השפעת אלרגיה על התפתחות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השפעת אלרגיה על התפתחות
    נטלי
    25/12/2011

שלום רב,
    בני בן 1.9 והוא מעוכב התפתחות בכלל התחומים.
    העיכוב ההתפתחותי ה9 חודשים.
    בני עבר את כל הבדיקות ולא נמצא משהו שיכול להבהיר את סיבת עיכוב ההתפתחות.
    לפני יומיים הוא עבר בדיקת אלרגיה והובהר לנו כי יש לו אלרגיה לדגים. מגיל 9 חודשים ועד לפני חודשיים הוא אכל דגים כמעט מדי יום (כיוון שהתפריט בגן שלו היה מבוסס על דגים). יש לציין כי בדיעבד, בכל אותם חודשים הוא היה מאוד לא רגוע, לא ישן היטב בלילות ואף אושפז פעמיים בעקבות התקף נשימתי- אז הוסבר כי ייתכן ומדובר באסתמה וכעת מסבירים כי ייתכן ואלו היו התקפים שנבעו כתוצאה מאכילת הדגים.
    האם ייתכן כי סיבת העיכוב ההתפתותי היא אכילת הדגים להם היה אלרגי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    השפעת אלרגיה על התפתחות

הוספת תגובה

• השפעת אלרגיה על התפתחות - תגובה

26/12/2011

נטלי שלום,
    מנסיוני בעבודה, לא ידוע לי על מקרה, שאלרגיה מסויימת גורמת לעיכוב כה משמעותי בהתפתחות. עם זאת, ברור שילד שסובל מאלרגיה, איננו מרגיש טוב וזה בהחלט יכול להשפיע על הערנות שלו, רמת הפעילות, ואולי גם בדרכים אחרות, שעדיין אינן ברורות לנו.
    אני מבינה שאתם נמצאים במעקב רפואי, ובבירור, ומקווה שהרופאים המומחים ימצאו את הבעייה, ואפשר יהיה לטפל בה.
    בינתיים חשוב לטפל בילד באופן סימפטומטי : ע"י פיזיותרפיה, אולי כבר להוסיף קלינאית תקשורת, כדי לג רות אותו ככל שאפשר להיות פעיל, ולמצות את היכולת שלו להתקדם.
    אני מאחלת לכם כל טוב, הרבה בריאות והתקדמות !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו