קושי במעברים - ילד בן 4.5

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קושי במעברים - ילד בן 4.5
    עדי
    06/09/2011

בוקר טוב,
    יש לי ילד שעלה לגן טרום חובה. מאז ומתמיד היה לו קושי במעברים. לדוגמא בכניסה לגן, בכניסה לבית סבא סבתא וכד'. משיחה עם הגננת התברר לי שהקושי הוא גם במעברים במהלך היום בגן. לדוגמא ממשחק חופשי לאסוף המשחקים וישיבה במפגש הוא נעמד דום ומתכנס בתוכו. לוקח לו הרבה מאוד זמן להשתחרר.
    רציתי לדעת כיצד אוכל לעזור לו באותם מעברים. האם טיפול של גורם חיצוני יכול לעזור כאן?
    רציתי לומר שאני מדברת איתו על הנושא ומאוד מעודדת אותו ללכת ומביאה מקום גם לחששות שלו.
    נאלצתי להוציא אותו מהצהרון של הגן מכיוון שגם המעבר בין הגן לצהרון מאוד קשה לו, למרות שהצהרון מתקיים בגן עצמו, אבל יש החלפת צוות וישנם ילדים שהולכים הבייתה וילדים המגיעים מהגן הסמוך

תודה רבה
    עדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קושי במעברים - ילד בן 4.5

הוספת תגובה

• קושי במעברים - ילד בן 4.5 - תגובה

07/09/2011

עדי שלום,
    מה אוכל לומר לך, כדי לעזור ? ראשית, שמדובר באופי, ולא בחריגות. בדקי אם אין במשפחה עוד מישהו כזה. שנית, זה משתפר עם הזמן, ככל שהילד גדל ומבין, ואפשר להסביר לו. ושלישית , נסי להכין אותו לכל מעבר זמן-מה מראש : לדבר על כך כמה פעמים, לתאר לו איך יהיה ומה יהיה. וכן - לדבר איתו על רגשותיו אחר-כך : מה היה לו קשה, מה מפריע לו, וגם - מה היה טוב או כיף.
    אין אנשים מושלמים, ואין ילדים מושלמים. צריך ללמוד לקבל ילד כמות שהוא, ולהשתדל, ככל האפשר, לעזור לו.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו