פחד אצל ילד בן 7

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחד אצל ילד בן 7
    orna
    09/08/2011

הנכד הגדול שלי בן 7 ומפחד מחושך, גם אם לא ממש חשוך, גם בתוך הבית . הוא לא יילך מחדר לחדר בלי ליווי מבוגר שידליק לו את האור. גם לחצר הבית הוא לא ייצא בערב, גם אם החצר מוארת. "אני מפחד" זה משפט שגור אצלו. מה עושים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחד אצל ילד בן 7

הוספת תגובה

• פחד אצל ילד בן 7 - תגובה

10/08/2011

שלום,

אפשר ללכת איתו "לסיורים" בבית ובחצר, כשחשוך, להחזיק לו את היד, ולהראות לו שאין שום דבר מפחיד. אחרי 3-4 פעמים של סיבובים כאלה, בדרך כלל הילד נרגע. אפשר להקריא לו ספרים רלבנטיים על פחדים, להסביר לו שהרבה ילדים מרגישים פחד, אבל בעצם בלי סיבה, וגם זה מרגיע.
    ואם המצב קשה - כדאי ללכת לפסיכולוג. יש טכניקות טובות שיכולות במספר קטן של מפגשים לעזור להתגבר על הפחד.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד אצל ילד בן 7

orna
    11/08/2011

נסינו הכל ולא הצלחנו. ההורים, כמובן, מכחישים וטוענים כי הוא רק מחפש תשומת לב, אך אני עוקבת אחריו גם כשהוא עם חברים. לשכנע את ההורים לקחת אותו לייעוץ, זו הבעייה היותר מסובכת. בינתיים, מה אפשר לעשות חוץ מלקחת אותו ביד (את זה עושים תמיד) ולהקריא לו ספרים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו