מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילדה פחדנית...גלית12/07/2011
יש לי 2 בנות מקסימות. הגדולה בת 4.5 והקטנה בת 3. הבנות מאוד שונות זו מזו. הגדולה מאוד פחדנית והקטנה אמיצה. הפחד של הגדולה מתבטא בפחד לעלות לאוטובוס או טרקטור בטיול בגן, בזמן שכל הילדים עולים בשמחה. פחד מגבר עם זקן ושפם, פחד להיכנס לבריכה , לעלות למגלשה לבד תמיד מבקשת ליווי או לעלות לנדנדה. פרט לכך יש לה חברות והיא חיובית בגן. הגננת המליצה לנו להביא לה חיה הביתה. ובעצתה הבאנו הביתה כלבה גורה בת 3 שבועות. הכלבה כבר שבועיים אצלינו. הילדה הקטנה מאוד אוהבת אותה ומשחקת איתה ומביעה את אהבתה לכלבה בצורה שעוברת גבולות לפעמים , היא מציקה לה לעיתים קרובות מחבקת ומנשקת חזק. הגדולה לעומתה מחבקת אותה, מחברת לה שירים, ומנשקת, אבל רק שמישהו מחזיק אותה ותמיד שהכלבה תהיה עם הגב אליה. כשהכלבה לא ישנה והולכת בבית אז הבת שלי הגדולה לא יורדת מהספה, ואם בטעות היא נפגשת איתה על הרצפה אז היא רצה לספה בצרחות. מה עושים? בעלי טוען שצריך להחזיר את הכלבה כי לילדה אין איכות חיים. אני רוצה לציין שאנחנו מאוד אוהבים כלבים אני ובעלי, והכלבה מאוד מפונקת אצלינו. זו כלבה שמצאו אותה ברחוב, ומאוד נקשרנו אליה. אבל מצד שני הבנות קודמות לכל. מה עושים? מכריחים את הילדה להתרגל לכלבה או שנפרדים לשלום מהכלבה? אני אובדת עצות, בעלי ממש לחוץ מכך וסבור שעשינו טעות.
אשמח מאוד מאוד לעזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה פחדנית... - תגובה
14/07/2011גלית שלום,
אתם באמת בדילמה, כאשר הכלבה טובה לבת אחת, וקשה לסבול לבת שנייה.....
אין לכך תשובה חד-משמעית, ואתם יכולים לבחור במספר דרכים : אפשר לחכות עוד קצת, ולאפשר לגדולה להסתגל. אפשר לעזור לה, ע"י כך שמדגישים בכל פעם שהנה הכלבה לא עושה שום דבר רע, ואינה פוגעת בה, אפילו להיפך - להדגיש שהיא שומרת על הבית, וכד'.
מאידך, אפשר כמובן לוותר על הכלבה, אם אתם משוכנעים שהבת הגדולה באמת סובלת ממנה, וזה מצמצם את חופש הפעילות שלה בבית. אגב, ייתכן שאם תחכו עוד שנה, היא תשתנה מעט, הפחדים ייחלשו, והיא תוכל להסתגל לכלבה ביתר קלות.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחכות עוד שנה, הכוונה להשאיר את
גלית14/07/2011הכלבה אצלינו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחכות עוד שנה, הכוונה להשאיר את - תגובה
17/07/2011כן, גם זו אופציה, לא נורא. תלוי כמובן עד כמה אתם מתרשמים, שהפחד של הגדולה אמיתי וקשה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)