מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא רוצה לקחת כדורים בצבאאלה23/08/2018
סיימתי יב' מתגייסת בעוד כמה חודשים, אני על ריטלין LA באופן יומיומי ותמיד מעדיפה בלי. אני רוצה להתגייס נקייה מכדורים. אני לא הולכת לתפקיד הדורש לימודים אבל אני כן צריכה משהו לקשב. יש לי אפשרות כזו בכלל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: לא רוצה לקחת כדורים בצבא
ד``ר דורון תודר27/08/2018שלום רב
ניתן לטפל בהפרעות ריכוז וקשב באמצעות טכנולוגיות שונות כגון נוירופידבק וגריה ברזולוציה גבוהה. האפקט של טיפול אלה נשמר לטווח ארוך. כתמיד יש לשקול את התועלת הצפויה והמאמץ הנדרש. באם הטיפול התרופתי עוזר לך, ואין לך תופעות לוואי, אזי איני רואה בעיה שתמשיכי לקבל טיפול זה גם במהלך השירות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מאובחנת עם בעיות קשב וריכוזענבר21/08/2018
אני מרגישה על בשרי שיש לי בעיות קשב אבל באבחונים יוצא שאני בנורמה. כשאני נכנסת למשהו אז באמת אין לי בעיה להתרכז אבל לוקח לי הרבה מאוד זמן עד שאני מגיעה לשם. אם אני לא מאובחנת אז מה אני כן יכולה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דורון תודר22/08/2018שלום רב
הדיוק של האבחונים הממוחשבים הוא די נמוך... עשרות אחוזים מאוכלוסיה הסובלת מ ADHD יוגדרו כללא בעיה באיבחונים אלה.
זו הסיבה ששום גוף בעל משמעות לא הגדיר את האבחונים כחיוניים לצורך אבחנה.
האבחנה היא קלינית !
ללא קשר, הגרייה מוחית משפרת ביצועים של אנשים ללא קשר לשאלה אם יש או אין בעיה.
הגרייה המוחית נמצאת בשימוש באוכלוסיות בריאות (למשל ספורטאים מקצוענים, חיילים בצבאות השונים) וגם באוכלוסיות הסובלות מהפרעות קוגנטיביות.
סביר בהחלט שניתן לשפר את מצבך.
אנו מלווים את הטיפולים באבחונים אובייקטיבים שמדגימים את השיפור שחל במצב בלי קשר לשאלה אם יש או אין בעיה קוגנטיבית מוגדרת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיפור ביצועים לפני גיוסמקסים19/08/2018
יש דרך לשפר את הביצועים לפני הגיוס ככה שיחזיקו את שלוש השנים של השירות הצבאי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דורון תודר20/08/2018שלום רב
יש לחלק את התשובה לשני חלקים:
א. במטופלים הסובלים מהפרעת ריכוז וקשב- הטיפול בהפרעת קשב באמצעות נוירופידבק נותן אפקט מתמשך. מחקרים הדגימו שהטיפול מחזיק מעמד לתקופה ארוכה (שנים).
ב.במטופלים ללא הפרעה שמעונינים לשפר את יכולתם- ניתן לשפר יכולת באמצעים שונים : נוירופידבק או גריה ברזולוציה גבוהה. הוכחות על כך התקבלו מגופים שונים כולל צבא ארצות הברית. עם זאת השיפור לא מחזיק מעמד לשנים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בשיפור יכולות לימודשאולי16/08/2018
אם הבנתי נכון אז הגרייה המוחית יכולה לשפר את יכולות הלימוד והריכוז גם לאנשים שאין להם בעיה בעניין? אם כן אז איך בונים תכנית טיפולים? מתי יודעים שמספיק ודי?
ד``ר דורון תודר17/08/2018שלום רב
אימונים שמשפרים יכולת של אדם נוטים להיות כאלה שהם משפרים את היכולות לטווח זמנים מוגבל (ימים, שבועות).
לכן בד"כ עושים טיפול עד הנקודה שבה רואים שטיפול לא מקדם יותר, ואז אפשר להפסיקו או לעשות שימור בלבד.
אנחנו מלווים טיפולים כאלה באמצעות כלי הערכה אובייקטיבים וכך ניתן לזהות בנקל את הנקודה שבה המשך הטיפולים אינו תורם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ממוקד לתקופה קצרההדס14/08/2018
אני לא מאובחנת עם בעיות קשב וריכוז אבל אני כן מרגישה שיש לי את זה במידה מסוימת, לא יודעת אם הוכחה לכך אבל כשאני לוקחת קונצרטה המצב משתפר פלאים. אני יודעת שאני לא צריכה ליום יום, גם ללימודים, אבל עכשיו אני נכנסת לתקופה לחוצה של כתיבת עבודות לאוניברסיטה ואני כל יום צריכה לשבת בספריה 12 שעות ולכתוב. בגלל שזה לא מיועד לי אני לא יכולה וגם לא רוצה לקחת קונצרטה מאנשים אחרים בכל יום, אז השאלה שלי היא אם יש טיפול שיכול לעזור לי לתקופה הזו של תקופת כתיבת העבודות, נגיד לשלושה ארבעה חודשים? אם כן אז כמה טיפולים כאלה צריך לעשות?
ד``ר דורון תודר15/08/2018שלום רב
הסוגיה של השפעת ריטלין על האוכלוסיה היא סוגיה שיש מאחוריה וויכוחים רבים. לא לגמרי ברור אם אדם ללא הפרעת קשב אכן מגיב טוב לטיפול או שיש תפקודים שמשתפרים ויש תפקודים שנפגעים.
בכל אופן איני רואה סיבה שלא תפני לרופא המשפחה ותבקשי את הטיפול. אבחנה של הפרעת קשב היא אבחנה קלינית ולא מעבדתית. אם הרופא יתרשם שאכן את סובלת מכך הוא יוכל לרשום לך תרופה זו ללא בעיה.
דרך אחרת שיכולה לתת לך עזרה היא גרייה ברזולוציה גבוהה שמשפרת תפקודי קשב במהירות רבה (מחקרים מראים שאפילו אחרי טיפול אחד יש שיפור). מכאן שזה אותה מהירות כמו ריטלין...
הטיפול עוזר הן לאנשים עם הפרעת קשב והן לאנשים ללא הפרעה. בוצעו מחקרים רבים בעולם בשתי האוכלוסיות. חלק מהשימושים שנעשו במכשיר זה היו לשפר את קצב הלימוד של חיילים בצבא ארצות הברית (חיילים בריאים...).
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני טיסה עם ילד היפראקטיבירחלי12/08/2018
הבן שלי בן 3, היפראקטיבי מאוד, עוד לא עשה אבחון מסודר אבל יש חשדות כבדים שיש לו בעיות קשב וריכוז. אנחנו טסים בשבוע הבא ואני ממש לא יודעת מה לעשות איתו בטיסה, אשמח לעצה
ד``ר דורון תודר15/08/2018אני מציע שתחפשי באינטרנט בפורומים של הורים על ילדים וטיסות.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפראקטיביות ובעייה בויסות החושיעדי09/08/2018
הבן שלי הפראקטיבי ויש לו בעיה קלה בוויסות החושי, יש טיפול מרוכז שיכול לעזור לו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול להיפראקטיביות וויסות חושי
ד``ר דורון תודר10/08/2018שלום רב
הטיפול באמצעות טכנולוגיית נוירופידבק הוא יעיל מאוד לשתי הבעיות אותן הזכרת.
הטיפול הוא חוויתי וילדים מאוד אוהבים אותו.
הטיפול מאמן את איזורי המוח הקשורים לבעיה ומביא לשיפור ברור בשתי התופעות.
בד"כ יש צורך בכ40 מפגשים עד לסיום הטיפול.
לאחר סיום הטיפול בד"כ אין נסיגה של ההישגים והם נשמרים לשנים רבות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות טיפולים מינימיאלית לקבל תוצאותמור05/08/2018
מהי כמות הטיפולים המינימלית שבה אפשר לקבל תוצאות שיימשכו לאורך זמן (ולא רק כמה חודשים)?
ד``ר דורון תודר05/08/2018שלום רב
אין מידע על השאלה.
באופן עקרוני ידוע שבממוצע בהפרעת ריכוז וקשב בילדים יש צורך ב40 טיפולים. לאחר סדרה זו הטיפול מחזיק מעמד בד"כ לשנים.
אין מחקר שבדק ומצע שאם עושים רק 30 (למשל) אז ההשפעה היא רק לשנה...
סימנים לתגובה בד"כ רואים לאחר כ 10-15 טיפולים.
כדאי לתכנן לעשות טיפול מלא.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המצב החמיר בגיל הנעוריםתרצה02/08/2018
הבן שלי אובחן עוד בילדותו עם הפרעת קשב קלה, עם עזרה וללא תרופות הוא הצליח להתגבר ולהשיג ציונים סבירים ומסתדר חברתית והכל טוב, עכשיו הוא כבר נער, ואני לא יודעת אם זה בגלל שהחומר הנלמד קשה יותר, השעות בבית הספר ארוכות יותר או שהמצב עצמו החמיר אבל ההפרעה הולכת וניכרת. עדיין רוצים להימנע מכדורים, נשמח לעצה
ד``ר דורון תודר03/08/2018שלום רב
זה מצב שבו לטיפול באמצעות טכנולוגיית נוירופידבק יש יתרון גדול.
מחקרים רבים (מעל 100) מלמדים שמדובר בשיטה יעילה מאוד שמשתווה ביעילותה לטיפול התרופתי.
אני נוהג ללוות את הטיפול במבחנים אובייקטיבים שמלמדים שמרבית המטופלים מגיעים בתום הטיפול לתגובה זהה לזו של הטיפול התרופתי.
אחד היתרונות של הטיפול בטכנולוגיה זו הוא שהשפעת הטיפול מתמשכת לזמן ארוך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת קשב ולקויות למידהאיריס31/07/2018
נוסף לבעיית קשב לבן שלי יש לקויות למידה שלהן הריטלין לא עוזר... מורים פרטיים והכל והילד מתקשה. מה עוד אפשר לעשות כדי לעזור לו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול להפרעת קשב ולקויות למידה
ד``ר דורון תודר05/08/2018שלום רב
הטיפול באמצעות נוירופידבק יכול לעזור מאוד הן בהפרעת הקשב והן בנושא לקויות הלמידה.
מחקרים ארוכי טווח מלמדים שהטיפול מביא לשיפור מתמשך בשתי הבעיות.
הטיפול מבוסס על אימון איזורי המוח הרלוונטים בבעיה. בסופו של יום שתי הבעיות מגיעות מתיפקוד לא תקין של איזורי מוח שונים.
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות קשב בלבד ללא היפראקטיביותנילי29/07/2018
הבת שלי מאובחנת עם בעיות קשב, היא ממש לא היפראקטיבית. התרופות מרדימות אותה והיא לא עצמה, יש דרך לטפל רק בבעיות הקשב בלי ההיפראקטיביות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בהפרעות קשב בלבד ללא היפראקטיביות
ד``ר דורון תודר29/07/2018שלום רב
הטיפול באמצעות נוירופידבק יעיל בכל המימדים של הפרעת הקשב: ריכוז, קשב, אימפולסיביות והיפראקטיביות.
אם אין בעיה של היפראקטיביות אזי אין צורך לטפל בכך...
הטיפול יותר יעיל אם ההיפראקטיביות אינה חלק מהטיפול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כל הזמן שוכח דבריםמוטי26/07/2018
אני שכחן כזה, כל הזמן שוכח מה רציתי לעשות או איפה שמתי דברים. יש שאומרים שזה הפרעות קשב, אבל אני לא יודע כי אני כן יכול להתרכז זמן רב. בכל מקרה, יש משהו שאפשר לעשות כדי לשפר את הזיכרון?
ד``ר דורון תודר29/07/2018שלום רב
העובדה שניתן להתרכז לזמן רב אינה שוללת הפרעת קשב.
הפרעת קשב היא בעייה בוייסות קשב ולא בחוסר קשב.
בכל אופן אנו משתמשים בשתי טכנולוגייות כדי לעזור בכל הקשור לזיכרון וקשב:
האחת היא הנוירופידבק ואילו השניה היא גרייה ברזולוציה גבוהה.
המכשיר השני נבדק בצבא ארצות הברית והתברר שהוא מכפיל את קצב הלימוד של חיילים...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות קשב וריכוז בגיל מבוגרציונה24/07/2018
אני חושבת שיש לי הפרעות קשב וריכוז שמעולם לא אבחנו, היום בת 52. האם יש טיפול שמתאים גם לאנשים בגילי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בהפרעות קשב וריכוז בגיל מבוגר
ד``ר דורון תודר26/07/2018שלום רב
ניתן לטפל באנשים עם הפרעת ריכוז וקשב בכל גיל.
אנו משתמשים בשתי טכנולוגיות לשם כך:
נוירופידבק וגריה ברזולוציה גבוהה.
שתיהן נחקרו בבוגרים.
טיפלתי בעבר בכמה מטופלים בני מעל 65 עם הפרעת קשב...
כמובן שכתמיד יש לשקול את התועלת הצפויה מהטיפול אל מול העלות (כלכלית והשקעת זמן).
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיטה טבעית לטיפול בהיפראקטיביותשרה22/07/2018
האם יש שיטה טבעית שיכולה לעזור להיפראקטיביות? מדובר בילד בן 9, מנסה להימנע ככל הניתן מתרופות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיטה טבעית לטיפול בהיפראקטיביות
ד``ר דורון תודר22/07/2018שלום רב
השיטה המומלצת לטעמי במצב זה הוא טיפול שקרוי נוירופידבק.
מדובר על טיפול שמאמן את איזורי המוח שלא מתפקדים מספיק טוב בקרב ילדים עם הפרעת קשב.
מחקרים רבים בעולם הוכיחו את יעילות הטיפול (מעל 100 מחקרים).
במחקרים הטיפול נתן אפקט דומה לזה של תרופות אך השפעתו נמשכה לזמן רב לאחר תום הטיפול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלמה לחלוטין מהפרעות קשבקטיה19/07/2018
האם הטיפול שאתה מציע מאפשר החלמה לחלוטין מהבעיה? האם זה משנה באיזה גיל מתחילים? חושבת להתחיל טיפול גם לי וגם לבת שלי בת ה-9
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בהפרעות קשב
ד``ר דורון תודר21/07/2018שלום רב
אני מטפל בשיטות שונות ובבעיות רבות.
ישנם תחומים כמו הפרעת ריכוז וקשב שהטיפול המומלץ בילדים הוא טיפול באמצעות נוירופידבק. מחקרים ארוכי טווח שבוצעו בעולם על השפעת טיפול זה מלמדים שאצל רוב הילדים, הישגי הטיפול נשמרים לאורך שנים מתום הטיפול. לא נערכו מחקרים דומים במבוגרים אבל ברוב המבוגרים כך המצב על פי ניסיוני.
בנושא הקשב, מעל 80% מהילדים משתפרים היטב בעקבות הטיפול. שיעור דומה קיים גם אצל מבוגרים אבל שם הטיפול איטי יותר ונדרשים יותר טיפולים.
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)