מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טורטקוליס?בלה23/07/2008
בתי בת החודשיים וחצי נוטה יותר הפנות את ראשה לצד ימין,היא פונה גם לשמאל ולא מראה סימנים של אי נוחות או כאב,אך לאחר כמה רגעים חוזרת לימין.האחות בטיפת חלב אמרה שיש לה קצת השטחה של הראש בצד ימין. האם טורטקוליס? מה אני צריכה לעשות כדי שלא יחמיר? יש תרגילים שאפשר לעשות בבית מבלי להזדקק לפיזיוטרפיסט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לבלה
ד''ר הדר ירדני23/07/2008שלום בלה,
אפשר לעשות כל מיני דברים. להשכיב הרבה על הבטן כשערה.
אם יונקת, אז אין בעיה אבל אם אוכלת מבקבוק להחזיק אותה כל פעם על יד אחרת. להחליף כל כמה ימים את כיוון הגוף במיטה (להפוך את כל הגוף מצד לצד של המיטה).
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצקים גיל 5 חודשיםרינת23/07/2008
בני עוד שבוע בן 5 חודשים ואני חוזרת לעבודה בעוד חודש האם אני יכולה כבר להתחיל לתת לו ירקות ? פירות? יש לציין שהוא יונק מלא תודה רינת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרונית
ד''ר הדר ירדני23/07/2008שלום רונית,
מומלץ היום לחכות לגיל 6-7 חודשים. חכי מעט.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בכי עם שיעול עמוקשני22/07/2008
בני בן שנה וחודש לעיתים מתחיל לבכות המון וכאילו לא לוקח אויר נראה כמעט נחנק ואז משתעל ממש לעומק ונראה כאילו יש לו שיעול ולכה שלא משתחררים...מדוע בוכה כך עד כדי איבוד נשימה כמעט ומה עליי לעשות חוץ ממאמץ שלא יבכה כך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרון
ד''ר בובי גרוס23/07/2008התופעה שאת מתארת קרוב לודאי מדובר בהתנהגות די שכיחה בגיל זה
בעברית נקרא" התקפי עצירת נשימה" Breath Holding Spells
התופעה יכולה להיות מקרי או בכוונה ע"י התינוק שרוצה להשיג דבר מה ואינו מקבל אתו מתחיל לבכות עד לכמעט הפסקת נשימה. יתכן וזה תופעה לא רצונית שהוא בוכה מסיבה לא ברורה ואותו תוצאה.
התופעה חולפת מעצמה ללא כל טיפול בד"כ. קיימים מצבים מאוד קיצוניים הדורשים טיפול.
רצוי בדיקה מקיפה ע"י רופא הילדים שלך ומעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לשרון
ד''ר הדר ירדני23/07/2008שלום שרון,
מוכר ולא חביב.
הילדים עוצרים את נשימתם תוך כדי בכי בדר"כ על מנת להשיג משהו שלא נתנו להם.
עד כמה שנשמע אכזרי, יש פשוט להתעלם, לא להכנס ללחץ, לא לוותר על איסורים ובכך הילד יראה שאין רווח בצד האקט.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצקיםענבר22/07/2008
שלום, בתי בת 6 חודשים, החלה בטעימת אוכל מוצק מזה כחודש ימים ובשבוע האחרון כבר אוכלת ארוחות מלאות. מכיוון ואני שומעת כמה דיעות בעניין זה, אבקש לדעת מה הכמויות שעליה לאכול בגיל זה? הן של הפירות והן של הירקות? לדוגמא, אמרו לי לתת רסק פירות במשקל 200, אבל רק לאחר שריסקתי 4 תפוחים ובננה הגעתי למשקל זה. האם לא מדובר ביותר מדי פירות? לציין שביתי אכלה את הכול. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לענבל
ד''ר הדר ירדני22/07/2008שלום ענבל,
אמנם החלה לטעמי מעט מוקדם, אבל אם אין בעיות, מה טוב.
אני חושבת שהיא "מצביעה ברגליים" ואם אוכלת הכול סימן שזה מה שצריכה.
מנה היא בערך 250 מ"ל. אז נראה שהיא אוכלת מספיק וטוב.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמינים ומשקלרינת22/07/2008
שלום, רציתי לדעת האם כמות טיפות ויטמין D נקבעת עפ"י משקל או גיל? בני בן חמישה חודשיים האם צריך רק 3 טיפות ברזל? היוא יונק מלא האם 2 טיפות ויטמין D זה המינון?? תודה רינת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרינת
ד''ר הדר ירדני22/07/2008שלום רינת,
ויטמין D מקבלים מהלידה ועד גיל שנה ללא קשר לתזונה. המינון 2 טיפות.
מינון הברזל תקין.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כינים אצל תינוקת בת 4 חוד'אמא מודאגת21/07/2008
שלום, היום בצהרים כאשר הנקתי את ביתי הבחנתי בכינה בראשה, לאחר סיום ההנקה התחלתי לבדוק בדקדקנות ולתדהמתי מצאתי הרבה כינים וביצי כינים(היא נולדה עם המון שיער). ברצוני לציין שמייד ניגשתי לבדוק את ביתי הגדולה(בת חמש וחצי) ואצלה בראש לא נימצא דבר הייתכן ??? שאלתי איך יתכן שאצל תינוקת בגיל כזה שנימצאת עדיין בבית ולא במסגרת יש כינים? ואיך אני יכולה לטפל מלבד לסרק בעדינות במסרק צפוף ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאם מודאגת
ד''ר הדר ירדני22/07/2008שלום אמא,
אכן בעייה .
מסרק צפוף נראה לי מאד אכזרי בגיל הזה.
גם כל התכשירים לא מתאימים.
הייתי בכל זאת מחפשת שוב אצל הבת, או גורם אחר בבית.
כדאי פשוט להוציא עם היד.
הייתי מראה את הראש גם לרופא ילדים או עור ילדים, אולי לא כינים?
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה וחודש-אורטופד?שני21/07/2008
בני החל ללכת לפני כחודש לאחרונה נופל המון כמעט כל 2 צעדים ממש לא יציב וגם רגליו בצורת אפס או האות ם באנגלית האם לפנות לאורטופד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשרון
ד''ר הדר ירדני22/07/2008שלום שרון,
נפילות בראשית הדרך מקובלות גם בלי קשר לאופי הרגליים. אם ימשך עוד חודש חודשיים באותה תדירות, אפשר להתייעץ. לא נראה לי שזו הבעייה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בגדים קצריםדנה21/07/2008
בני בן חודש וחצי ושוקל 3.800. אני מלבישה אותו בבגד עם שרוול ארוך ורגליות מבד דק. מתי יוכל ללבוש שרוול קצר? ומה לגבי מכנס קצר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לדנה
ד''ר הדר ירדני22/07/2008שלום דנה,
אין תשובה חד משמעית ויש כאלו שמשאירים לבוש ארוך מספר חודשים.
בעקרון צריך לזכור שלתינוק קשה לווסת את טמפ. הגוף במקרים קיצוניים. כלומר, אם מאד קר בבית, כדאי להלביש ארוך, אבל אם לא קר מספיק או אפילו חמים, כדאי קצר, גם עם מעלות גבוהות יש בעיה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלות חום בתדירות גבוההמיכל20/07/2008
שלום, בני בן 9 חודשים ובתדירות של אחת לשבועיים בחודשים האחרונים מעלה חום גבוה בלי סימפטומים נוספים. בכל המקרים פרט לאחד, אחרי שלושה או ארבעה ימים של אקמול / נורופן לסירוגין, החום עבר מעצמו. לכל המקרים 2 מכנים משותפים: 1. תמיד המחלה מופיעה אחרי סופ"ש של פעילות אינטנסיבית ולינה מחוץ לבית. האם יכול להיות שמחלה כזו מופיעה כתוצאה מתשישות? (שינויים בשיגרה, ארוחות לא מסודרות, חוסר שינה...) 2. בכל המקרים היינו בים יום או יומיים לפני שהחום עלה. חשוב לציין שאנחנו הולכים לים רק בשעות הבטוחות, נמרחים ודואגים לשתייה מרובה. אנחנו משפחה שמאד אוהבת ים וקשה לי לקבל שיכול להיות קשר, אבל לא יכולה שלא לתהות... אודה לתגובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למיכל
ד''ר הדר ירדני20/07/2008שלום מיכל,
צאו לים בשעות הבטוחות עם אוהל או שימשייה. דאגו שיהיה בצל, שישתה מספיק, שלא יהיה לו חם מדי.
יתכן שקשור להתייבשות, חשיפה לשמש, או בלי קשר - זיהום וירלי שמאד שכיח בגילאים הללו.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפרחת חיתולים ועור מתקלףרותם20/07/2008
בתי בת חודשיים וחצי. הטוסיק שלה אדום (אני משערת כמובן שזוהי תפרחת חיתולים). בנוסף גיליתי היום שיש לה שם עור שהתקלף.מה עלי לעשות? אני משתדלת להחליף לה חיתולים כל הזמן ולמרוח משחה אלא שכעת אני מודאגת יותר מהעור המתקלף- האם אלוורה תעזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרותם
ד''ר הדר ירדני20/07/2008שלום רותם,
ראשית יש לראות שאין משהו שגורם אלרגיה בטיטול. לפעמים יש תוספות בטיטול שגורמות לגירוי.
להפשיט כמה שאפשר. בימים חמים כאלו אפשרי. בערב כשהשמש כבר בכיוון שקיעה אפשר לעשות אמבטיות שמש (לא לשרוף!)
דזיטין - שכבה עבה. עוזר מאד.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפואת ילדיםא'20/07/2008
שלום,קוראים לי א' ואני רוצה בעתיד ללמוד רפואת ילדים, ומיכוון שלא מצאתי שום מידע על תנאי קבלה,וכו' אני אשמח אם תעזרו לי בזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לא'
ד''ר הדר ירדני20/07/2008שלום א'
פנה לכל אחת מהאוניברסיטאות שמלמדות רפואה: טכניון, באר שבע, תל אביב וירושלים.
אני בטוחה שתקבל מידע.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספת ויטמינים לתינוקתמאיה19/07/2008
שלום רב, ביתי בת שנה וחודש. התפריט היומי שלה הוא כזה: בסביבות 7 בבוקר 240 CC של סימילאק, בסביבות 10 בבוקר מעדן. בסביבות 13:00 ארוחת צהרים (חתיכת שניצל/עוף/ קציצה עם פתיתים/אורז/קוסקוס), בסביבות 16:30 פירות ולפני השינה כ- 200CC סימילאק. מעבר לזה, היא לא אוכלת דבר, מסרבת בתוקף לאכול ביצים בכל צורה שהיא ומכאן החששות שלי. האם יש צורך, בנוסף לתפריט שציינתי, לתת לה תוסף ויטימינים כגון ויטמולט? יש לציין כי היא מקבלת תוסף ברזל (לפי הוראות רופא). ועוד דבר...הכנסתי אותה למעון לפני כחודשיים ומאז לפחות פעם בשבוע היא חוזרת מהגן עם חום... איך אוכל לחזק לה את המערכת החיסונית?? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למאיה
ד''ר הדר ירדני19/07/2008שלום מאיה,
קרוב לוודאי שהיא מקבלת ביצים בצורות אחרות. פשטידות בגן, או אולי ארוחת בוקר שם.
כדאי לתת תכשיר של אכינצאה ופרופוליס לפני הסתיו. חוץ מזה אין צורך בתוספת ויטמינים לילדים. המצב שאת מתארת אופייני לילדים המתחילים ביקור בגן.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוטק
מאיה19/07/2008תודה על תשובתך ד"ר ירדני. אם אתן לה פרוטק, יש צורך בהפסקות מסויימות או לתת את התכשיר ברציפות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה למאיה
ד''ר הדר ירדני19/07/2008שלום מאיה,
אין צורך בהפסקות.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון פרבנרבר19/07/2008
שלום, בתי בת כמעט 5 חודשים. קבלה את המנה הראשונה של פרבנר בגיל 3 חודשים ושבוע. מתי היא צריכה לקבל את המנה השניה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לבר
ד''ר הדר ירדני19/07/2008שלום בר,
יש לתת 3 מנות בשנה הראשונה בהפרש של לפחות חודש בין מנה למנה. בשנה השנייה מומלץ לתת מנה רביעית.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעהצביה17/07/2008
שלום רב, רציתי להגיד תורה רבה על התשובות המהירות שלכם אתם מאוד עוזרים בגידול הקטנטנים שלנו :) ואני מיצטערת שאני מעמיסה בשאלות... בזמן האחרון שמתי לב שהבן שלי בן 6.5 חודשים מזיעה מאוד בכפות הרגליים אפילו עם מיזוג אוויר כאשר אני שמה לו גרביים הגרביים נהיות רטובות... היו שמתי לב שכאשר הוא ישב בטרמפולינה ללא גרביים כל אזור הטרמפולינה ליד הרגליים ממש היה רטוב כאילו שפכו לשם מים. האם זה מצב תקין או יכול להעיד על בעיה כלשהי? (גם כשהוא נולד בחורף הגרביים תמיד היו קצת לחות ולא היתייחסתי לזה) תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לצביה
ד''ר הדר ירדני17/07/2008שלום צביה,
ראשית תודה.
בנוגע להזעה - יש המזיעים יותר בכפות הרגליים והידיים.
נסי לשים על הטרמפולינה בד מסוג שפחות גורם להזעה. הורידי גרביים קיץ והוא כבר גדל. בדקי שטמפ. החדר אינה עולה על 22-23 מעלות. תני שתייה לרוב.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמ"לצביה17/07/2008
שלום, כמו שאתם כבר יודעים הבן שלי בן 6.5 חודשים הוא ניזון מסימילאק המליצו לי לעבור לתמ"ל החדש אופטימיל כי אמרו לי שהוא מכיל יותר ויטמינים האם כדאי לנסות משהו חדש או שזה יכול להזיק? תודה מראש (זאת לא פירסומת, באתר אחר לא רצו לענות לי כי חושבים שזאת פירסומת לתמ"ל...)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לצביה
ד''ר הדר ירדני17/07/2008שלום צביה,
אני לא אביע דעה לגבי תחליף זה או אחר.
לעצם החלפת הכלכלה. אין בעיה. ניתן להחליף ולראות לפחות שבועיים אם זה בסדר. לא להחליף כל יום.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)