ילדה פחדנית...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה פחדנית...
    גלית
    12/07/2011

יש לי 2 בנות מקסימות. הגדולה בת 4.5 והקטנה בת 3. הבנות מאוד שונות זו מזו. הגדולה מאוד פחדנית והקטנה אמיצה. הפחד של הגדולה מתבטא בפחד לעלות לאוטובוס או טרקטור בטיול בגן, בזמן שכל הילדים עולים בשמחה. פחד מגבר עם זקן ושפם, פחד להיכנס לבריכה , לעלות למגלשה לבד תמיד מבקשת ליווי או לעלות לנדנדה. פרט לכך יש לה חברות והיא חיובית בגן. הגננת המליצה לנו להביא לה חיה הביתה. ובעצתה הבאנו הביתה כלבה גורה בת 3 שבועות. הכלבה כבר שבועיים אצלינו. הילדה הקטנה מאוד אוהבת אותה ומשחקת איתה ומביעה את אהבתה לכלבה בצורה שעוברת גבולות לפעמים , היא מציקה לה לעיתים קרובות מחבקת ומנשקת חזק. הגדולה לעומתה מחבקת אותה, מחברת לה שירים, ומנשקת, אבל רק שמישהו מחזיק אותה ותמיד שהכלבה תהיה עם הגב אליה. כשהכלבה לא ישנה והולכת בבית אז הבת שלי הגדולה לא יורדת מהספה, ואם בטעות היא נפגשת איתה על הרצפה אז היא רצה לספה בצרחות. מה עושים? בעלי טוען שצריך להחזיר את הכלבה כי לילדה אין איכות חיים. אני רוצה לציין שאנחנו מאוד אוהבים כלבים אני ובעלי, והכלבה מאוד מפונקת אצלינו. זו כלבה שמצאו אותה ברחוב, ומאוד נקשרנו אליה. אבל מצד שני הבנות קודמות לכל. מה עושים? מכריחים את הילדה להתרגל לכלבה או שנפרדים לשלום מהכלבה? אני אובדת עצות, בעלי ממש לחוץ מכך וסבור שעשינו טעות.
    אשמח מאוד מאוד לעזרה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה פחדנית...

הוספת תגובה

• ילדה פחדנית... - תגובה

14/07/2011

גלית שלום,
    אתם באמת בדילמה, כאשר הכלבה טובה לבת אחת, וקשה לסבול לבת שנייה.....
    אין לכך תשובה חד-משמעית, ואתם יכולים לבחור במספר דרכים : אפשר לחכות עוד קצת, ולאפשר לגדולה להסתגל. אפשר לעזור לה, ע"י כך שמדגישים בכל פעם שהנה הכלבה לא עושה שום דבר רע, ואינה פוגעת בה, אפילו להיפך - להדגיש שהיא שומרת על הבית, וכד'.
    מאידך, אפשר כמובן לוותר על הכלבה, אם אתם משוכנעים שהבת הגדולה באמת סובלת ממנה, וזה מצמצם את חופש הפעילות שלה בבית. אגב, ייתכן שאם תחכו עוד שנה, היא תשתנה מעט, הפחדים ייחלשו, והיא תוכל להסתגל לכלבה ביתר קלות.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחכות עוד שנה, הכוונה להשאיר את

גלית
    14/07/2011

הכלבה אצלינו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחכות עוד שנה, הכוונה להשאיר את - תגובה

17/07/2011

כן, גם זו אופציה, לא נורא. תלוי כמובן עד כמה אתם מתרשמים, שהפחד של הגדולה אמיתי וקשה....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו