפת הקרקפת - משחות, שמפו, תכשירים טבעיים.
רצוי להבדק ע"י רופא הילדים אשר ימליץ לך על הטיפול המתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבעבועותליטל10/06/2008
בתי בת שנה וחודשיים באה במגע עם ילדה שלמחרת המפגש יצאו לה אבעבועות רוח.
יש לי חיסון בבית האם לחסן על אף הסיכוי שנדבקה במחלה ואם כן האם זה יכול להקל על הסימפטומים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליטל
ד''ר בובי גרוס10/06/2008מתן החיסון עשוי להקל על תסמינים האבעבועות אם אכן נדבקה. אבל יש לתת את החיסון תוך זמן קצר לאחר ההדבקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםרותם09/06/2008
בתי ניזונה מהנקה אלא שיש לי זיהום בצינוריות ולכן אני לוקחת אנטיביוטיקה בשם צפורל. ידוע לי כיח בעת ההנקה האנטיביוטיקה עוברת אליה. שאלתי היא: בתי אמורה לקבל מחר את החיסון השני של הפטיטיס B (היא בת חודש)- האם האנטיביוטיקה מפריעה למתן החיסון וצריך להמתין עד לסיומה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למיה
ד''ר בובי גרוס10/06/2008מתן אנטיביותיקה אינה מפריעה כלל קבלת חיסון. רק מחלה סיסטמית דוחה מתן חיסון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה בפהורד08/06/2008
היי, בני בן שבע חודשים סובל מפצעים בשפתיים הפנימיות, האחות אמרה שזוהי פטריה- מה אני יכולה לעשות כדי להקל עליו? הוא מוכן לאכול רק בקבוק.
תודה על העזרה- אני לא יכולה לקחת אתו לרופא עד יום רביעי בגלל חג שבועות.
בבקשה תעזרו לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לורד
ד''ר הדר ירדני08/06/2008שלום ורד,
פצעים אינם פטריה. האם כואב לו ? האם מסרב לאכול?
הבעיה הגדולה עם פצעים זה הכאב והסירוב לאכול ומכאן ההתייבשות.
אם זו פטריה, הרי שאינה כואבת ואין כל בעיה, אפשר להמתין.
באם אכן פצעים - יש להקפיד על אכילה ולפחות על שתיה. שלא יהיה חם מדי ולא חמוץ מדי. באם מסרב, מנות קטנות כל פעם, או רק שתייה במזרק.
ניתן לתת נגד כאבים. אם יש בבית דקטרין אורל ג'ל או ניסטטין רדי מיקס מה טוב.
לחטא את כל המוצצים והפטמות.
באם מסרב לאכול, אינו נותן שתן, מראה סימני התייבשות.. למיון.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדת ארוחות ויציאותדרור07/06/2008
שלום
יש לי תינוקת בת 5.5
היא אוכלת כח שעתיים שעתיים וחצי 120ML של סימילאק
בלילה היא מתעוררת פעמים לשתי אורוחות מלאות
רציתי לדעת כמה ארוחות ביום צריכים לאכול תינוקות בגיל הזה ?
ומה הדרך הכי טובה להוריד ארוחת לילה אחת?
בנוסף: אני נותנת לה כל בוקר 2 טיפות של ויטמים D ושלוש טיפות של ברזל
ישנם כמה ימים בשבוע (לרוב יומיים) שבהם אין לה יציאות.
רציתי לדעת אם זה בסדר להוריד את מתן הברזל לכל יומיים ולא כל יום שכן העובדה שאין לה יציאות גורמת לה לכאבי בטן ועצירות.
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לדרור
ד''ר הדר ירדני07/06/2008שלום דרור,
בגיל 5.5 חודשים אמורים לאכול בין 120-150 מ"ל לק"ג ליום. בהחלט מספיק לאכול כל 3-4 שעות. הרעיון הוא להגדיל את הכמות בארוחה ולהרחיק את ההפוגה. ניתן לתת דייסה לפני הלילה ע"מ שלא תתעורר.
ברזל אמורים לתת כל יום. נגד כאבי הבטן אפשר לתת תכשיר מתאים.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת?גילה06/06/2008
בתי בת החודש התעוררה היום עם הפרשה בעין והעין דומעת
מה לעשות? (ניקיתי לה את העין עם מים חמימים עם תמצית תה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגילה
ד''ר בובי גרוס06/06/2008יתכן ויש לה דלקת. רצוי להבדק ע"י רופא הילדים. בינתיים לנקות אך ורק עם מים חמימיים בלבד.
תה מכל הסוגים שותים........* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה בפניםליאת05/06/2008
היי. אני אם מזה חודש ימים לתינוקת מקסימה בשם אריאל. כל פעם כשאני מניקה אותה נוצרים פצעונים אדומים ומוגלתיים בפנים של התינוקת. שאלתי את האחות מטיפת חלב וכמו כן את רופאת הילדים והן אמרו שזה יעבור.אין שום מזכר באתרי אינטרנט לפריחה בהנקה. רציתי לציין גם שעשיתי סיליקון בחזה לפני מספר שנים אולי יש קשר עקיף? ואם לא מאיפה נוצרת הפריחה הזאת. ? וכיצד לטפל בה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לליאת
ד''ר הדר ירדני05/06/2008שלום ליאת,
לא נראה לי שהפצעונים קשורים להנקה.
פצעים כמו אלו שאת מתארת מאד אופייניים לגיל הזה. מדובר בפצעים שמקורם בהורמונים של ההריון והלידה.
אכן יחלוף.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירודים מאחורי האוזןרינת04/06/2008
בני בן שלושה חודשים כבר כמה שבועות שהוא מגרד מאחורי האוזן, הרופאה נתנה לנו למרוח "אקוה קרם" , אני מורחת לו כמה פעמים ביום זה מרגיע אותו רק לכמה שניות.
הוא מגרד ממש חזק.שמתי לב שיש לו מעין קפל קטנטן מאחורי האוזן.
האם יש משהו אחר שניתן למרוח? האם כדאי לקחת לרופא עור?
תודה
רינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרינת
ד''ר הדר ירדני04/06/2008שלום רינת,
נשמע כמו תיאור של אלרגיה עורית. או מה שנקרא - דרמטיטיס אטופית.
אפשר לפנות לרופא עור ילדים ע"מ שיציע טיפול מתאים יותר.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
רינת05/06/2008תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבברכה,
ד''ר הדר ירדני05/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)