מודאגים מאוד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מודאגים מאוד
    לילי
    07/11/2011

שלום רב,
    בני בן שנה וחמישה חודשים (מתוקן - שנה ו-3 חודשים). הוא מטופל ע"י מרפאה בעיסוק שטוענת שיש לו בעיית קשר ובעיית ריכוז. בעיית הקשר שלו מתבטאת בכך שלא יוצר קשר עין למשך זמן ארוך (ורק למס' שניות) ובעיית חוסר הריכוז שלו מתבטאת בכך שהוא הולך ברחבי החדר עם חפץ כלשהו בידו ולא יושב ומתרכז במשחק. אם יש הרבה משחקים בחדר, הוא בוחן כל אחד למס' שניות ועובר הלאה.
    כמו כן - הוא טרם מבטא מילים כלל.
    המרפאה בעיסוק שלנו רואה את המצב כ"חמור".
    עם זאת, הסבתות והסבים, הגננת והסובבים אותנו לא רואים את הדבר כ"חמור". הם רואים זאת כאיחור, אך לא משהו מאוד מאוד "חמור".
    יש לציין, שהילד מבין כשמדברים אליו. הוא מבין שאומרים לו להביא ספר ואפילו מבין שהוא צריך להביא ספר מסוים. חוץ מזה, הוא מרבה לעשות "דווקא" ולבדוק גבולות, וגם זה סוג של קשר...

הייתי שמחה לשמוע כיצד עלי לנהוג. האם עלי לדאוג? האם יש בעל מקצוע מסוים שכדאי לי לראות מלבד המרפאה בעיסוק והנוירולגית שבדקו אותו...?

בתודה מראש,
    לילי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מודאגים מאוד

הוספת תגובה

• מודאגים מאוד - תגובה

08/11/2011

לילי שלום,
    אני מקווה שאנשי המקצוע שאבחנו את הילד הם אמינים ורציניים. בדרך כלל מקובל שפסיכולוגית התפתחותית מאבחנת את הילד יחד עם הרופא, ולא מרפאת-בעיסוק, במיוחד בגיל זה.
    קשה לי לומר לך אם המצב חמור או לא. בדרך כלל, המשפחה , במיוחד כשבני המשפחה אינם אנשי מקצוע, אינה יכולה להעריך את הבעייה.
    אני מציעה שתקחי זמן מסויים, כ-3 חדשים, ותראי אם הטיפול שהילד מקבל משפר את המצב. נקווה שכן. אם לא - אני מציעה שתפני לפסיכולוגית התפתחותית.
    מאחלת לכם כל טוב, והשתפרות. צריך להיות אופטימיים!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו